Téma: Mit eszünk ma ? |
|
onodij |
|
Hol vagytok régi barátok ? - senki nem eszik semmit ? |
|
onodij |
|
Mai ebéd: sárgarépa-főzelék, szilvalekváros dereglye |
|
|
|
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Belátom én, hogy szegényes, egysíkú ismereteim vannak erről a kajáról, mindenesetre szeretem! Lehet, hogy nem, mert akkor azt írta volna. Azért a málnalekvár sztem stílusos hozzá, nem? |
|
gajo |
|
"Tócsni 2007.08.29. 14:14 BeckZsu
Nem hiszem, hogy van még ilyen étel, ami ennyire elterjedt, és egyszerűségében ilyen változatos tud lenni. Hát még a nevei! Csak amiket én ismerek; tócsi, lepcsánka, lapcsánka, harula, cicege, hremzli, krumpliprósza, gánica, és ez még csak Magyarország különböző tájain. Oroszul dranyiki vagy kartofelnije olagyji.
Az alaprecept: 1 kg nyersen megreszelt krumplihoz két tojás, 2-3 evőkanál liszt, só.
Van olyan változat, hogy tojás helyett tejfölt tesznek bele.
Ízesíteni szokás fokhagymával, borssal, vöröshagymával, ritkábban mustárral.
Én fokhagymásan, kanállal olajba adagolva, kissé ellapítva sütöm, leggyakrabban tejföllel megkenve esszük.
Szokták kisebb vagy nagyobb palacsintasütőben vastagabb palacsinta módjára, de lehet tepsiben, sütőben is.
És a ráadás húskedvelőknek (mint én is), amikor szelet húst bundázunk bele a szokásos panír helyett, és úgy sütjük.
Szóval... egyszerű és nagyszerű"
A medvetalpat ő sem ismeri! |
|
katáng |
|
Dehogy kellene! Ahány ház, annyi szokás. |
|
negyven rabló |
|
Püff neki! Most hogy fogom tudni rávenni magam, hogy ezután ó-val mondjam? |
|
|
|
gajo |
|
Én "medvetalp"-ként is ismerem. Kellemes, "könnyű" kaja! |
|
negyven rabló |
|
Na jó, ehet ő is egy kicsit!
Szóval, tócsni, vagy tocsni? Te hogy ismered? |
|
katáng |
|
Javítani? Hagyunk neki is! |
|
katáng |
|
Kitettél magadért, bőven elég lesz vacsorára. (Hozom a sajtot!) |
|
negyven rabló |
|
Hopp ezt elqrtam, nem kicsit, nagyon! Nem is akartam a képet betenni, csak a linket írtam be! Bocs!
Rendes Kis kartács tudna javítani esetleg? |
|
|
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Én tocsninak ismerem. Reszelt krumpli (khm... burgonya ) olajban/zsírban sütve. A kolbász, kovászos uborka, esetleg cékla nélkülözhetetlen! Nagyon bírom! |
|