Téma: ateista maradok |
|
mpd |
|
Úgy van. Az ateizmusnak egy részhalmaza, úgy, mint a katolicizmusnak az inkvizíció. |
|
|
mpd |
|
Csak nem érted. Őket NEM vallási alapon gyilkolászták! Persze volt a százmillából ötven-hatvan, aki MELLESLEG vallásos volt, de nem azért nyírták ki. Esetleg Mindszenty vagy Ordas vagy még egy-két egyházi személy esetében rá lehet fogni, de igazán ők is megúszhatták volna, ha nem veszélyesek a rendszerre. És hát, élhetnék a Te érveddel is: a gyilkosok marxisták voltak, ami bizonyám hogy vallás, még szerintem is. Viszont az ateisták és a marxisták közé nem lehet egyenlőségjelet tenni. |
|
Rendes Kis |
|
A kommunizmus 100 millió áldozata neked alig-alig ?? |
|
mpd |
|
Hát egy dolgot leszűrtem ebből az eszmecseréből: nem akarsz engedni abból, hogy - vallások nevében sok embert gyilkoltak meg - ateista jelszóval alig-alig. Ezt én tényként kezelem, Neked meg elfogadhatatlan. Értem én, hogy miért, de érvekkel nem tudlak meggyőzni, MERT neked ehhez ragaszkodnod KELL. |
|
Rendes Kis |
|
Barátom logikai bukfencet vetsz. Ne felejtsd el: a hitbéli különbség nem ok, csak ürügy. Tehát a Foleyt lefejező csávó NEM a hitbéli különbség MIATT ölt, hanem annak ürügyén. És, ami jelen témaindítást illeti: az ateista hitvallás sem véd meg gyilkosságok elkövetésétől. Ateisták is követtek el (tömeg)gyilkosságokat, nem a hitbéli különbség MIATT, hanem mert az áldozataik útjukban voltak. A hitbéli különbséget olykor még ürügyként sem használták, lásd Mindszenty per. És, az ateizmus az áldozattá válástól sem kímélte meg őket, hiszen egymást is nyírták. Mindenesetre, a topiknyitó érvelés, hogy AZÉRT maradok ateista, MERT nem akarok gyilkosokkal egy kalap alá kerülni, hibás: van gyilkos ateista kalap. |
|
mpd |
|
Ne felejtsd el: a hitbéli különbség nem ok, csak ürügy.
Na akkor most bezárult a kör. A Foleyt lefejező csávó igenis hitbéli különbség miatt ölt. |
|
Rendes Kis |
|
Ja értem, nem a hitük miatt öldösték őket, pusztán mert rossz helyen voltak, rossz időben. Dehát Cortez is pont így volt az aztékokkal. Ne felejtsd el: a hitbéli különbség nem ok, csak ürügy. Szóval, ilyen optikával lapozd át, légy szíves, még 1x azt a 225 évet. |
|
mpd |
|
Olyat, ahol ateisták öldösnek hívőket, pusztán a hitük miatt? Háááát..... |
|
Rendes Kis |
|
Szerintem lapozd át az elmúlt 225 év történetét és fogsz találni ateista tömeggyilkosságokat. |
|
|
|
rintintin |
|
Akkor mégegyszer mondom hangsúlyosan és komolyan: NEM(!!!) FOLYTATOM "MÁSKÉNT"!!! Úgyhogy: azt csinál, amit óhajt és amit Önnek jólesik. |
|
mpd |
|
Most hüledezzek vagy mulassak? Ateista lett volna Bronstein, Hirsch-Apfelbaum és Rosenfeld eftáss? Hadd kételkedjek ebben. |
|
|
Rendes Kis |
|
Francia forradalom, mexikói forradalom, kommunista forradalmak. |
|
Rendes Kis |
|
Nem fenyegetem. Közöltem, hogy így NEM FOGJA FOLYTATNI. Vagy másképpen folytatja, vagy nem folytatja. |
|
mpd |
|
No azért kíváncsi lennék egy ilyenre, ahol ateista hordák üldözik a bármilyenvallásúakat..... |
|
|
Rendes Kis |
|
Ugye mondom, hogy az ember szellemi lény: a jól kidolgozott ideológiákért rajong. Sajnos - hogy a témaindítódhoz visszakanyarodjak -, a pogányok kiirtása pontosan ugyanakkora mozgósítóerő a bigott istenhívők számára, mint az istenhívőké a bigott ateisták számára. |
|
rintintin |
|
KÉREM, NE TESSÉK FENYEGETNI! ELŐRE MONDOM: "IGY FOLYTATOM",EBBEN MEGNYUGODHAT ÉS KEZDHETI A "KITILTÁSOMAT"! ANNÁL IS INKÁBB "IGY" MERT ÉN SENKIRE SEMMI ROSSZAT NEM MONDTAM--A TELJES KORREKTSÉG SZINTJÉN MARADDVA. ÚGYHOGY, CSAK TESSÉK BASÁSKODNI NYUGODTAN--RÁM ÖN NINCS(!!!) HATÁSSAL. |
|
mpd |
|
De Cortez ugyan mondhatta volna, hogy ezek a nyavalyás aztékok dózsadrukkerek, azért kell lemészárolni őket. Kiröhögték volna a katonái. vagy, hogy barna szeműek (köztük is a többség az volt biztos). vagy hogy nincs rajtuk sapka. Egy indok se volt ilyen jó, mint a pogányságuk. |
|
mpd |
|
Nemán. Panda vérnyomásának kell ez a kis izgalom néha |
|
Rendes Kis |
|
Drága keresztkem bácsi, én az előző nikkjét nem tiltottam innét ki. De ha így folytatja, akkor ezt ki fogom. |
|
Rendes Kis |
|
Nohát éppen ez a kényszerítő erő: hogy meg kell magyarázni. |
|