Téma: Fizika |
|
pandala |
|
Átírhatja az univerzum elméletét egy friss részecskekísérleti eredmény, amely sokkolta a fizikusokat 04.08. TUDOMÁNY, Bodnár Zsolt
Jelentős hibái lehetnek annak a modellnek, amit a fizikusok a világegyetem működésének leírására használnak – kiderült ugyanis, hogy egy alapvető részecskének nagyobb a tömege, mint azt a tudósok korábban gondolták. Egy kísérletsorozatban tíz éven át ütköztettek részecskéket, és 4 millió W-bozon tömegét mérték meg – ezek a szubatomi részecskék felelnek az atomok középpontjában lévő alapvető erőért, és csak a másodperc töredékéig léteznek, mielőtt más részecskékre bomlanak. .... https://qubit.hu/2022/04/08/atirhatja-az-univerzum-elmeletet-egy-friss-reszec ...
hehh, bozonyult ez a világegyetem. nem kicsit, nagyon! |
|
|
pandala |
|
Pontosítani kéne a feliratot, manapság már így lenne a helyesebb :
"viselkedés menedzser"
|
|
|
pandala |
|
A vastagított rész manapság egyre aktuálisab!! :-DD Émmár pl. teljesen kiképeztem magam LMBTQI-ból (is)... csak még azt nem döntöttem el, hogy egy vagy kétajtós szekrénnyel lépek-e a házasság rögös úúúttyára....
|
|
negyven rabló |
|
Ezt mondhatta a barátod apukája, de nem ő találta ki. "Nincs lehetetlen dolog, csak tehetetlen emberek". Az én apám meg azt mondta, hogy "szinte mindenkinek elment az esze"! |
|
pandala |
|
Amúgy, forgóajtón átsíelni sem könnyű!!! |
|
pandala |
|
Ha nem keverem a dógokat, akkor aszem pont az NBA mérkőzéseken szokott olyan lenni, hogy a szünetekben egy-egy néző kipróbálhatja h félpályáról be tudja-e dobni.... valamiféle díjat is kapnak érte, ha jól tudom. Ez a fickó halálra keresné magát ott!! .. |
|
R.András |
|
Egyik barátom Apukája mondta, hogy "Nincs lehetetlen dolog, csak tehetetlen emberek". Erre egy másik batárom azt mondta, hogy "De van lehetetlen, például az, hogy én az NBA-ban kosárlabdázzak". Mint a mellékelt ábra mutatja, tévedett: egy mérnök nem ismer lehetetlent !
|
|
|
|
|
|
|
malom |
|
https://www.origo.hu/tudomany/20190423-ket-ujabb-gravitacioshullamforrast-tal ...
Újabb objektumok bizonyítják Einstein jóslatát ORIGO2019.04.23. 18:33 Valószínűleg két újabb gravitációs hullámot talált a lézer interferométeres gravitációshullám-vizsgáló obszervatórium (LIGO) és az olaszországi Virgo detektor egy héttel az után, hogy a két továbbfejlesztett és megújított detektor április elsején megkezdte működését. Einstein már 1916-ban megjósolta létezésüket A gravitációshullám-források a tudósok szerint összeolvadó feketelyuk-párok lehetnek – olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.
|
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Fizikában talán számít az egy év... de pl. csillagászatban már nem annyira .... |
|
|
menta |
|
pontosabban 101 éve |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Idézet: .... A leglényegesebb hibaforrás a kibocsátó neutroncsillag-kettős pályájának a látóirányunkhoz képesti hajlásszögének bizonytalansága. Ezt a paramétert a két amerikai LIGO műszer mellett az eseményeket szintén rögzítő olaszországi VIRGO detektornak köszönhetően lehetett egyáltalán meghatározni. Ám az első, úttörő felfedezést bizonyára számos további fogja követni, és az események számával a bizonytalanság lényegesen csökkenthető, megnyitva a precíziós gravitációshullám-kozmológia korszakát.
|
|
|