Téma: Mit mondanánk, mit tennénk a Fidesz politikusai helyében (csak erős idegzetűeknek !) |
|
glens |
|
a migrációval összefüggő körülmény alakult volna ki, amely közvetlenül veszélyeztette volna valamely település közbiztonságát Erre mindent rá lehet fogni. A helzinki bizoccság meg mehet a sóhivatlba.
|
|
mpd |
|
A Hit kérdését most ne keverjük ide. De ettől eltekintve valóban jó a példa. Az erdő állandó kegyetlen küzdelmek színtere. Erről lehet tudomást-nem-venni, de én az ilyesmit nem optimizmusnak hívom, hanem Tiszavirág esetében tudatlanságnak, a te esetedben meg szem-behunyásnak. |
|
mpd |
|
A menedékjogi törvény pontosan megszabja, hogy milyen feltételek mellett lehet bevezetni a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, és e feltételek egyike sem teljesül a hivatalos statisztikák alapján....... a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet akkor hirdethetné ki a kormány, ha az előző hónapban napi átlagban legalább 500 menedékkérelmet nyújtottak volna be (vagy az előző két hétben napi 750 vagy egy hétben napi 800 menedékkérelmet regisztráltak volna átlagosan); vagy a tranzitzónákban az előző hónapban napi átlagban 1000 ember tartózkodott volna (vagy az előző két hétben napi 1500 vagy egy hétben napi 1600 ember átlagosan); vagy olyan, a migrációval összefüggő körülmény alakult volna ki, amely közvetlenül veszélyeztette volna valamely település közbiztonságát. Ezen feltételek közül azonban egyik sem teljesült - áll a közleményben.
A Helsinki Bizottság közleménye, akiket egyébként utálok, de mi van, ha igazuk van? Már saját törvényeinket sem tartjuk be? |
|
glens |
|
Csak egy példa az eltérő szemléletmódra, ami nem csak optimizmus/pesszimizmus kérdése. Még az ősidőkben a kék gondolán emlékszem egy beírásodra: ha az erdőben sétálsz, arra gondolsz, hogy mennyire küzdenek a fák egymással a fényért, a madarak tollazata tele van mindenféle élősködővel, stb. Én meg ha az edőben járok, és látom a fák között beszűrődő napfényt, hallom a madarak csicsergést, akkor ujjongani van kedvem, mert azt gondolom, hogy ez mind miattam, nekem ilyen szép és jó.
|
|
mpd |
|
Kérdés, hogy tisztul-e a közélet, vagy csak egy másik csókosnak kellett a biznic? |
|
menta |
|
"a képviselő-testület csütörtöki, zárt ülésén azonnali hatállyal felbontotta a Csipak Péter milliárdos ingatlanfejlesztő vállalkozó érdekeltségébe tartozó Immobilia Zrt.-vel 2008-ban 50 évre kötött közterület-használati szerződést." Végre még egy jó hír, azután, hogy Áder nem írta alá az aljas, genszter közpénz-elherdálás-lopás titkosítást! |
|
|
mpd |
|
Szerintem kicsit árnyalni kéne, mi is a pesszimizmus. Szerintem az az igazán pesszimista, aki szerint két, egyforma valószínűségű esemény közül úgyis mindig a rosszabbik következik be. Ilyen alapon nemigen vagyok pesszimista, hiszem ha visszagondolok, életem folyamán nagyon sokszor volt mázlim, és bizony sokszor építettem is erre: úgyis sikerül (úgyse derül ki, úgyis elmúlik, úgyis odaérek, úgyis hozzámjön, úgyis egészséges lesz stb-stb.) Gondolom, ezzel általában így van mindenki, különben a Dunába ugorhat akár. Az pedig megint más, ha az emberiség, azon belül Mo. jövőjét borúsan látja valaki. Ezzel nem vagyok egyedül, a komolyabb tudósemberek is eljutnak általában odáig, hogy ha mindent mérlegelnek, a jövőt illetően csak a remény marad, reálisan nézve semmi ok a derűlátásra. A derűlátást megalapozni is nehéz volna, és általában csak a "holnap is nap lesz" és a "majd csak belátja az emberiség" színvonalú érveket hallani. Nálad ez a hivatkozás az én pesszimizmusomra afféle (fentiek sorába illeszkedő) érv a szebb jövő mellett: ez a hülye mpd így látja, TEHÁT mivel úgyse lesz igaza, lehetünk optimisták |
|
glens |
|
Ezt pl. rosszul látod, ez is csak egy magyarázat a pesszimimusodra. Az optimista/pesszimista világszemlélet nem anyagi kérdés. Volt idő, amikor pályakezdőként egy nagyvállalatnál dolgoztam annyiért, mint egy betanított munkás, 56 nm-es tanácsi lakásban tengődtünk (nem vicc), és reálisan semmi esélyem sem volt ezen változtatni, de akkor sem voltam pesszimista. Nem tudom mitől függ. Ha tudnám, neked már biztosan elmondtam volna. |
|
mpd |
|
Ja kérlek, a Rózsadombról könnyű lenne optimistának lenni (nem rólad van szó). De mutass csak két optimistát mondjuk Mezőgyánban, vagy Körösnagyharsányban. |
|
tiszavirág |
|
Panda, hogy te mekkora barom vagy! Rossz lehet neked te vizesnyolcas. Sajnállak.
|
|
pandala |
|
Azé' az nem semmi, hogy a fórum legbutább, alulművelt, kontraszelektált nikkje nyomja itt az észt... "Fideszesek", hát tényleg itt tartunk??? Kérészéletűek lesznek így a lopások is.
|
|
tiszavirág |
|
Pedig már komolyan gondoltam rá, hogy az. Soha nem kételkedik abban, amit ezerrel nyomatnak a másik térfélen. Az a minimum, hogy az ember kivár és több oldalról is megvizsgálja a dolgot. A G nap óta a Simicska-féle médiumok is beálltak a sorba, minden szinten képzik a csaholó kutyákat és nekem nagyon rossz előérzetem van, sikerül is nekik ezt az amúgy is alacsony IQ-jú szerencsétlen, elbutított népet rávenni a büntető szavazásra. Mert addig biztosan el tudják szédíteni őket, de addig már nem, hogy mi lesz azután.....
|
|
glens |
|
De nehogy azt hidd, hogy ballib. Szó sincs róla. Csak valahogy a pesszimizmusát kell magyaráznia - elsősorban saját magának. |
|
tiszavirág |
|
Ez a helyes szmájli:
Csak az lehet a magyarázat, hogy betegesen indoktrinált (copyright by mpd).
|
|
tiszavirág |
|
"Ha levennéd a szemellenződet"..... Képtelen rá. Még a kételkedésig sem jut el. Minden ballibsi mantrát azonnal készpénznek fogad el. |
|
glens |
|
Cimbora a cikk címsorában ez szerepel: Európai összehasonlításban alacsonyak a jövedelmek, alacsony és egyre jobban leszakad a minimálbér. 2015-ben mögöttönk vannak a bolgárok, románok, litvánok, nyilván az albánok, szerbek, macedonok és a csehek is. A pl. románokhoz viszonyítva a minimálbér nálunk 53%-kal magasabb. Most akkor mi van a minimálbér leszakadásával? Hogy a fenébe bízzon az ember egy olyan cikkben, amelyik rögtön a címsora második mondatában - könnyen ellenőrizhetően - hazudik?
És akkor most visszatérve a grafikonokra: A KSH nemcsak a háztartások bevételeire kérdez rá, hanem arra is, mennyi pénzt tartanának szükségesnek a nagyon szűkös, szűkös, átlagos, jó, nagyon jó megélhetéshez. Szerinted ezek alapján objektív grafikon lehet rajzolni?
A következő csusza: Aki azt gondolná, hogy a magyaroknak túl nagyok az elvárásaik, és nem a zsömle túl kicsi, azt cáfolják az Eurostat adatai. Vásárlóerő-paritáson (vagyis a különböző országokban a termékek árához igazítva) a magyar mediánjövedelem Lettországéval, Litvániáéval és Horvátországéval versenyez. Valóban, csak azt felejti el a cikk hozzátenni, hogy nem volt ez másképp 2010-ben.
Mi nőttönk a medián jövedelem tekintetében 14%-ot 2010-től (annyit, mint a csehek!), Románia, Bulgária 15%-ot, Horvátország pl. 1%-ot. Horvátország 2010-ben a mediánjövedelem tekintében jóval előttünk volt (több, mint 900 EUR-ral!), mostanra az előnyük 90 EUR, vagyis a tizede lett a négy év alatt.
A románok mediánja 53% a minénknek (a fele). A mi minimálbérünk 53%-kal magasabb (most is, és ez igaz volt 2010-ben is.
A cikk befejező mondata: A tendenciákat látva lassan az a kérdés, mikor jön el a pillanat, amikor Romániával kell összevetni az adatokat.
Ha levennéd a szemellenződet Te is látnád, hogy meglehetősen tendenciózusan rak egymás mellé tényeket és hamis, ezeknek ellentmondó következéseket. Feltételezi - jogosan -, hogy az átlagpolgár az állításokat nem fogja számszerűsíteni. |
|
mpd |
|
(A cikkben szereplő táblázatok, grafikonok alá oda van írva a forrás: legtöbbjük KSH vagy Eurostat. De igazán be is fejezem, hiszen Neked semmi sem bizonyíték, ami nem vág egybe az elméleteddel. Márpedig a Te pozíciódból nyilván elégedetten szemléled a dolgokat, mások meg nyilván rosszul látják. Értem én, és eszemben sincs meggyőzéseddel próbálkozni.) |
|
glens |
|
Nem felejtettem el. Szerintem ez úgy baromság, ahogy van:míg a gazdagabbak megtakarítása, külföldi fogyasztása gyakran mentes az áfától, ezért az áfát a „szegények adójának” is nevezik. Mikor megy el egy gazdagabb külföldre vásárolni, ne bosszants már. Próbáljon meg valaki - mondjuk Ausztriában - bevásárolni... 27% Áfa ide vagy oda, a dupláját fogja kifizetni, mint itthon.
Itt egy statisztika, amelyik figyelembe veszi a fogyasztói árakat (ebben benne van a 27%-os ÁFA): Az egy főre jutó GDP vásárlóerő-paritáson számított adatai európai összehasonlításban Nagyjából ugyanaz a helyzet, mint az összes egyéb statisztikában.
|
|
dejszen |
|
Nem kedvelem az összehasonlítgatást, de ne feledd a 27 százalékos ÁFÁT! Ez az amit a legszegényebbnek is fizetnie kell!
Idézet: Mivel azonban az alacsonyabb jövedelműek és a többgyermekesek jövedelmük nagyobb részét – általában teljes egészét – napi cikkek vásárlására fordítják, míg a gazdagabbak megtakarítása, külföldi fogyasztása gyakran mentes az áfától, ezért az áfát a „szegények adójának” is nevezik.
/Általános forgalmi adó; Wikipédia/
|
|
glens |
|
Hát Cimbora, itt olyan adatokra hivatkoznak, ami sehol sem ellenőrizhető. De ellnőrizhető a minimálbér: https://www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tps00155.html Itt pl. 2015-ben mögöttönk vannak a bolgárok, románok, litvánok, nyilván az albánok, szerbek, macedonok, de meg fogsz lepődni: a csehek is.
Ez kissé ellentmond annak, hogy itthon a legnagyobb a különbség a legkisebb és a legnagyobb keresetűek között. 10% körül van előttünk Szlovákia, 20% előnye van a Lengyeleknek. Csak egy példa a cikk csúsztatásából: A tendenciákat látva lassan az a kérdés, mikor jön el a pillanat, amikor Romániával kell összevetni az adatokat. A románokkal szemben az előnyünk 53% volt 2015-ben. Talán érdemes lenni a saját intelmeidet saját magadnak is figyelembe venni: Amit mondani akarok, az az, hogy NE ÜLJÜNK FEL a propagandának
|
|
dejszen |
|
Idézet: pláne nem tűzbe tenném a kezem
Tegyük bele Palingenia longicauda-ét |
|
mpd |
|
Hát ezt mondom én is. Soha olyan gyarapodás, mint Lőrincbátyámé, nem volt még e honban. Például. De sajnos nincs egyedül. |
|
orosz_hussalata |
|
Szeretnék látni egy grafikont az átlagjövedelem, és a politikusi jövedelmek alakulásáról. Biztos vagyok benne, hogy politikusaink növekménye lényegesen magasabb, és ez akkor is igaz, ha csak a "hivatalos" jövedelmeket vesszük alapul, a lenyúlt pénzek szerintem nagyságrendeket nőttek az elmúlt 25 évben. Sok olyan van, akinek az összes hivatalos jövedelméből sem jönne ki, csak a házának az ára, és a többit vagyontárgyról ( földbirtokok, további házak stb.), megélhetésről nem is beszéltünk. Én most szó szerint egyetlen politikust sem látok, akinek becsületességére egy kifli árát is feltenném ( pláne nem tűzbe tenném a kezem). |
|
|
|