05:42:56
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Társalgó
Téma: Mit eszünk ma ?
... Elejére 1. lap 
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 16. 09:56 | Sorszám: 2615
Ananászos csirke, barnarizs.
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 16. 08:01 | Sorszám: 2614
Nálunk pedig csontleves és disznótoros párolt káposztával és hagymás tört krumplival lesz ma ebédre.
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 14. 17:04 | Sorszám: 2613
orvosi rendelvényre kocsonya és körömpörkölt kúra
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 14. 17:03 | Sorszám: 2612
e héten a Lidl-ben Ázsia hét van !
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 13. 14:05 | Sorszám: 2611
Teszkóban, ázsiai boltokban, nagyobb hiperekben biztos van. Ilyesmit én itt veszek (fűszert is, van minden, a borsnak pl. bors íze van): http://www.azsiabt.hu/

mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 13. 12:44 | Sorszám: 2610
Osztrigaszószt hol lehet beszerezni?

Nálunk a mai ebéd: bableves és milánói makaróni
Cirus
Olvasta: 3 | Válasz | 2015. február 12. 14:10 | Sorszám: 2609
Egy kanál osztrigaszószhoz két kanál méz (az oldalas nagyságától függően az adag), só, bors, csilipehely. Ebbe bepácolom az oldalast, aztán zsíron megsütöm, a szószba bele-beletunkolva. isteni finom, a család a tányért is kinyalta, az osztrigaszósz íze nem érződik, de a sós bukét megadja. Egyszerű, de nagyszerű..
panda
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 12. 13:59 | Sorszám: 2608
a kínai szószok is nagyon finomak
panda
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 12. 13:58 | Sorszám: 2607
bambuszrügy
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 12. 10:58 | Sorszám: 2606
Biztos meglocsolja valami nyavalyás kínai szósszal. oszt elrontya vele.
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 12. 10:46 | Sorszám: 2605
Az oldalast eddig csak sütve vagy öltve fogyasztottuk.
Milyen az édes-sós,hogyan főzöd?
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 12. 09:51 | Sorszám: 2604
Édes-sós oldalas barnarizzsel
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 12. 09:47 | Sorszám: 2603
Mai ebéd: paradicsomleves és brassói aprópecsenye
Cirus
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. február 12. 09:41 | Sorszám: 2602
A húsos szalonna is tökéletes, de az nem mindig van otthon, bacon viszont igen, így ez lett

Az elősütésnél a tortaforma aljára vegy egy fedőt teszünk, vagy babot szórunk, így a tészta nem púposodik fel. A babot többször is fel lehet használni
orosz_hussalata
Olvasta: 2 | Válasz | 2015. február 11. 21:29 | Sorszám: 2601
Jól hangzik, most megéheztem.
kekeckekec
bacon helyett lehet húsos szalonnával is
ezt nem egészen értem :"kell bele bab, vagy fedő, hogy ne púposodjon"
Én fedőt nem eszek,még sülve sem.
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 11. 15:05 | Sorszám: 2600
Örülök, könnyen elkészíthető (előre is) és nagyon finom... Nálunk még a sütőtökös verzió a nagy kedvenc, abba hagyma-reszelt sütőtök kombó kerül, zsályásan, vagy csilivel - egy nap alatt elfogy.
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 11. 14:46 | Sorszám: 2599
Na, kedvet kaptam hozzá...
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 11. 14:43 | Sorszám: 2598
Az a jó, hogy ilyen quiche-t lehet bármivel tölteni. ha van maradék zöldség, akkor zöldségraguval, vagy akár krumplival is finom.
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 11. 14:42 | Sorszám: 2597
Pontosabban póréhagymás quiche.

Az alap: vaj, só, liszt összemorzsolva (hidegen!) és hideg vizet adunk hozzá, annyit, amennyitől összeáll, de nem túl puha. Tortaformát kibélelem vele és mélyhűtőbe teszem kb. fél órára.

A töltelékhez saját zsírján bacont pirítok, ha kész, ráteszem a karikára vágott póréhagymát (én két nagyobból szoktam), pár gerezd apróra vágott és zúzott fokhagymát, és pár fej hosszúkásra vágott vöröshagymát. Az egészet sózom, megpárolom (még maradjon hersegős), a végén borsozom.

3 tojást felverek, adok hozzá tejszínt (én lévén laktózérzékeny, legutóbb sűrű rizstejszínnel csináltam, így lett a legjobb), sót, borsot, szerecsendiót és a póréhagymás trutyival összekeverem. Szoktam még hozzátenni reszelt füstölt sajtot is, de néha csak a tetejére teszek.

Előmelegített sütőbe teszem a mélyhűtőből kiszedett tortaformát és kb 15-20 percig elősütöm (kell bele bab, vagy fedő, hogy ne púposodjon). Kiveszem, beleteszem a tölteléket és fólia alatt addig sütöm, míg a tűpróbán a tűre nem ragad semmi. Utána megszórom füstölt sajttal és amíg az megpirul, sütöm még.
Jó melegen és hidegen is
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 11. 14:17 | Sorszám: 2596
Nálunk pedig ma töltött paprika és almás pite lesz ebédre.
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 11. 10:24 | Sorszám: 2595
Erről mesélj egy kicsit...
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 11. 10:23 | Sorszám: 2594
Póréhagymatorta
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 10. 11:26 | Sorszám: 2593
Császármorzsa + tegnapi bableves maradék
panda
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 09. 14:20 | Sorszám: 2592
de rántott gomba tartármártással az fini ..
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2015. február 09. 14:15 | Sorszám: 2591
Az ilyen majonézes truttymuruttyal ki lehet kergetni a világból.
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...