Téma: ateista maradok |
|
mpd |
|
Ne felejtsd el: a hitbéli különbség nem ok, csak ürügy.
Na akkor most bezárult a kör. A Foleyt lefejező csávó igenis hitbéli különbség miatt ölt. |
|
Rendes Kis |
|
Ja értem, nem a hitük miatt öldösték őket, pusztán mert rossz helyen voltak, rossz időben. Dehát Cortez is pont így volt az aztékokkal. Ne felejtsd el: a hitbéli különbség nem ok, csak ürügy. Szóval, ilyen optikával lapozd át, légy szíves, még 1x azt a 225 évet. |
|
mpd |
|
Olyat, ahol ateisták öldösnek hívőket, pusztán a hitük miatt? Háááát..... |
|
Rendes Kis |
|
Szerintem lapozd át az elmúlt 225 év történetét és fogsz találni ateista tömeggyilkosságokat. |
|
|
|
rintintin |
|
Akkor mégegyszer mondom hangsúlyosan és komolyan: NEM(!!!) FOLYTATOM "MÁSKÉNT"!!! Úgyhogy: azt csinál, amit óhajt és amit Önnek jólesik. |
|
mpd |
|
Most hüledezzek vagy mulassak? Ateista lett volna Bronstein, Hirsch-Apfelbaum és Rosenfeld eftáss? Hadd kételkedjek ebben. |
|
|
Rendes Kis |
|
Francia forradalom, mexikói forradalom, kommunista forradalmak. |
|
Rendes Kis |
|
Nem fenyegetem. Közöltem, hogy így NEM FOGJA FOLYTATNI. Vagy másképpen folytatja, vagy nem folytatja. |
|
mpd |
|
No azért kíváncsi lennék egy ilyenre, ahol ateista hordák üldözik a bármilyenvallásúakat..... |
|
|
Rendes Kis |
|
Ugye mondom, hogy az ember szellemi lény: a jól kidolgozott ideológiákért rajong. Sajnos - hogy a témaindítódhoz visszakanyarodjak -, a pogányok kiirtása pontosan ugyanakkora mozgósítóerő a bigott istenhívők számára, mint az istenhívőké a bigott ateisták számára. |
|
rintintin |
|
KÉREM, NE TESSÉK FENYEGETNI! ELŐRE MONDOM: "IGY FOLYTATOM",EBBEN MEGNYUGODHAT ÉS KEZDHETI A "KITILTÁSOMAT"! ANNÁL IS INKÁBB "IGY" MERT ÉN SENKIRE SEMMI ROSSZAT NEM MONDTAM--A TELJES KORREKTSÉG SZINTJÉN MARADDVA. ÚGYHOGY, CSAK TESSÉK BASÁSKODNI NYUGODTAN--RÁM ÖN NINCS(!!!) HATÁSSAL. |
|
mpd |
|
De Cortez ugyan mondhatta volna, hogy ezek a nyavalyás aztékok dózsadrukkerek, azért kell lemészárolni őket. Kiröhögték volna a katonái. vagy, hogy barna szeműek (köztük is a többség az volt biztos). vagy hogy nincs rajtuk sapka. Egy indok se volt ilyen jó, mint a pogányságuk. |
|
mpd |
|
Nemán. Panda vérnyomásának kell ez a kis izgalom néha |
|
Rendes Kis |
|
Drága keresztkem bácsi, én az előző nikkjét nem tiltottam innét ki. De ha így folytatja, akkor ezt ki fogom. |
|
Rendes Kis |
|
Nohát éppen ez a kényszerítő erő: hogy meg kell magyarázni. |
|
mpd |
|
Eztet ki írta maga farizeus?!
ÖN PERSZE AZT HISZI HOGY VAN, MERT BUTA ÉS NAGYKÉPŰ
|
|
rintintin |
|
1.) Én nem Önt sértegetem, hanem a HIÚ EMBERI GONDOLKODÁST minősítem--ami akár a sajátom is! Amelyik átveri a "dolgozó népet". 2.)Mivel? Azzal hogy azt állitja --önmagáról--érti azt, mi a semmi.Oszt' közbe ugyanazt a gondolkodástechnikai-metodológiai machnációkat akarja végrehajtani a semmi-n, amit pedig csak a "valami"-n lehet. József Attila írja: "A SEMMI ÁGÁN ül szivem kis teste hangtalan vacog.. ta-ra-ra-ra-ra-ra-ra-ra-ra... s nézi, nézi a CSIILAGOT." Ő érti a "figurát".Egyet tehetünk csak: "nézzük (és imádjuk) a csillagot (AZ ISTENT)" Bizon, bammeg ígyvanez! |
|
mpd |
|
Nem kénytelen. Csak könnyebb úgy. Nehéz lehetett volna pl. megmagyarázni Cortez zsoldosainak, miért nem kell emberszámba venni és miért üdvös ezrével irtani az aztékokat a vallás nélkül. De azzal már roppant egyszerű: pogány kutyák oszt üsd-vágd. |
|
mpd |
|
ég a tökéletes hitetlenség (ideológiamentesség, világképtelenség) sem garancia a kirekesztés (és gyilkolászás) ellen, mert ugyanúgy alkalmas a (bármiben) hívőktől való önmegkülönböztetésre.
Sőt. Egy ateista magyar meg egy bigott hívő német nagy egyetértésben gyűlölheti mondjuk a yanomamo indiánokat. |
|
Rendes Kis |
|
Nohát, ez a lényeg. Vagyunk "mi" és vagytok "ti". És ha "mi" eléggé összetartunk és eléggé nagyon utálunk "titeket", akkor bicskát/uzit ragadunk és kezdődhet a vérfürdő. Határesetben, diktátoroknál a megkülönböztetés úgy megy, hogy "én" és "ti". |
|
Rendes Kis |
|
Ez a biológia szintjén oké: van a genetika, mint csoportképző szempont és kész. Az ember, sajnos, szellemi lény, emiatt kénytelen ideológiák mentén csoportosulni. |
|