Téma: Quasi (hit vs. rítus) |
|
|
|
panda |
|
Ez mindent másokra ken... :-( |
|
|
keresztkem |
|
A FELSZIN, a "KÜLSŐ FORMA ÉS KERET" valószinűleg változott valamelyest.A LÉNYEG az NEM! Néha úgy látom: A FA TETEJÉN UGRÁLUNK MINDANNYIAN, MINT A MAJMOK, akik ráadásul annyira hülyék vagyunk, hogy mindezt észre sem vesszük.Bizony! Önnel is velem is Albert Ájnstájn-nel is ugyanigy van ez!Csak nem akaródzik tudomásulvenni, mert hiúbbak vagyunk mint a majmok. k.k. |
|
|
Zsíros B. Ödön |
|
"...Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat,
Két ezer éve hangzottak e szavak. Semmi (sémi?) nem változott. No koment. |
|
keresztkem |
|
Nagy a keresztényellenesség divatja...De a katolikusellenességé még nagyobb.Sajnos. k.k. |
|
|
panda |
|
kriptokommunista, hamis vagy, mint az baba! ...
|
|
keresztkem |
|
"...Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is." Miért küldjem el, hisz Ön nem fogott engem perbe? Arról nem is beszélve, hogy "arcul sem ütött" az "orcám jobb felén"--Ön olyannyira rest. Akkó'meg miafrancnak tarcsam oda a "balfelit"? Ejnye-bejnye! k.k. |
|
mpd |
|
Ha akarja, még arcon is ütöm, csak hogy gyakorolhassa a keresztyén erényeit. |
|
mpd |
|
Isti bátyám, legyen szíves küldje el nekem a köntösét meg némi készpénzt is adhatna, kölcsön persze. |
|
keresztkem |
|
"..Én pedig azt mondom nektek: Ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem ha valaki arcul üt téged jobb felől, tartsd oda neki a bal arcodat. Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is. És ha valaki egy mérföldnyire kényszerít, menj vele kétannyira. Adj annak, aki kér, és aki kölcsönt akar, el ne fordulj tőle.” Mt 5,38-42 k.k. |
|
|
keresztkem |
|
ÖN PEDIG AZ "ÉLŐ BÁNTÁS", A ROMLOTTSÁG ÉS A RONTÁS-SÉRTEGETÉS CSÚCSA.BOLDOG AKI NEM TUDJA HOGY ÖN EZEN A VILÁGON VAN. k.k. |
|
panda |
|
" "szófosásaim" döntően nagyobbik részében TARTALOM VAN "
Te vagy a kreténség maga. És az esszenciája.
|
|
Rendes Kis |
|
Sajnálom, hogy nem tudtam hozzátenni a belső várkastélyához legalább egy saroktornyocskát. Béke Önnel ! |
|
keresztkem |
|
Nem "lenyűgöző", hanem ZSENIÁLIS.De mindezt Ön nélkül is tudom, úgyhogy kérném mostmár: tessék nekem békét hagyni. k.k. |
|
Rendes Kis |
|
Drága keresztkem bácsi, az Ön érvrendszere egyszerűen lenyűgöző. |
|
keresztkem |
|
Minek szedjek bármit is elő? Önnek úgyis csak egy célja van mindezzel és mindennel. És már megmondtam: EBBEN ÉN NEM ÓHAJTOK RÉSZTVENNI. k.k. |
|
Rendes Kis |
|
Ej-ej, keresztkem bácsi, ennyire nehezére esik elővenni egy történelematlaszt ? Tessék:
|
|
keresztkem |
|
Tessék ELÉLVEZNI! De mostmár engem kihagyva a hülyeségeiből. k.k. |
|
keresztkem |
|
Itt--rajtam kivül--mindenki JELENKORI BUTASÁGOKKAL FOGLALKOZIK és ilyesmikről beszél, melyeknek lényege a KÖTEKEDÉS, a saját vélt igazának-jobb eseteben általa a MÁBAN fontosnak vélt témákkal való győzködés--keresztülverése és ilyesmi. Ha én azt mondom: SZENTHÁROMSÁGTANI VITÁK a korabeli kereszténység idejéből, akkor mindenki elhallgat, mert ezen nem lehet senkit besározni, lebaszni, megalázni megsérteni. Úgyhogy ITT EZ VAN, lés EZÉRT VAN TELE A TÖKÖM AZ EGÉSSZEL. k.k. |
|
Rendes Kis |
|
Drága keresztkem bácsi, tessen szíves elővenni 1 térképet: Konstantinápoly Rómából nézve Kelet, viszont a pártusok, médek, elamiták földjéről és Mezopotámiából, Júdeából, Kappadóciából, Pontuszból, Ázsiából, Frigiából, Pamfiliából nézve Nyugat. Az 1054-es már a második egyházszakadás. Akkor a nyugati félegyház hasadt tovább. A Kelet már a IV. század végén lehasadt. A IV. század végén még NEM Róma, hanem Konstantinápoly volt az első a püspökségek rangsorában. Úgyhogy, tessék erős lenni: akkoriban Konstantinápoly volt a nyugati kereszténység központja. Az, hogy a császár hívta össze a zsinatot, nem bizonyít semmit. Pontosabban épp azt bizonyítja, hogy állam és egyház fonódik szépen összefele. Ami pedig a teológiailag cizellált és szofisztikált, kőtáblára véshető hitvallást illeti: ez az a pont, ahol az élő hit helyét átveszi a pallosjogú dogmatika, ez a farizeusok diadalmaskodása a krisztus-hívők feleltt. |
|