Téma: Gondola Galéria |
|
|
|
R.András |
|
Elhunyt Macskássy Izolda festő- és grafikusművész 2021. június 29. 15:51 Hetvenhat esztendős korában elhunyt Macskássy Izolda, Pro Urbe-díjjal kitüntetett szegedi festő- és grafikusművész - tájékoztatta a város polgármesteri hivatala kedden az MTI-t.
A művészt, akinek selyemre festett alkotásai és selyem kollázs képei mind Magyarországon, mind külföldön népszerűek voltak, szombat éjjel érte a halál. A közlemény szerint Macskássy Izolda híres korondi fazekas család tagjaként 1945. január 10-én született Marosvásárhelyen. Édesanyja, Kovács Izabella élvonalbeli sportoló - vívásban, lovaglásban, teniszben, úszásban és a téli sportszakágakban is kiváló - volt. Édesapja, Macskássy Miklós magyar királyi tisztként szolgált. ... https://gondola.hu/hirek/275061-Elhunyt_Macskassy_Izolda_festo-_es_grafikusmu ... |
|
|
|
|
Walaki |
|
izé ....
".... Ennek a meghívóján szerepel a címnek választott idézet, amit Mándy Stefánia művészettörténész, mellékesen József Attila-díjas költő mondott róla egykor."
Olvasni, olvasni, olvésni!!
|
|
|
|
alexander |
|
kár, kezdtem megkedvelni, - láthatod, minő aktív vaok? |
|
R.András |
|
Azt nem tudom, én ezt a fórumot a gyp társalgási nívó miatt fogom bezárni. |
|
|
|
alexander |
|
A gondolát ki hekkelte meg? Lehet tudni? Mondani? |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Egyszer láttam hasonlót, valami tehetség-kutató műsörben. A zsűri nagyon unta, egyikük már bele is berregett a nemtetszés csengőjével... aztán meg volt nagy ámulat a végén .. ;--))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mpd |
|
Az "ezt nektek!" viccesebb cím! |