01:23:33
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Társalgó
Téma: Mit eszünk ma ?
... Elejére 1. lap 
onodij
Olvasta: 1 | Válasz | 2011. június 29. 10:56 | Sorszám: 1038
Mai ebéd: sárgarépa-főzelék, szilvalekváros dereglye
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2011. június 28. 11:49 | Sorszám: 1037
Isten hozott !
onodij
Olvasta: 1 | Válasz | 2011. június 28. 08:09 | Sorszám: 1036
Itt vagyok !
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 21:28 | Sorszám: 1035
Szívesen
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 21:22 | Sorszám: 1034
Kösz a javítást!
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 21:21 | Sorszám: 1033
Nem. Butapesti, flaszterszaggatónak születtem.
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 20:57 | Sorszám: 1032
Nem "dunántuli" vagy ?
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 20:42 | Sorszám: 1031
Belátom én, hogy szegényes, egysíkú ismereteim vannak erről a kajáról, mindenesetre szeretem!
Lehet, hogy nem, mert akkor azt írta volna.
Azért a málnalekvár sztem stílusos hozzá, nem?
gajo
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 20:19 | Sorszám: 1030
"Tócsni
2007.08.29. 14:14 BeckZsu

Nem hiszem, hogy van még ilyen étel, ami ennyire elterjedt, és egyszerűségében ilyen változatos tud lenni. Hát még a nevei! Csak amiket én ismerek; tócsi, lepcsánka, lapcsánka, harula, cicege, hremzli, krumpliprósza, gánica, és ez még csak Magyarország különböző tájain. Oroszul dranyiki vagy kartofelnije olagyji.

Az alaprecept: 1 kg nyersen megreszelt krumplihoz két tojás, 2-3 evőkanál liszt, só.

Van olyan változat, hogy tojás helyett tejfölt tesznek bele.

Ízesíteni szokás fokhagymával, borssal, vöröshagymával, ritkábban mustárral.

Én fokhagymásan, kanállal olajba adagolva, kissé ellapítva sütöm, leggyakrabban tejföllel megkenve esszük.

Szokták kisebb vagy nagyobb palacsintasütőben vastagabb palacsinta módjára, de lehet tepsiben, sütőben is.

És a ráadás húskedvelőknek (mint én is), amikor szelet húst bundázunk bele a szokásos panír helyett, és úgy sütjük.

Szóval... egyszerű és nagyszerű"



A medvetalpat ő sem ismeri!
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:59 | Sorszám: 1029
Dehogy kellene! Ahány ház, annyi szokás.
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:54 | Sorszám: 1028
Püff neki!
Most hogy fogom tudni rávenni magam, hogy ezután ó-val mondjam?
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:43 | Sorszám: 1027
Ékezetesen.
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:41 | Sorszám: 1026
Az nem ilyen?

...és málnalekvárral kell enni!
gajo
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:24 | Sorszám: 1025
Én "medvetalp"-ként is ismerem. Kellemes, "könnyű" kaja!
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:24 | Sorszám: 1024
Na jó, ehet ő is egy kicsit!

Szóval, tócsni, vagy tocsni? Te hogy ismered?
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:04 | Sorszám: 1023
Javítani? Hagyunk neki is!
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 18:59 | Sorszám: 1022
Kitettél magadért, bőven elég lesz vacsorára. (Hozom a sajtot!)
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 18:59 | Sorszám: 1021
Hopp ezt elqrtam, nem kicsit, nagyon! Nem is akartam a képet betenni, csak a linket írtam be! Bocs!

Rendes Kis kartács tudna javítani esetleg?
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 18:57 | Sorszám: 1020
Az is lángos.
http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/2/7/_/127472_49342.jpg

Érdekes, hogy mackó kartács is tócsninak ismeri, meg a gúgliban is ó-val írják a 796 képtalálat legtöbbjében. Én gyerekkorom óta rövid o-val és savanyúsággal ismerem.
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 18:55 | Sorszám: 1019
Rokonok.
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 18:51 | Sorszám: 1018
Az a lángos, nem?
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 18:28 | Sorszám: 1017
A sajt sem rontaná el.
missmarple
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 17:40 | Sorszám: 1016
Fokhagymával és tejföllel.

negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 05. 19:47 | Sorszám: 1015
Én tocsninak ismerem. Reszelt krumpli (khm... burgonya ) olajban/zsírban sütve. A kolbász, kovászos uborka, esetleg cékla nélkülözhetetlen!
Nagyon bírom!
békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 04. 21:35 | Sorszám: 1014
Torkos csütörtök febr.18. - nem kéne valahol egy jót kajálni, találkozni ?
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...