Téma: Mit mondanánk, mit tennénk a Fidesz politikusai helyében (csak erős idegzetűeknek !) |
|
mpd |
|
Hát persze. Megátalkodott ballib szekértoló, mindig is a fidesz ellen dolgozott:
Idézet: Stumpf István, aki egykor a Bibó Szakkollégiumban a Fidesz-alapítók mentoraként ténykedett, majd az első Orbán-kormányban kancelláriaminiszter volt, jelenleg pedig alkotmánybíró.
Azt aláírom, hogy az ifjútörökök szúrják kicsit a szemét, meg a betájolt agymosottak, meg a koncleső hiénák. De megkérdőjelezni az elkötelezettségét.... abszurd. De láttunk már ilyet, meglepve semmiképp se vagyok. |
|
|
mpd |
|
Idézet: Stumpf szerint ugyanis az ország polgárainak többsége egyáltalán nincs euforikus hangulatban: „Sok jól képzett szakember és fiatal hagyja el az országot, és keres külföldön munkát. A polgári erények helyét egyre inkább a féktelen karriervágy és a gazdagodás hajszolása veszi át." Az értékalapú elkötelezettség helyébe mindinkább a feltétlen lojalitás lép, a racionális érvelést pedig háttérbe szorítja az olykor demagógiába hajló populizmus – állapította meg.
|
|
|
|
menta |
|
A látványban is lehet gyönyörködni, ahogy a hallványban is gyönyörködni tudsz. És még hallani is lehet a látványt, a madarakat, a neszeket, a csendet. |
|
mpd |
|
30-án gyönyörködhetnél a Nemzeti Fülharmónikásokban! |
|
glens |
|
Dehogynem, de válasszuk külön a kettőt. Ha az erdőben sétálok, akkor nem a biológián, nem is a biólogiai egyedben zajló kémiai folyamatokon, sem pedig az annak az alapját képező kvantummechanikai differnciálegyeneteken töröm a fajam, vagy kesergek azok zárt alakban való megoldhatatlanságukon, hanem eccerűen gyönyörködök. |
|
mpd |
|
Vadászat, erdőirtás és a természetes élőhelyek szűkülése miatt minden nyolcadik madárfaj a kihalás szélére sodródott, állapították meg a Londoni Zoológiai Társaság és a Yale Egyetem szakemberei, akik összeállították a leginkább fenyegetett ritka madarak százas listáját. |
|
mpd |
|
Ízlelgetem ezt a "leszarom"-ot. Nem érdekel a biológia? szereted a természetet, de nem érdekel, hogyan működik? |
|
mpd |
|
Éppen kihalóban vannak....... (de nem az élősködők miatt) |
|
glens |
|
Nem hunyom be a szemem. Csak egyszerűen leszarom nem érdekel. Egyébként is, ha ennyire tragikus lenne pl. a madarak helyzete, akkor beülnének a puskacső elé, vagy hagynák, hogy fogja meg őket a macska. |
|
menta |
|
Ez nagyon szép és jó. Azt hiszem, akik ezt nem értik, azoknál - részben szakmai ártalomként, vagy az iskolában kialakított túl lehatárolt, racionális gondolkodásként, amelyben mindannyian érintve vagyunk-, kialakult, hogy nem tudnak szemlélődni, intuitíve - csak úgy... minden ítélet, vélemény, hátsó gondolat, értékelés, előítélet nélkül, csak szemlélni, 'amint van'. A szépség az első fok, amit ilyenkor átél az ember, még önmagában félelmetes is - később jön a "Jó", ami nem duális, osztatlan, Egy. Plótinosz ír erről https://archive.org/services/img/plotinienneadesp00plot
"Csak akkor rendül meg a lélek, amikor magába fogadja a Jóból eredő áramlást. ...A bölcsesség és a belátás innentől fogva nem más, mint az isteni Szellemben lévő valóságok szemlélése... A magasabb rendű igazságosság abban áll, hogy a lélek működése a Szellemre irányul, a mértékletesség abban, hogy a lélek önmagában belül a szellem felé fordul, a bátorság pedig abban a szenvedélymentességben, amely az ahhoz való hasonlatosságból fakad akire a lélek a tekintetét irányítja, és aki természeténél fogva mentes minden szenvedélytől." |
|
|
mpd |
|
Menjenek, én is azt mondom. De nem gondolnám, hogy azért kell szükséghelyzetnek lenni, mert utáljuk a HB-t. Ha Maroslelén aggódnak, legyen szükséghelyzet Maroslelén, vagy az illetékes járásban. De Balassagyarmaton minek? |
|
mpd |
|
És még egy: én is szeretek erdőben sétálni. Gyerekkoromban rengeteget kirándultunk a Bükkben. De ez nem tudom, miért zárná ki, hogy az ember tisztában legyen a biológiai vonatkozásokkal. Jó, manapság divatos a biológiát (mint régen a matekot!) démonizálni, már alig oktatják (azt is szarul), de hadd ne menjünk már le az Őrtorony színvonalára, az egymás mellett legelésző oroszlán és antilop közé. |
|
glens |
|
a migrációval összefüggő körülmény alakult volna ki, amely közvetlenül veszélyeztette volna valamely település közbiztonságát Erre mindent rá lehet fogni. A helzinki bizoccság meg mehet a sóhivatlba.
|
|
mpd |
|
A Hit kérdését most ne keverjük ide. De ettől eltekintve valóban jó a példa. Az erdő állandó kegyetlen küzdelmek színtere. Erről lehet tudomást-nem-venni, de én az ilyesmit nem optimizmusnak hívom, hanem Tiszavirág esetében tudatlanságnak, a te esetedben meg szem-behunyásnak. |
|
mpd |
|
A menedékjogi törvény pontosan megszabja, hogy milyen feltételek mellett lehet bevezetni a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, és e feltételek egyike sem teljesül a hivatalos statisztikák alapján....... a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet akkor hirdethetné ki a kormány, ha az előző hónapban napi átlagban legalább 500 menedékkérelmet nyújtottak volna be (vagy az előző két hétben napi 750 vagy egy hétben napi 800 menedékkérelmet regisztráltak volna átlagosan); vagy a tranzitzónákban az előző hónapban napi átlagban 1000 ember tartózkodott volna (vagy az előző két hétben napi 1500 vagy egy hétben napi 1600 ember átlagosan); vagy olyan, a migrációval összefüggő körülmény alakult volna ki, amely közvetlenül veszélyeztette volna valamely település közbiztonságát. Ezen feltételek közül azonban egyik sem teljesült - áll a közleményben.
A Helsinki Bizottság közleménye, akiket egyébként utálok, de mi van, ha igazuk van? Már saját törvényeinket sem tartjuk be? |
|
glens |
|
Csak egy példa az eltérő szemléletmódra, ami nem csak optimizmus/pesszimizmus kérdése. Még az ősidőkben a kék gondolán emlékszem egy beírásodra: ha az erdőben sétálsz, arra gondolsz, hogy mennyire küzdenek a fák egymással a fényért, a madarak tollazata tele van mindenféle élősködővel, stb. Én meg ha az edőben járok, és látom a fák között beszűrődő napfényt, hallom a madarak csicsergést, akkor ujjongani van kedvem, mert azt gondolom, hogy ez mind miattam, nekem ilyen szép és jó.
|
|
mpd |
|
Kérdés, hogy tisztul-e a közélet, vagy csak egy másik csókosnak kellett a biznic? |
|
menta |
|
"a képviselő-testület csütörtöki, zárt ülésén azonnali hatállyal felbontotta a Csipak Péter milliárdos ingatlanfejlesztő vállalkozó érdekeltségébe tartozó Immobilia Zrt.-vel 2008-ban 50 évre kötött közterület-használati szerződést." Végre még egy jó hír, azután, hogy Áder nem írta alá az aljas, genszter közpénz-elherdálás-lopás titkosítást! |
|
|
mpd |
|
Szerintem kicsit árnyalni kéne, mi is a pesszimizmus. Szerintem az az igazán pesszimista, aki szerint két, egyforma valószínűségű esemény közül úgyis mindig a rosszabbik következik be. Ilyen alapon nemigen vagyok pesszimista, hiszem ha visszagondolok, életem folyamán nagyon sokszor volt mázlim, és bizony sokszor építettem is erre: úgyis sikerül (úgyse derül ki, úgyis elmúlik, úgyis odaérek, úgyis hozzámjön, úgyis egészséges lesz stb-stb.) Gondolom, ezzel általában így van mindenki, különben a Dunába ugorhat akár. Az pedig megint más, ha az emberiség, azon belül Mo. jövőjét borúsan látja valaki. Ezzel nem vagyok egyedül, a komolyabb tudósemberek is eljutnak általában odáig, hogy ha mindent mérlegelnek, a jövőt illetően csak a remény marad, reálisan nézve semmi ok a derűlátásra. A derűlátást megalapozni is nehéz volna, és általában csak a "holnap is nap lesz" és a "majd csak belátja az emberiség" színvonalú érveket hallani. Nálad ez a hivatkozás az én pesszimizmusomra afféle (fentiek sorába illeszkedő) érv a szebb jövő mellett: ez a hülye mpd így látja, TEHÁT mivel úgyse lesz igaza, lehetünk optimisták |
|
glens |
|
Ezt pl. rosszul látod, ez is csak egy magyarázat a pesszimimusodra. Az optimista/pesszimista világszemlélet nem anyagi kérdés. Volt idő, amikor pályakezdőként egy nagyvállalatnál dolgoztam annyiért, mint egy betanított munkás, 56 nm-es tanácsi lakásban tengődtünk (nem vicc), és reálisan semmi esélyem sem volt ezen változtatni, de akkor sem voltam pesszimista. Nem tudom mitől függ. Ha tudnám, neked már biztosan elmondtam volna. |
|
|