Téma: Jó filmek |
|
pandala |
|
Kerestem olyan topikot, melynek a címe csak "Filmek", de nem találtam, sz'al megelőlegeztem a "jó"-t
" Brüsszelben lesz az Elk*rtuk nemzetközi filmpremierje 2021. október 14. 23:03
– Nehéz partner a Budapest Film. Hat mozija van, azonban csak egyben fogják játszani az Elk*rtukat napi három vetítésszámmal, de más mozik is tervezik felvenni a listájukra a filmet – mondta Helmeczy Dorottya producer az Elk*rtuk Facebook-oldalán tartott videóinterjúban, ahol Bendi Balázs forgatókönyvíróval együtt válaszoltak a nézők kérdéseire is. A producer hangsúlyozta: lépésről lépésre haladnak a mozikkal folytatott tárgyalásokkal, hiszen a Cinema Cityben is játszani fogják a magyar politikai thrillert. – Azzal viszont továbbra sem értek egyet, hogy a nyugati filmeket több helyen és időpontban vetítik, az Elk*rtukat pedig nem akarják elfogadni – húzta alá Helmeczy, majd arra is rámutatott: bár minden Cinema Cityben játszani fogják, de ott is látható, hogy amíg az új James Bond-filmet napi 27-30 alkalommal vetítik, addig az Elk*rtukat csak ötször. A producer hozzátette: velük is folytatódik az egyezkedés a vetítésszám növeléséről. ...." https://gondola.hu/hirek/279385-Brusszelben_lesz_az_Elk%2Artuk_nemzetkozi_fil ...
|
|
|
R.András |
|
Ez megváltó ötlet ! Boldog Tarlóst !
|
|
|
|
|
|
pandala |
|
"Ha Chevalier rákérdez az akcentusára, mondja azt, hogy magyar. ..."
|
|
|
|
|
|
|
|
negyven rabló |
|
A légy. (Oscar díjas, bár ez nem sokat jelent.) Gusztáv, A kis Vuk, Magyar népmesék a felejthetetlen Szabó Gyulával! Mézga család. Mindegyik minőségi munka volt! Most ennyi jött elő hirtelen. Hogy melyik ország vette meg, az sokadrangú! Mi szerettük mindegyiket és kész! |
|
|
negyven rabló |
|
Ááá b+ a világ legjobb filmje!lkül, hogy érte
Kállai és Benedek egyszerűen nem ismételhető! Sinkó, Mikó, Szombathy, Kern, Béres, Bodrogi, Szuhay és a többiek! A mondanivalóról és a rajzolókról most nem is beszélnék!
Aqrva életbe a qrva életbe! Ez nagyon bejött akkor! |
|
gajo |
|
Talán ezt az egy magyar rajzfilmet vásárolták meg amerikai forgalmazásra, persze sosem forgalmazták. |
|
|
|
R.András |
|
Idén 30 éve, hogy bemutatták az egyik legjobb és legsikeresebb magyar rajzfilmet, a Ternovszky Béla rendezte Macskafogót. Grabowski kalandjai több generáció számára jelentették egy korszak lezárását, és egy egészen új felfogás kezdetét is egyben. A film egy klasszikus kockájával szeretnénk tisztelegni a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagjának nagyszerű alkotása előtt. ... www.facebook.com/magyarmuveszetiakademia/photos/a.374681045942573.87179.27820 ... |
|
Rendes Kis |
|
Pár hete írta a sajtó, hogy meghalt Michael Cimino, aki bár sok filmet rendezett, mégis igazi "Madách" vagy "Katona": messze leghíresebb filmje a Szarvasvadász. Szégyen ide vagy oda, ezt a szimfóniát vagy operát (mert hogy egy sima filmnél ez a mű sokkal több) még nem láttam, 1979-ben objektív okokból nem láthattam, később már elkerült a szemem elől, valamiért. Ma - megvallom - a kulturális hiányosság miatti rossz érzés miatt ültem le, de a több mint 3 órát végig, meredten, tátott szájjal figyeltem. Nagyon rég volt ilyen. A magyar operatőr (Zsigmond Vilmos) egy különleges zseni - a haldokló szarvasnál szebb és megrázóbb képsort kevesen alkottak még, de ugyanezt szinte minden jelenetről elmondhatnám. Ám maga a történet is különleges: a katonák, a magánemberek felől bontja le a nagy háborús mítoszt, s mutatja be a vérszomjas öldöklések tragikumát. És megmutatja az alapvető értékeket: kitartani a barátok mellett, kitartani amellett, akit társnak választottunk, szeretni egy helyet, ahol születtünk és éltünk. Bölcsőd az s majdan sírod is. Egyszóval: aki tudja, nézze újra, érdemes. ... www.facebook.com/jozsef.jaszberenyi?fref=nf ... www.facebook.com/gabor.nagy.73113528 |
|
|