Téma: Pedagógusok nyílt levele |
|
|
mpd |
|
Hát nem tudom, de nem is akarok igazságot tenni. Marxnak bizonyosan nem tetszett volna a sztalini rendszer, de ha továbbgondolja a saját elméletét, rájöhetett volna, hogy rossz vége lesz. Sajna nem értette - bár legalább olvasta - Darwint, és lefikázta Malthust, azaz, fingja nem volt az emberről mint biológiai lényről. Így aztán el se tudta képzelni, mi minden mozgathatja az egyes emberek cselekvését. |
|
tótumfaktum |
|
Ne vicceljetek már. Van itt egy topik, melyben RK mindent lesöpör, ami nem az ő szája íze szerint van... Erre te is prófétaságot emlegetsz RK-val és Marxal kapcsolatban, aki a proletárdiktatúrában látta a "jót", és amit végül Lenin elvtársék sikeresen meg is valósítottak... Marx is vért akart, akár tetszik, akár nem. Az összefüggések felismeréséhez nem kell Marx. Csak a proletárdiktatúrához kellett.
|
|
Janne |
|
Nincs itt akkora kakofónia, csak nem a kormánypárti médiából kéne tájékozódni. Orbán elképesztően unfair módon ma is arról beszélt, hogy a tanárok a többszöri fizetésmelés után megint pénzt akarnak, ami ebben a formában egyszerűen hazugság. Fel nem tudom fogni, hogy egy ekkora bukta után, mint a klik hogy beszélhet valaki arról, hogy a pedagógusok ilyenek meg olyanok. Döbbenetes. Egyébként lehetett volna jól is csinálni, nézd meg Hadházy anyagait, egy cég többszáz millát akasztott azzal, hogy a gyerekek kompetencia tesztjeit számítógépre rögzítette, de persze 10 milláért előbb irodát bérelt 3 hónapra, mert a minisztériumban nyilván nincs.És akkor nem sül ki a szemük - meg a tiéd sem - a tanárokat basztatni.
|
|
mpd |
|
Ebben történetesen igaza volt. Ha nem Marksz mondta volna, Diktumfaktum is elismerné, hogy így van. |
|
|
Rendes Kis |
|
Én is úgy emléxem, hogy a Marksz azt mondta, hogy a kapitalizmus rossz rendszer. És ezt most látjuk is. |
|
tiszavirág |
|
Ne részletezd! Te egy betájolt őrült vagy.
|
|
mpd |
|
HITTEL nem lehet vitatkozni. |
|
tótumfaktum |
|
Rendben, akkor prófétatársadat is győzd meg... |
|
|
mpd |
|
Kurrrrrvasokat tudsz a pedagógusokról, látom. A 11 hét nyári szünet az NEM a tanarakra, hanem a gyerekekre vonatkozik. Részletezzem? |
|
|
mpd |
|
Betojok, én eddig nem ajnároztam, világéletemben egy parazita féregnek tartottam. De ezek után Marx rulez |
|
tótumfaktum |
|
Én értem, te nem érted. Ajnározzátok csak Markszot, megérdemlitek.
|
|
mpd |
|
Na most meg Te nem érted: a kapitalizmus MAGA A FORRADALOM, amely diktatúrához vezet. |
|
|
mpd |
|
Nem egységesek. Éppen ezért kiválóan megoszthatók. Bukásra vannak ítélve. Holott a baj tényleg nagy. Annyi haszna legalább lesz az egésznek, hogy a Főnökkel el tudják fogadtatni: hát izé, Min.eln. úr, ez a KLIK mégse olyan szuper sikertörténet. Azt is elmesélhetné neki valaki, hogy a kolosszális béremelés úgy értendő, hogy cserébe minden plusz pótlékról, túlórapénzről, szakkör-pénzről le kellett mondani. az idősebbek kb. ugyanannyit keresnek mint előtte. |
|
mediator |
|
Ami a pedamókusokat illeti: tényleg gyenge a felhozatal! Nem lenne baj, ha - lenne egy erős szakszervezetük (ez éppen most alakul talán) és - lenne felettük egy erős, jól szervezett szakmai kontroll (tanfelügyelet), és - stabil lenne az anyagi háttér mögöttük (mind a munkahelyi -KLIK), mind az ellátmányi téren - életpálya modell).
Ezek mind jól megtárgyalható, megszervezhető igények, követelések - feltéve, ha azok világosan megfogalmazottak, de sajnos zajos pedamókusaink még addig sem jutottak el, hogy világosan, jól artikulálva megfogalmazzák az érdekeiket és az igényeiket: egyelőre a kakofóniánál és az utcai beszólogatásoknál tartunk. |
|
mpd |
|
És említi Marxot is:
Kezdjük megérteni, ahogyan Karl Marx is tudta, hogy a szabadjára engedett és irányítás nélküli kapitalizmus egy brutális forradalmi eszköz, ami teljes kimerülésig vagy az összeomlásig szipolyozza az embert és a természetet.
Látjátok?! Én meg RK tudjuk, hányat tojt a fürjecske!! Ezt a próféta-duót figyeljétek!!!! |
|
mpd |
|
Basszus, a csávó ugyanazt idézi, mint én alant:
„A Párt teljes mértékben saját maga miatt törekszik a hatalomra,” írja Orwell az 1984-ben. „Bennünket nem érdekel mások java; kizárólag a hatalom érdekel. Nem a gazdagság, a fényűzés, a hosszú élet vagy a boldogság; csak a hatalom, a tiszta hatalom. Hogy mit jelent a tiszta hatalom, mindjárt meg fogod érteni. Mi a múlt valamennyi oligarchiájától különbözünk abban, hogy tudjuk, mit csinálunk. A többi, még azok is, amelyek hasonlítanak hozzánk, mind gyáva és képmutató volt. A német nácik és az orosz kommunisták nagyon megközelítettek minket módszereikben, de sohasem volt bátorságuk felismerni saját indítékaikat. Azt állították, sőt talán hitték is, hogy nem készakarva ragadták magukhoz a hatalmat, s akkor is csak meghatározott időre, s a következő sarkon már ott van valamiféle paradicsom, amelyben az emberek szabadok és egyenlők lesznek. Mi nem ilyenek vagyunk. Mi tudjuk, hogy soha senki sem ragadja magához a hatalmat azzal a szándékkal, hogy lemondjon róla. A hatalom nem eszköz; a hatalom cél. Nem azért csinál az ember diktatúrát, hogy megoltalmazzon egy forradalmat, hanem azért csinál forradalmat, hogy diktatúrát csinálhasson. Az üldözés célja az üldözés. A kínzás célja a kínzás. A hatalom célja a hatalom.” |
|
tótumfaktum |
|
".... Az álomvilág kezd szertefoszlani. Egyre több ember jön rá, hogy kihasználták és kirabolták. Hamarosan vége Huxley Szép új világának és eljön „1984”. Az embereknek hamarosan néhány kellemetlen igazsággal kell szembenézniük. A jólfizető állások örökre eltűntek. Az emberiség történelmének legnagyobb adósságát arra fogják használni, hogy a társadalmi biztonság utolsó bástyáit is felszámolják. Az államforma kapitalista demokráciából szép fokozatosan neo-feudalizmussá alakult. Amikor ezek az igazságok nyilvánvalóvá válnak, a vállalati derűt düh váltja fel.
Észrevétlenül átlépünk Huxley Világállamából Orwell Óceániájába. [Teljes cikk angol nyelven a fenti linken.]"
|
|
|
tótumfaktum |
|
Tévedsz, te a másik hozzászólásomra (158) írtál választ, majd értetlenkedtél tovább ....
|
|
mpd |
|
Idézet: A válasz a következő. A Párt teljes mértékben saját maga miatt törekszik a hatalomra. Bennünket nem érdekel mások java; kizárólag a hatalom érdekel. Nem a gazdagság, a fényűzés, a hosszú élet vagy a boldogság; csak a hatalom, a tiszta hatalom. Hogy mit jelent a tiszta hatalom, mindjárt meg fogod érteni. Mi a múlt valamennyi oligarchiájától különbözünk abban, hogy tudjuk, mit csinálunk. A többi, még azok is, amelyek hasonlítanak hozzánk, mind gyáva és képmutató volt. A német nácik és az orosz kommunisták nagyon megközelítettek minket módszereikben, de sohasem volt bátorságuk felismerni saját indítékaikat. Azt állították, sőt talán hitték is, hogy nem készakarva ragadták magukhoz a hatalmat, s akkor is csak meghatározott időre, s a következő sarkon már ott van valamiféle paradicsom, amelyben az emberek szabadok és egyenlők lesznek. Mi nem ilyenek vagyunk. Mi tudjuk, hogy soha senki sem ragadja magához a hatalmat azzal a szándékkal, hogy lemondjon róla. A hatalom nem eszköz; a hatalom cél. Nem azért csinál az ember diktatúrát, hogy megoltalmazzon egy forradalmat, hanem azért csinál forradalmat, hogy diktatúrát csinálhasson. Az üldözés célja az üldözés. A kínzás célja a kínzás. A hatalom célja a hatalom.
|
|
|