Téma: Öregedés Elleni Projekt (ÖEP) |
|
Walaki |
|
de a bor jobb mint a gyertya!! |
|
|
|
|
|
Walaki |
|
De hiszen, a #109-ben éppenhogy a 'részekkel' foglalkozik!....
|
|
gajo |
|
Higgy benne, de a részekkel nem foglalkozol! |
|
R.András |
|
Ezt fontos lett volna elolvasni, mielőtt az entrópiáról vitatkozni kezdtünk: Idézet: Az entrópianövekedés és entrópiamaximum elve Ha egy rendszer adiabatikusan zárt (vagyis a környezetéből nem vesz fel hőt), akkor a rendszerben lejátszódó spontán folyamatok során a rendszer entrópiája mindaddig nő, amíg be nem áll az egyensúlyi állapot. Egyensúlyi állapotban a rendszer entrópiája maximális.[2] Nyílt rendszer egyensúlyának azonban nem feltétele az entrópiamaximum, mivel az entrópianövekedés a külvilágnak leadott hővel kompenzálható, sőt, az entrópia akár csökkenhet is.
... https://hu.wikipedia.org/wiki/Entr%C3%B3pia |
|
R.András |
|
Hallottátok már J. Willard Gibbs nevét ?? |
|
R.András |
|
Ezrével zárnak be a kisboltok. Falusi könyvtár és kereskedelmi egység - együtt, vagy sehogyan? Lánczi Ágnes, a Gordiusz műhely vezetője; interjú A Petőfi rádió tudományos ismeretterjesztő rovatának, a Gordiusz-műhelynek a vezetője felnőtt fejjel tanulta meg a rádiózást. Húsz éven át könyvtáros volt. Ma is úgy érzi, egy fantasztikus szakmát hagyott ott egy fantasztikus hivatásért. A könyvtárosnak -- magyarázza -- minden tudományra rálátása van, hisz a társadalomtudósnak és a természettudósnak egyaránt szüksége van könyvre, információra. Igaz, hogy a technika segítségével ma gyorsabban megkapja az ember az információt, de a könyvről - Lánczi Ágnes meggyőződése - sose fogunk lemondani. Ha a világ bármelyik könyvtárában járunk, legyen az a legmodernebb, akkor is ugyanazt a jellegzetes illatot érezzük. A papírszag egyetemes. ... www.kithirlevel.hu/index.php?kh=lanczi_agnes_a_gordiusz_muhely_vezetoje_interju |
|
negyven rabló |
|
Vegye magára, akinek muszáj! Én csak leírtam! Khm... |
|
|
R.András |
|
Szerintem is kockázatosabb dolog vadiúj testet tervezni, mint meghosszabbítani a régit ! |
|
gajo |
|
Szerintem maradj az eredeti elképzelésednél, ne szóródj szét, ötletelni könnyű! |
|
gajo |
|
Talán egy "visszaállitási pont" is van valahol az agyban, bárhol, na azt kellene megtalálni. |
|
|
R.András |
|
A szoftvercégnél egykor volt igazgatóm (ő még most is ott van) azt javasolta, hogy ne ezt a vacak bio-testet toszogtassuk, hanem a személyiségünket töltsük át kiborg (azt hiszem ezt a szót használta) testbe. Megfontolandó ! |
|
R.András |
|
Hát igen ... Az akadályok néha jók: ha az esést akadályozzák ! |
|
menta |
|
Reméljük jó megoldások születnek. Nem olyan, mint valamelyik belvárosi Rossmann bejárata, ahol is a fotocellás ajtó előtt a fél lépcsőkar lejtő lett. Befelé még csak-csak megoldják a találékony emberek, de kifelé esélyes az esés. |
|
R.András |
|
Ezt most kaptam: "Köszönjük, hogy akadálymentesebbé tette a világot Emberek millióinak segít a közlekedésben Múlt hónapban arra kértük a helyi idegenvezetőket, hogy mindennap válaszoljanak meg három, az akadálymentesítéssel kapcsolatos kérdést a Google Térkép rendszerében, hogy ezzel segítsék mozgáskorlátozott embertársaikat. Ma örömmel jelentjük be, hogy figyelemreméltó eredményeket értünk el ... Google Helyi idegenvezetők"
|
|
Felkesz Deneverr |
|
a sima járda is szükséges ahhoz, hogy ne haljon meg, "egészségesen" ..
|
|
R.András |
|
Lakossági véleményfelmérés Budakalászon Budakalász Város Önkormányzata szeretné megismerni és objektíven mérni a lakosok véleményét a város fejlődésével, életminőségével és a beruházásokkal kapcsolatban, ezért reprezentatív lakossági véleményfelmérést végez. ... www.budakalasz.hu/lakossagi-velemenyfelmeres-budakalaszon/
Kommentár: Arról kellene megkérdezni a sok Józsi bácsit, hogy síma járdát akar-e vagy inkább hogy ne haljon meg. |
|
|
|
negyven rabló |
|
...és ez még csak a hajnal! Ott van még a reggel, délelőtt, dél, délután, este, éjszaka... khm |
|