Téma: Űrizék, Csillagbigyók |
|
Felkesz Deneverr |
|
"... Hawking a fekete lyukakról is értekezett egy másik előadásában Stockholmban.
Szerinte elképzelhető, hogy a fekete lyukak valójában átjárók másik univerzumokba.
„A lyuknak nagynak kell lennie, és ha forog, akkor lehet, hogy átjáró egy másik univerzumba” – mondta Hawking.
De ez után már nem lehetne visszatérni a saját univerzumunkba. Ezért én nem próbálnám ki, noha oda vagyok az űrutazás gondolatáért” – tette hozzá a kutató. " http://www.origo.hu/tudomany/20150826-stephen-hawking-fekete-lyuk-univerzum-a ... |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Ááá, azok mind 'űrizék', tehát bőven elég csak ez az egy topik ...
|
|
gajo |
|
Hm. Lassan objektumonként kell témát nyitni...
|
|
|
|
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Ezen képen nem a Plútó van, bár ez a golyó is ott van a 'közelben'... Az egyik holdja ez, a Charon. (A legnagyobb holdja.)
|
|
|
|
|
|
|
|
Békáscity |
|
Lesz itt rend és nyugalom ! már megint jön valami aszteroida és kész pasz vége a világnak ! (NASA hír volt de nem találom a link végett) |
|
|
|
Békáscity |
|
Nézz, nézz az ég felé...
Rendkívüli látványos csillaghullás ígérkezik szerdán
Különösen látványos lesz az idei Perseida-maximum, azaz a Perseidák nevű meteorraj szokásos augusztus 12-13-i csúcsaktivitása.
2015.08.11 07:36MTInyomtatás +-betűmérethirdetésMagyar Csillagászati Egyesület/Pável Zoltán Az óbudai Polaris Csillagvizsgáló derült idő esetén szerdán este 21 és 24 óra között várja a hullócsillagok szerelmeseit a különleges jelenség megfigyelésére. A meteorok megfigyeléséhez nem szükséges semmilyen távcső. Aki úgy gondolja, hozzon magával polifoamot, hálózsákot, kerti széket, hogy kényelmesen szemlélhesse a meteorokat - olvasható az eseményt szervező Magyar Csillagászati Egyesület közleményében.
A teraszon Kereszturi Ákos a Pluto felfedezéséről, Tóth Imre Üstökösök és meteorrajok: Perseidák 2015 címmel tart előadást, majd a Nemzetközi Űrállomás átvonulása figyelhető meg. A kupolában 21 órától Szaturnusz, a gyűrűs bolygó címmel tartanak megfigyelést. "Figyelem! Ha hullócsillagot látnak, kívánjanak nagyobb állami támogatást a csillagászatnak!" - buzdítanak a közleményben.
A Perseidákat Szent Lőrinc könnyeinek is nevezik, a rómaiak által halálra kínzott ókeresztény mártír után, akinek ünnepnapját augusztus 10-én tartja az egyház.
A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorraj, amely sok apró porszemcséből áll, ezek a földi légkörben felhevülnek és elégnek, a földfelszínt nem érik el. http://www.ma.hu/tudomany/257515/Rendkivuli_latvanyos_csillaghullas_igerkezik ... |
|
gajo |
|
A marsi élet egyre több bizonyítékát tárja fel a Curiosity szonda – vélik az UFO-hívők.
Nem vagyok nagy UFO-hívő, de ...... majd mpd életügyi szakértőnk véleményét "teszem magamévá ".
"Seth Shostak, a földön kívüli élet jeleit kutató SETI intézet rangidős csillagásza szerint az űrrák valójában egy pareidolia néven ismert jelenség, ami az emberi agynak az a tulajdonsága, melynek köszönhetően ismert formákat látunk bele teljesen véletlenszerű alakzatokba, például a bárányfelhőkbe"
|
|
|
|
|