Téma: Öregedés Elleni Projekt (ÖEP) |
|
Walaki |
|
(( Érdemes megnézni a #127-beli filmet! .. )) |
|
Walaki |
|
Nem értitek a lényeget. (Még mindig) vannak emberek, akiket nem (csak) a pénz motivál ....
( Amúgy, nyilván, nem is volt neki elég pénze /szervezkedés révén sem/ h rögtön a kitermelésbe kezdjen .. )
|
|
dejszen |
|
Talán nem vagy eléggé dörzsölt! Esetleg a pénzvilág már látja az út végét, egyszerű ütemterv. Esetleg azért fizetnek, hogy ne valósulhasson meg! |
|
R.András |
|
Hmm, ezt nem értem. A koma elindult azon az úton, amelyet én is magam elé képzeltem. Mondok, szeretnék hozzá csatlakozni. Aszondja, most nem halad tovább, a következő 1-2 évet avval fogja tölteni, hogy rangos nemzetközi szaklapokban publikálja az eddigi eredményeit. Ez nem megy a fejembe. Ez olyan, mintha valaki megtalálja a gyémántlelőhelyet, aztán ahelyett hogy kitermelné, publikálja az odavezető utat ...
|
|
gajo |
|
Bradbury: A tetovált ember |
|
|
Walaki |
|
Lopott idő 2011
A nem is olyan távoli jövőben a születésekor mindenkinek a karjába beépítenek egy órát. Ahhoz, hogy valaki huszonöt éves koron túl is éljen, időre van szüksége. A gazdagok megvásárolják az időt, míg a gettóban kétségbeesett harc folyik a minden egyes percért. A gettólakó Will Salas megmenti egy időmilliomos életét, aki cserébe rengeteg időt ad neki. Mindez felkelti az Időrendészek figyelmét, és gyilkossággal gyanúsítják. Will menekülés közben túszul ejti a fiatal, gazdag lányt. Egyik percről a másikra élnek, és egymásba szeretnek.
|
|
|
dejszen |
|
Ő legyőzte a halált? Azt R.K. efftás tesz majd meg! |
|
|
|
Walaki |
|
és, a csokiról nem is beszélve!.... leöblítve egy kis zöld teával .. :-)
|
|
Walaki |
|
de a bor jobb mint a gyertya!! |
|
|
|
|
|
Walaki |
|
De hiszen, a #109-ben éppenhogy a 'részekkel' foglalkozik!....
|
|
gajo |
|
Higgy benne, de a részekkel nem foglalkozol! |
|
R.András |
|
Ezt fontos lett volna elolvasni, mielőtt az entrópiáról vitatkozni kezdtünk: Idézet: Az entrópianövekedés és entrópiamaximum elve Ha egy rendszer adiabatikusan zárt (vagyis a környezetéből nem vesz fel hőt), akkor a rendszerben lejátszódó spontán folyamatok során a rendszer entrópiája mindaddig nő, amíg be nem áll az egyensúlyi állapot. Egyensúlyi állapotban a rendszer entrópiája maximális.[2] Nyílt rendszer egyensúlyának azonban nem feltétele az entrópiamaximum, mivel az entrópianövekedés a külvilágnak leadott hővel kompenzálható, sőt, az entrópia akár csökkenhet is.
... https://hu.wikipedia.org/wiki/Entr%C3%B3pia |
|
R.András |
|
Hallottátok már J. Willard Gibbs nevét ?? |
|
R.András |
|
Ezrével zárnak be a kisboltok. Falusi könyvtár és kereskedelmi egység - együtt, vagy sehogyan? Lánczi Ágnes, a Gordiusz műhely vezetője; interjú A Petőfi rádió tudományos ismeretterjesztő rovatának, a Gordiusz-műhelynek a vezetője felnőtt fejjel tanulta meg a rádiózást. Húsz éven át könyvtáros volt. Ma is úgy érzi, egy fantasztikus szakmát hagyott ott egy fantasztikus hivatásért. A könyvtárosnak -- magyarázza -- minden tudományra rálátása van, hisz a társadalomtudósnak és a természettudósnak egyaránt szüksége van könyvre, információra. Igaz, hogy a technika segítségével ma gyorsabban megkapja az ember az információt, de a könyvről - Lánczi Ágnes meggyőződése - sose fogunk lemondani. Ha a világ bármelyik könyvtárában járunk, legyen az a legmodernebb, akkor is ugyanazt a jellegzetes illatot érezzük. A papírszag egyetemes. ... www.kithirlevel.hu/index.php?kh=lanczi_agnes_a_gordiusz_muhely_vezetoje_interju |
|
negyven rabló |
|
Vegye magára, akinek muszáj! Én csak leírtam! Khm... |
|
|
R.András |
|
Szerintem is kockázatosabb dolog vadiúj testet tervezni, mint meghosszabbítani a régit ! |
|