Téma: Mit mondanánk, mit tennénk a Fidesz politikusai helyében (csak erős idegzetűeknek !) |
|
orosz_hussalata |
|
Most hallom, hogy ártunkésormányunk emelni kívánja a benzin jövedéki adóját. Igaz, hogy én nem autózok el egy évben 10.000.000 Ft-ot, mint a "politikusok" ( paraziták ), de azért kellemetlenül érintene, mert a én a saját zsebemből fizetem, nem úgy mint az "állítólag" naponta hódmezővásárhelyre hazautazó ( és emellett 12 órát dolgozó ) lézerjani, és hasonlók.
Most így elsőre az jut eszembe, hogy a jóédes$ß$... hányok |
|
mpd |
|
Na megszólalt a szuperintelligens főpolgár is:
"fordíthatjuk ezt a pénzt más, szintén nemzetközi hírű magyar zenekarok bármelyikére, amelyik nem rúg bele a feléje nyújtott kézbe. Akkor lesz kiváló ürügye a karnagy úrnak politikai motivációról beszélni, ócsárolni a városvezetést, hergelni a közvéleményt."
Ejnye no. Én meg eddig abba' vótam, hogy takarékosságból vonták meg a 200 millert. Találjuk ki együtt, kinek a zenekara kapja majd meg!! |
|
mpd |
|
Magyarország képes ebből is politikai kérdést csinálni. A - természetesen - tökéletesen elfogulatlan Magyar Idők ezt írja:
Idézet: A BFZ-nek a hazai és külföldi koncertek jegybevételein és az állami és önkormányzati támogatáson túl szponzoroktól is tízmilliók érkeznek. Több támogatói szint van, a legmagasabb a kiemelt platina fokozat, amely évi 5 millió forint adománnyal érhető el. Ebben a kategóriában két mecénás olvasható: „Soros, Tamiko”.
Minden nap csodálkozom: még mindig van lejjebb. |
|
mpd |
|
Például ezt nem tettem volna, mert ez sutyerák bunkóság. A világ legjobb zenekarának minősítette a New York Times a Fesztiválzenekart, de Mo.-nak nem éri meg egy fél stadion árával támogatni.
Idézet: A főváros a Budapesti Fesztiválzenekar támogatását váratlanul 77 százalékkal csökkentette, 260 millió forintról 60 millió forintra. Emiatt a zenekarnak több fellépését is le kell mondania, de ezt csak azokkal tehetik meg, amiknél nem köti őket szerződés és ezt sem szívesen teszik. Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar emellett közös zenélésre és tiltakozásra hívja közönségét, barátait és a sajtó képviselőit május 7-én 17 órakor a Vörösmarty térre. Mindenki hozzon magával egy hangszert, vagy hangot adó eszközt!
|
|
tiszavirág |
|
http://mandiner.hu/cikk/20160418_merkelnek_szol_az_orban_kohl_talalkozo#comme ...
Hihetetlen, hogy mennyire ellenségesek a német lapok Orbánnal szemben. Ez nem lehet véletlen. Udo Ulfkotte könyvének megjelenése óta tudjuk, hogy mindegyik le van fizetve, legyen bár konzervatív (ez a legfájóbb), vagy liberális.
Die Welt, Boris Kálnoky, állítólag konzervatív: Orbán Schengen 2.0 10pontos javaslata : "egy ellenjavaslatnak tekinthető Brüsszel és Berlin törekvéseivel szemben."
Ellenjavaslat. Miért nem más vélemény? Miért azonnal valami harcias megjegyzés? Miért nem árnyaltabb megfogalmazás? Mert Orbánnal szemben minden becsmérlő retorika megengedett?
FAZ:állítólag konzervatív, Rainer Blasius Tulajdonképpen levénbolondozza a németek 16 éven át volt kancellárját, aki alatt Németország újra egyesült.
A liberális Der Tagesspiegelvisszaböfögi a magyar szabadmadarak = liberálfasiszták szövegét és sajnáltatja Merkelt, mert ketten egy ellencímmel (jaj, jaj, Angie egyedül...) közölt terjedelmes összeállítást, amelyben a szerzők – Stephan Haselberger, Hans Monath, Silviu Mihai(mintha román lenne a szentem...) – kiemelték: Orbán Viktor kormányzási stratégiájának az a problémája, hogy mindig új ellenségeket és veszélyeket kell találni, hogy eltereljék a figyelmet a nehéz gazdasági és társadalmi helyzetről, és „minél több pénzt sikkaszt el a fideszes klientúra.....
Jaj de unásig ismert ócska liberálfasiszta szöveg.
Hát persze, rettenetesen nehéz a gazdasági helyzet, visszafizettük az IMF hitelt, megszűnt a deviza-hiteles konstrukció, CSOK van, gyerekek utáni támogatás, a nyugdíjak megörzik a vásárlóerejüket, nincs infláció, a szegények adója, rezsicsökkentés van, stb., stb. Nehéz gazdasági helyzet. Ki van könnyűben? Mindenütt válság van, mert a Földnek 1 milliárd ember helyett 7 milliárdot kellene eltartania, de nem megy.
Miért nem beszélnek inkább a születésszabályozásról? Azt mondják, hogy Afrika egyes országaiban rövid időn belül megháromszorozódik a lakosság és ezzel az óriási problémával nem foglalkozik senki! Pedig ott termelődnek az európai keresztény fehér embert leigázó vadak.... Minek koitálnak annyit mindenféle korlát nélkül? Azokkal kellene ennek a sok hülye Fritznek foglalkoznia, nem a magyarokkal és Orbánnal.
|
|
mpd |
|
Kicsit jobb szóvicceket gyártanék!! Vagy véletlen lenne?
|
|
|
|
tiszavirág |
|
Hál'Istennek, a feje vele volt. Egy osztálytársától tudom, hogy pengeéles agya van és kőgazdagok a szülei. |
|
mpd |
|
Persze, tudjuk, azóta már sok helyen megjelent, hogy ez csak afféle reptéri kávézgatás volt. Egy külügyminiszter meg nehogymá öltönyben feszengjen a gépmadáron meg a vámellenőrzésnél! Igaz-e? |
|
mpd |
|
Hát, a felmenőim is Bemek, így aztán én is az lettem. |
|
mediator |
|
Akkor Te többet tudsz, mint itt bárki! Áruld el már a részleteket! Hogy is történt ez akkor? |
|
mpd |
|
Persze. Én meg Bem apó vagyok. |
|
tiszavirág |
|
Oszt mi van akkor, ha a partner ragaszkodott hozzá, hogy inkább farmer, csak ne vacakoljuk el az időt öltözködéssel?
|
|
tiszavirág |
|
Szörnyű. Mi mindenen föl lehet háborodni, anélkül, hogy a részleteket ismernénk.
Fúj Szijjártó,fúj Zorbán, fúj Fidesz! |
|
mpd |
|
Persze, azt nyilatkozta a Szerv is, hogy nem volt idő átöltözni. Immár totál hülyének nézik az embereket. De meg is érdemeljük. |
|
|
|
mediator |
|
Nem tudjuk, hogy milyen körülmények között készült a fénykép és miről volt éppen szó. Nagyon valószínű, hogy ez csak egy ad hoc, közbenső, informális beszélgetés lehetett, és nem a hivatalos protokoll része. És ha a felek elmentek teniszezni, azt sem öltönyben tették. Azt azonban el kell ismerni, hogy a fénykép a napi rugdosódásra mindenképpen alkalmas! |
|
mpd |
|
Mongyuk nem járatnám le az országot, mikor miniszterekkel tárgyalok:
|
|
mpd |
|
Ááá, mán a vécékefével se sikerült megbarátkoznom, a papír sokkal kíméletesebb. |
|
Late Devonian |
|
(az a lényeg, hogy szakszerűen használd a körömkefét!) |
|
mpd |
|
(lusta volt, és kihagyta a "se" szócskát) |
|
Late Devonian |
|
hmm, ezek szerint tiszavirágot mégiscsak nagyon érdekli Schiffer ...
|
|
tiszavirág |
|
Összegyűlik az, ha nem vigyáz a zember. |
|
|