Téma: A stílus meg az ember |
|
keresztkem |
|
Mondok: 3 szót.Tessék megmondani mit jelent!(ezt a próbát azért teszem, hogy láttassam, nem érthető minden egymás számára, ill. NEM UGYANAZT JELENTIK A SZAVAK.Már ha egyáltalán jelentenek valamit. 1.) TROSZKA; 2.) SKIRÓ; 3.) MAKUKA? Mit jelentenek ezek a szavak, tessék megmondani--tisztelettel kérdezem. k.k. |
|
keresztkem |
|
Önnél nem.Nálunk igen.Ez már így van, s hogy nálunk 'hogy van, azt én mondom meg, mert én tudom. Amit Ön mond az a LUMPENPROLI. k.k. |
|
|
keresztkem |
|
Amit írtam az előző h.sz.-omban azt azért tettem, hogy megmutassam: egy "bizonyos dologról" egy adott "körben" nem(!) csak úgy és olymódon lehet gondolkozni és egyáltalán, megnyilatkozni, ahogy ott "divatos" ill. "comme ill ' faut".Ilyen például a NAGYBETŰKKEL IRÁS" vagy a PROLISÁG.És mindez nem exhibicionizmus. Számomra ugyanis teljesen érthetetlen, hogy a "fórumozó körökben" mennyire egyértelmű megvetéssel és mindenféle negativ felhanggal beszélnek-irnak mindenről, ami "proletár", "proli-s" stb....stb.Mert én és a családom--legalábbis "felmenői irányban" egyértelműen proletárok vagyunk-voltunk leszünk.Ami NEKÜNK annyit jelent(att), hogy: 1.) Mindég MUNKÁBÓL ÉLTÜNK--MINDEN ŐSÖM! 2.) Nem szégyelltük soha a szegénységünket: az udvari budi-WC-t, hogy nincs a házainkban folyóvíz, hogy gyalog járunk s nem járművekkel, hogy lányaink-asszonyaink NEM "DIVATOZTAK". 3.) Hogy mindég mindeki katolikus volt és Istenhivő, s buzgó templombajáró: imádkozó, baldachnivivő, bibliaolvasó, s szent énekeket éneklő. 4.) Hogy mindég szerettük a könyveket, az olvasást és a kultúrát--sőt a könyvtárba járást, már a 30'-as 40'-es években is. 5.) Hogy a mi köreinkben ismeretlen volt a válás, a házastársak megcsalatása és ilyesmi.Viszont szent és örömteli volt a GYERMEKÁLDÁS. Nekünk EZT és ILYESMIT jelentett a proliság, melyet más szókkal talán: A TISZTES ÉS BECSÜLETBEN MEGŐSZÜLT S LEÉLT SZEGÉNYSÉG fogalmakkal lehet megközeliteni. Ezért is IDEGEN számomra az itteni GYŰLÖLETTELJES VILÁG, melyben a proli-zt bántják, megvetik, lenézik, kicsúfolják.Ezért van az, hogy ha tehetem "kifigurázom"--NAGYBETŰKKEL, egyéb módokon az itteni romlottsságot hogy jelezzem: VAN MÁS IS!(meg is kapom érte a gúnyt és a bántást az itteni romlottaktól, de nem baj!) S mindezt azért "merem" megenni, mert igazamat AZ ISTEN JÓSÁGA EZERNYI JELLEL VISSZAIGAZOLTA ÉS MEGMUTATTA--szeretetével, tisza hálájáva Isten: JÓ UTAKON JÁROK, s jártam...többnyire.Gyarlóságaim ellenére is! k.k. |
|
|
keresztkem |
|
Proli vagyok.Proli, proli, proli.....sz...ul, de büszkén. (és ZSENI...természetesen, de csúcsSZERÉNY--már az óvodába' is "az" voltam) k.k.
|
|
hulot |
|
Bagoly effekt ez részedről?
|
|
panda |
|
Kis kacsa országban is vannak gyurcsányok.. |
|
|
panda |
|
Jön elő belőled a (proli) művelccség...
|
|
keresztkem |
|
A klozettba' titokban Lenin kopasz fejit szokom puszilgatni--zsidaj úriemberprolik móggyán. Hadd évezzen el... ön seggpanduci. k.k. |
|
|
hulot |
|
Én teljes mértékben megértelek téged, fiam.
|
|
keresztkem |
|
Mi kommunisták "prolik" vagyunk ugyi... Gugyerák Lajos s.k. |
|
|
panda |
|
Csak te vagy 'úr', úriemberi viselkedés nélkül...
|
|
|
panda |
|
Egy kis emberséget is kellett volna még tőle tanulnod, ha volt neki az is...
|
|
keresztkem |
|
TŐLE--a DRÁGA ERNŐ ATYÁTÓL--akár üvöltözést is tanulhattam volna, de nem tanultam.Amit TŐLE tanultam az az, hogy HA SZERETET VAN, AKKOR AKÁR ÜVÖLTÖZNI IS LEHET(-NE) AKKOR IS MEGÉRTENŐK EGYMÁST.Ha viszont nincs szeretet, akkor lehet akármilyen kommunikációs-publikációs csúcslófasz-konvenció: AKKOR SEM ÉRTIK MEG EGYMÁST A --szeretetlenségben élő--embernyomorékok. AKINEK FÜLE VAN A HALLÁSRA FOGJA FÖL!!! k.k. |
|
|
mpd |
|
Holmi elhaló suttogásra vajjon életre keltek volna-e azok a csontok? Ugyehogy nem? |
|
mpd |
|
Vagy nemkülönben:
|
|
mpd |
|
1 jó próféta az olyan orgánummal bír, hogy a pusztát betöltse az Ige ami kiáramlik az ő pejslijébül!!!
|
|
panda |
|
Ahaáá, tehát már az üvöltözést is tőle tanulta. Derék.
|
|
keresztkem |
|
Semmi baj.Én "komolynak" veszem azt, amit Ön komolytalannak gondol vagy szán. Megtanultam mindezt néhai atyai barátomtól a korábbi minorita tartományfőnöktől, NÉHAI Dr.Kartal Ernő OFM Conv. minorita szerzetestől, akinek az volt az egyik szavajárása felém is: "TE ÉRTSD JÓL AZT IS, AMIT ÉN ROSSZUL MONDOK!" ÉLETSTILUS PROGRAMOMMÁ VÁLT EZ A FELEJTHETETLENNÉ VÁLT AJÁNLÁSA A DRÁGA ERNŐ ATYÁNAK. k.k. |
|