Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: gulyásleves és sajtos tészta |
|
|
Cirus |
|
Ma gombapörkölt lesz hajdinával. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: sajtos,mozzarellás csirkemell,rizi-bizivel és palacsinta |
|
Cirus |
|
Vaddisznósült, rozmaringos kruplival |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: tojásleves és lencsefőzelék,fasírttal |
|
|
mamácska |
|
Nálunk pedig sütőtökkrémleves és paprikás lisztben sült hal,salátával |
|
Békáscity |
|
Spenót tük.toj. + kocsonya (de már kezdem unni) |
|
Cirus |
|
Ananászos csirke, barnarizs. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig csontleves és disznótoros párolt káposztával és hagymás tört krumplival lesz ma ebédre. |
|
Békáscity |
|
orvosi rendelvényre kocsonya és körömpörkölt kúra |
|
|
Cirus |
|
Teszkóban, ázsiai boltokban, nagyobb hiperekben biztos van. Ilyesmit én itt veszek (fűszert is, van minden, a borsnak pl. bors íze van): http://www.azsiabt.hu/
|
|
mamácska |
|
Osztrigaszószt hol lehet beszerezni?
Nálunk a mai ebéd: bableves és milánói makaróni |
|
Cirus |
|
Egy kanál osztrigaszószhoz két kanál méz (az oldalas nagyságától függően az adag), só, bors, csilipehely. Ebbe bepácolom az oldalast, aztán zsíron megsütöm, a szószba bele-beletunkolva. isteni finom, a család a tányért is kinyalta, az osztrigaszósz íze nem érződik, de a sós bukét megadja. Egyszerű, de nagyszerű.. |
|
panda |
|
a kínai szószok is nagyon finomak |
|
|
mpd |
|
Biztos meglocsolja valami nyavalyás kínai szósszal. oszt elrontya vele. |
|
mamácska |
|
Az oldalast eddig csak sütve vagy öltve fogyasztottuk. Milyen az édes-sós,hogyan főzöd? |
|
Cirus |
|
Édes-sós oldalas barnarizzsel |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: paradicsomleves és brassói aprópecsenye |
|
Cirus |
|
A húsos szalonna is tökéletes, de az nem mindig van otthon, bacon viszont igen, így ez lett
Az elősütésnél a tortaforma aljára vegy egy fedőt teszünk, vagy babot szórunk, így a tészta nem púposodik fel. A babot többször is fel lehet használni |
|
orosz_hussalata |
|
Jól hangzik, most megéheztem. kekeckekec bacon helyett lehet húsos szalonnával is ezt nem egészen értem :"kell bele bab, vagy fedő, hogy ne púposodjon" Én fedőt nem eszek,még sülve sem. |
|
Cirus |
|
Örülök, könnyen elkészíthető (előre is) és nagyon finom... Nálunk még a sütőtökös verzió a nagy kedvenc, abba hagyma-reszelt sütőtök kombó kerül, zsályásan, vagy csilivel - egy nap alatt elfogy. |
|