Téma: Marx Károly prófétai habilitációja |
pandala |
|
tehát, Karcsi bácsit szeretni köll!!.... muníciót ad még a Momentum nevezetű, állítólag "Párt"-nak (is) ..
|
|
pandala |
|
Karcsi bácsi kéne ide, a nyugati világba. Hogy újra megmondja a tuttit! Sorostó' pl. el kell venni a termelőeszközeit! .. :--DD
|
|
R.András |
|
Avval vigyázni kell ! Nem szabad elhanyagolni ! |
|
|
|
Omniscient |
|
Engels halott, Marx halott, Leninx halott. ...és én sem érzem túl jól magam. |
|
|
R.András |
|
Szerintem csak önbizalom-hiányod van. A Te "én vagyok"-od ugyanolyan erős, mint a Krisztusé. |
|
menta |
|
Nem tudom elmondani, feladom. Sokszor ajánlottam írásokat, azokat el lehet olvasni, jobban el tudják mondani, én kevés vagyok hozzá, nem megy. Úgy kimondani, ahogy Krisztus mondta "Én vagyok" - hogy a tanítványok is hátraestek - az nagyon magas szint. Ha én mondom, kinevetnek, aláznak, legyintenek. "Ki vagyok én?" - itt tartok. Szóljon helyettem a költő, mindenkinek jobb lesz. * Messzeségek halk barátja, érzed? - lélegzetedre tágul a Tér. Haranglábak homályán az ércet: kongasd magad. Mind erőre kél,
ami emészt, ha te vagy az étek. Változz azzá, mit a lét akar. Mit számít a legfőbb szenvedésed? Légy borrá, ha italod fanyar.
Légy varázs, e bőség éjjelét hasd ma át, s mi kúsza, testet ölthet, egymásra lel s értelme ragyog.
S ha elfeled majd e földi lét, "Eliramlok" - mond a néma földnek. S szólj a fürge vízhez így: "Vagyok."
(Rilke, Szonettek Orpheuszhoz, II. 29. / ford.:Szabó Ede) |
|
R.András |
|
A tudat az, aki kimondja, hogy "én vagyok". Előbb kell létezni, utána lehet tudatra ébredni. Az Atya szüli a Fiút. Az Atya NEM mondja azt, hogy "én vagyok". Pontosabban: amikor az Atya azt mondja, hogy "én vagyok" - az a Fiú. Az Ige, az Isten szava. |
|
menta |
|
mert a nem láthatóBÓL áll elő a látható Egy: az eredet egy -anyagát tekintve semmi- végtelen - határtalan... EBBŐL határolódik le a "valami"
Mást értünk tudat alatt - a tudat nem a tudatosság. |
|
R.András |
|
Nem látom be, hogy mi értelme van az "Egy"-et tudatinak nevezni. Az Egy a tudati/tudattalan megkülönböztetés előtt van. Tudatos is meg nem is. Egy. Azt sem látom be, miért kell a tudatalattit is tudatnak hívni. Annak pont az a lényege, hogy nem tudatos (sötét). Az a talaj, amelybe a Magvető a magot hullatja és amely a Tudat számára a termést meghozza. |
|
menta |
|
Tudati lét - ez az anyag-szellem dualitás felett van - Egy. (már az ókori görögök is... náluk az egy =istenszinonima volt.
hiba "anyagtól független szellemi életet föltételezni." - az igen, ezt én is hibának tartom. De az ellenkezőjét is, a szellemtől független anyagi létet is PONT ugyanolyan hibának tartom, a duális tudatállapotban van, ugyanúgy!
A "tudat alatti" is tudatban van. Csak a racionális tudatrész alatti rész. Hatalmas hatalma van. Akkor uralt, ha a tudat fénye átvilágítja azt a sötét "helyet"
Minden A Tudatban van - "mindennek Buddha természete van"- mondják a keletiek - minden TUDAT -csak a matéria sűrűbb, nem engedi át a fényt.. De "a dolgok valósága a fényük maga" "a mennyország az ember biológiai halála előtti, tudati élet." Az. Megmondatott: Nem fogják azt mondani, íme itt van, vagy ott van, az Isten országa ugyanis bennetek van Lk 17,21
|
|
R.András |
|
A Lét nem csak tudati. A Létnek van egy tudat alatti, materiális rétege. Erről nem szabad elfelejtkezni és súlyos hiba ezt tagadni. Súlyos félreértés, tévtanítás valami anyagtól független szellemi életet föltételezni. A Tudat a tudatalattin ébred. A keresztény terminológia ezt az ébredést "második születés"-nek nevezi. Ez még önmagában nem volna baj, csak könnyű ezt félreérteni és erre tévtanítást építeni. Mert a tévtanítók elfelejtkeznek arról, hogy ez a második születés egyúttal "az első halál". Meghal az érzéki ember és megszületik a szellemi ember. De ez a halál nem biológiai: a szellemet hordozó test nagyonis élő marad. A "halál utáni élet" vagyis a mennyország az ember biológiai halála előtti, tudati élet. |
|
menta |
|
406: Amikor beszélünk róla lehet felosztásokat tenni, és sokszor csak úgy lehet megfogalmazni a dolgokat. Lehet azt mondani: az ember: test-lélek-szellem vagy hogy a tudata értés-érzés-akarat. De mindazonáltal Egy emberről beszélünk. Az Egy-ről. Az emberről.
Egy "én" van. Egy Isten van. Egy világ van. Mert egyetlen tudati lét van. -------
407: általánosságban lehet. Viszont ismerek olyan szerzeteseket, akik nagyon segítőek voltak/ vagy még most is nagyon segítőek az utamon. Aki keres, az talál. És attól kezdve nem érdeklenek a méltatlan, materialista képviselői. Egy példa: szellemi vezetőm Eckhart mester. Az inkvizíció 13-szorosan ítélte halálra. Azoknak a neveit sem ismerem, nem is érdekel, az ő Neve (írásai) kincsek számomra, megvilágosító erejűek. Miért foglalkozzak a méltatlanokkal, hisz azok nem segítenek Istenhez, csak Istentől való eltávolításomban sürgölődnek? Egy ítéletet hozhatok felettük, de minek?
Elég sok méltó képviselője volt/van mindegyik világvallásnak. Őket kell olvasni azoknak, akiknek szellemi céljuk van. Akinek nincs, mert elsötétítették benne a világ világosságát (l.#405), annak "jó" a ragyogó ifjú hegeliánus gondolkodóból valami ördögi metamorfózison átesett, legjobb tarkón-lövető filozófusunk, Lukács György. Persze valójában nekik sem jó, de már belefáradtam ennek megértetésébe.
|
|
R.András |
|
Ez a mostani pápa is materialista: a fizikálisan szegényeket pátyulgatja, pedig az önmagában nem érdem. A materiálisan szegények fizikális gazdagodás reményében özönlenek Európába. Lelki szegénységről szó sem esik. |
|
R.András |
|
Az egyházakkal az a baj, hogy korruptak: a papok materialista szemlélettel magyarázzák (félre) a szent iratokat. |
|
R.András |
|
Az életnek 2 rétege van: - az anyagi, materiális és - a tudati, az Istengyermekség. A kettőt nem szabad összekeverni és egyiket sem szabad tagadni. |
|
menta |
|
hű mi van itt... 383: nein. 384: ez a marxista-leninista magyarázat - 'verszta ki a fejedből' A jó pap, lelkivezető, mester minden korban mindenhol azt tanította a hívőnek: Te vagy a feladat! A lelkedet vidd vissza az Örökkévalóságba, ahonnan kizuhant. (az öt világvallásban: Brahmanhoz, a Tao útján, a Buddha-tudathoz, Allahhoz, Istenhez Krisztus követésével, ezt szolgálják a világvallások szakrális szertartásai is.) * 387; 398: Egy igazság van - jobb így: az igazság az Egy. "Legyetek Egyek" "Én vagyok az Út, az Igazság, az Élet." - Krisztus szavai. * 398: milyen gép? Aki saját teremtettségét nem tudja felfogni, az Istengyermekségét, az nem fogja megoldani a feladatát: Istenhez visszavinni kizuhant lelkét- megisteniesülni - "Isten emberré lett, hogy mi Istennel lehessünk."- az egyházatyák tanítása. (ajánlott https://www.libri.hu/konyv/henri_sj_boulad.teozis.html Henri S.j. Boulad Teózis, a Kairosz kiadónál talán még van, komoly segítség, érdemes.. ezt vette el a tőlünk a marxista-leninista ideológia, amelyen most már két generáció nevelkedett, és gaz módon ölte ki az ember veleszületett Eredetről való tudomását, istengyermekségét - ennél nagyobb kárt nem okozott semmi a világon az embernek) „Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában.” Mt10,28 * (Jel22,13), Én vagyok az Alfa és Omega, a kezdet és a vég. Ego sum via, et veritas, et vita. Én vagyok az út, az igazság és az élet.(Jn14.6) http://m.cdn.blog.hu/ac/accordingtome/image/ego%20sum.JPG a Bazilika homlokzatán * ez "bent" van, az "énben" van az út az igazság az élet - ne keresd "kint". A világ világossága bennünk van- ezt lehet még látni a csecsemőn, a figyelmében, amellyel az első három évben felveszi a sajátosan emberi létállapotot: a függőleges testhelyzetet, az anyanyelvet, a szavakkal való gondolkodást -mindezt nem utasításra: "figyelj", "így kell", "tanuld" - hanem azért mert ajándékba kapjuk fogantatáskor VILÁG VILÁGOSSÁGÁT - tehát ez potenciálisan adott. A csendben meghallhatod. "Minden amit kaptam, a csendből kaptam" - mondja Weöres Sándor "Nyugodtan időzz a semmiben" - Meister Eckhart (XIII.sz)
|
|
R.András |
|
Szerintem is érdemes volna fölhagynunk Károly apó topikjának szétoffolásával. |
|
R.András |
|
Az elmúlásunk ellen tehetünk. A testünk automata biokémiai laboratórium, amely a környezetével tartós fizikai-kémiai egyensúlytalansági állapotban van. A feladat "csak" annyi, hogy vigyáznunk kell ennek az egyensúlytalansági állapotnak a fenntartására. Gondoskodnunk kell a folyamatos energiaellátásról (az agyunk már 5 perc áramkimaradást sem visel el). És, ki kell gyomlálnunk a természettől kapott életprogramunkból az öregedés + halál funkciót. |
|
R.András |
|
A szórakozás nem becsületes ok. A szórakozásnak minden formája többé-kevésbé kártékony: az ördög (Diabolosz = szétszóró) cselvetése. A kéjgyilkosság a szórakozás legaljasabb módja. |
|
R.András |
|
Szerintem is ez a jó hozzáállás: embert ölnünk nem szabad, mert nem lehetünk biztosak abban, hogy ha vitánk van egymással, akkor az igazság melyikünk oldalán áll. A gyanús emberektől kerítéssel el kell határolódnunk, hogy a vitáink ne csapjanak át konfrontációba. Az állatok megölésének kérdése eldönthetetlen. Azt hisszük, hogy nincs egyéni tudatuk, de ezt sem cáfolni, sem bizonyítani nem tudjuk. Ha nincs egyéni tudatuk, akkor szabad a faj egyedeit megennünk, csak a faj kipusztításától kell tartózkodnunk. Az evés kulcsszó. Érdemes tanulmányoznunk a biokémiát ! A testünk automata biokémiai laboratórium. A biológiai élet: tartós fizikai-kémiai egyensúlytalansági állapot az élő szervezet és a környezete között. Ennek az egyensúlytalansági állapotnak a fenntartásához energia kell. Az energiát csak a növények képesek "becsületes" úton, a Naptól beszerezni. Mi a természettől csak egy módszert kaptunk az energiaszerzésre: növények (vagy állatok) megevését. Azon esetleg érdemes elgondolkodnunk, hogy hamár úgyis belepiszkálunk a saját génjeinkbe, akkor mi is álljunk át az energianyerésnek egy "becsületesebb" módjára. |
|
|
negyven rabló |
|
Mondjuk azt nem értem, hogy Marx Károly prófétai habilitációjától hogyan is jutottunk a csirkék nagymama által történő túlvilágra juttatásáig, de nincs mit tenni! Ez történt! Senki ne merje hinni, hogy okos! |
|
|