10:43:07
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Környezet
Téma: Szintetikus kaja
... Elejére 1. lap 
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. január 01. 22:12 | Sorszám: 31
Nekem nem testvéreim!HAM-HAM-HAM-HAM....
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. január 01. 21:52 | Sorszám: 30
Gondolj csak bele: az emberhez méltatlan, hogy megegyük testvéreinket, az állatokat és a
növényeket !
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. január 01. 18:37 | Sorszám: 29
Megbomlott Kend? Még hogy szintetikus....?
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2022. december 31. 19:31 | Sorszám: 28
Elhatároztam: "vesegán" leszek.
Aki növényt sem eszik !
Hanem csak szintetikus kaját !
pandala
Olvasta: 5 | Válasz | 2019. július 08. 19:46 | Sorszám: 27
Nagymamáknak, nyugdíjasoknak tök jó! Ha megéheznek, akkor csak kötnek maguknak egy kis husikát! ..
pandala
Olvasta: 5 | Válasz | 2019. július 03. 15:36 | Sorszám: 26
pandala
Olvasta: 6 | Válasz | 2019. június 30. 13:12 | Sorszám: 25
kérek egy felest, és 10 deka port ....
pandala
Olvasta: 6 | Válasz | 2019. június 30. 13:10 | Sorszám: 24
https://24.hu/tudomany/2017/08/02/megujulo-energiaforrassal-eloallitott-por-l ...

" Megújuló energiaforrással előállított por lehet a jövő tápláléka
24.hu
2017. 08. 02. 13:54
Finn kutatók egy megújuló energiaforrással működtetett rendszer segítségével igen tápláló anyagot hoztak létre. A por előállításához csupán elektromosságra, vízre, szén-dioxidra és mikrobákra volt szükségük.

A szintetikus táplálékot a Lappeenrantai Műszaki Egyetem (LUT) és a VTT Finn Műszaki Kutatóközpont közös projektjének munkatársai alkották meg. Miután a szakértők a nyersanyagot egy bioreaktorban elektrolízisnek tették ki, olyan por született, amely 50 százalékban fehérjékből és 25 százalékban szénhidrátokból állt. A kutatók szerint a termék textúrája módosítható a folyamatban használt mikroorganizmusok kicserélésével.

Juha-Pekka Pitkänen, a VTT szakértője szerint a következő lépés a rendszer optimalizálása lesz. Jelenleg a kávéscsésze nagyságú bioreaktor 1 grammnyi port 2 hét alatt állít elő.

A kutató úgy véli, hogy nagyjából egy évtizedre lesz szükség, mire széles körben is elérhetővé válik a technológia hatékony változata."
....

rafiki
Olvasta: 7 | Válasz | 2015. július 13. 18:19 | Sorszám: 23
Csipog az illúzió kedvéért. (-::
mpd
Olvasta: 7 | Válasz | 2015. július 13. 09:31 | Sorszám: 22
Na most akkor megkérdezem: a ketrecben nevelt csirke ugyan miben különbözik a lombikban tenyésztett hústól? Gondolom, csak abban, hogy tápízűbb.
mpd
Olvasta: 7 | Válasz | 2015. július 13. 09:05 | Sorszám: 21
Azt tudjátok, mit eszik a vegetáriánus kannibál?
rafiki
Olvasta: 7 | Válasz | 2015. július 11. 16:08 | Sorszám: 20
A műhúsban adalékanyagon kívül más nincs. Ez a lényege.
rafiki
Olvasta: 7 | Válasz | 2015. július 11. 16:07 | Sorszám: 19
És a szintézis mely komponensei biztosítják az 1000virágú rét ízvilágát? Az állat húsán
(tején pláne) nemcsak az évszakváltozást érezni, hanem sokszor azt is tudhatja az ember,
hogy melyik domboldalt legelte az áldozat.
Békáscity
Olvasta: 7 | Válasz | 2015. július 11. 16:03 | Sorszám: 18
és hol van a Holo-fedélzet ? követelem !!!
gajo
Olvasta: 6 | Válasz | 2015. július 11. 15:31 | Sorszám: 17
Jó étvágyat hozzá! Én maradok a parasztias terméseknél.

Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2014. június 07. 20:54 | Sorszám: 16
Már gyümölcsöt is tudnak nyomtatni
... http://zoldtrend.hu/mar-gyumolcsot-is-tudnak-nyomtatni
orosz_hussalata
Olvasta: 7 | Válasz | 2013. július 29. 22:44 | Sorszám: 15
Ez az én szememben közel sem annyira ellenszenves, mint a rengeteg adalékanyag.
Az sem mellékes, hogy egyetlen életet sem kell kioltani.
Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2013. július 29. 20:19 | Sorszám: 14
Az első, laboratóriumban tenyészetett hússal töltött hamburgert a héten kóstolják meg

Az első, laboratóriumban, őssejtből tenyésztett hússal töltött zsemlét a héten szolgálják fel Londonban. Előállítása mintegy 250 ezer font, azaz több mint 86 millió forint lesz.

A lombikban tenyésztett hús fejlesztői azt remélik, találmányuk megmutatja, hogyan lehet kielégíteni a globális fehérjeigényt hatalmas csordák legeltetése és levágása nélkül.

... http://erdely.ma/tudtech.php?id=146330&cim=az_elso_laboratoriumban_tenyeszete ...
lámpás
Olvasta: 7 | Válasz | 2013. július 29. 12:50 | Sorszám: 13
Amiről szó van, darált löncshús, Menza márkanévvel. Mi régen ettünk hasonlót, fasírtot készítettünk belőle, kedvesen becézgettük, - már nem is tudom, hogy kínai vagy szovjet határőrnek. Ez a konzerv véletlenül akadt a kezembe, és megrökönyödve olvastam, hogy mit is tartalmaz a 380 grammnyi eledelnek csúfolt löncs.
Ideírom:
Összetevők: ivóvíz, csontokról mechanikusan lefejtett baromfihús, sertésbőr, baromfibőr, adalékanyag-keverék(kukoricakeményítő, stabilizátorok(difoszfátok, taramagliszt, xantángumi), emulgáló szerek (trifoszfátok)dextróz, antioxidáns, (nátrium eritroaszkorbát), fűszerkivonatok, aromák, sertéshús 2 %, pácsó keverék, (étkezési só, tartósítószer (nátrium nitrit) ), étkezési só. Minőségét megőrzi: 2017. 02.06. Mondjuk, ezen nem csodálkoztam. És ráírja a gyártó még azt is, csupa nagybetűvel, hogy: Kóstolja meg többi termékünket is!
Lehetne még folytatni a kritikát, de tudom, hogy az olvasónak felesleges, épeszű ember ilyet tán még a kutyájának sem ad. Mindenesetre, aki tudja, hogy mi az a taramagliszt,és a xantángumi, írja meg nekem legyen szíves! De kapásból ám, nem ér a netet böngészni.
keresztkem
Olvasta: 7 | Válasz | 2013. július 23. 07:09 | Sorszám: 12
P.s.: Ja, és volt még egy esetem.
4.) Hogyasszongya :"tudja uram--mondta nekem egyszer egy rostock-i olajoshal palackozó üzemben dolgozó északnémet nő--HA ÖN EGYSZER JÁRT VOLNA HALKONZERV PALACKOZÓ ÜZEMBEN, SOHA NEM ENNE SEM OLAJOSHALAT SEM SZARDINIÁT!"
Igaz, ami igaz: tényleg 'jó intenzív "halszag" volt ottan--ami azt illeti.
keresztkem
keresztkem
Olvasta: 7 | Válasz | 2013. július 23. 07:01 | Sorszám: 11
" 1.) Tudja barátom--mondta nekem egy tejkombinátban dolgozó férfiú--HA ÖN EGYSZER JÁRT VOLNA TEJKOMBINÁTBAN, SOHA NEM INNA TEJET ÉS NEM ENNE SAJTOT!
2.) Tudja barátom--mondta nekem anno egy HÚSFEELDOLGOZÓÜZEMBEN dolgozó atyámfia--HA ÖN EGYSZER JÁRT VOLNA EGY HÚSÜZEMBEN, SOHA NEM ENNE VIRSLIT ÉS NEM ENNE PÁRIZSIT!
3.) Tudja barátom--mondta nekem egyszer egy thüringiai SÖRGYÁRBAN (BIERBRAUEREI) dolgozó "szakember"--HA ÖN EGYSZER JÁRT VOLNA SÖRGYÁRBAN, SOHA NEM INNA SÖRT A BÜDŐS ÉLETBE'!" És jó nagyot húzott a habos-pincehideg, sajátgyártmányú "természetbéli juttatásként" nekik járó italból.
keresztkem
Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2013. július 22. 14:01 | Sorszám: 10
3 olyan ételadalék, amit főként gyerekeknek nem szabad adnunk
... http://naturahirek.hu/3-olyan-eteladalek-amit-fokent-gyerekeknek-nem-szabad-a ...
... www.facebook.com/attila.botar.1?hc_location=stream
Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2013. június 06. 10:10 | Sorszám: 9

... www.facebook.com/termelotol?ref=stream&hc_location=stream
Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2013. április 27. 09:55 | Sorszám: 8

... www.facebook.com/photo.php?fbid=375038139275467&set=a.138853472893936.27203.1 ...
... www.facebook.com/peter.pfeffer.12
Rendes Kis
Olvasta: 7 | Válasz | 2012. augusztus 16. 11:36 | Sorszám: 7
A műkaják gyöngyszeme a párizsi - Tudja, miből is készül?

... http://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/1273-a-mukajak-gyongyszeme-a-parizsi-tudj ...
... www.facebook.com/termelotol?ref=stream
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...