Téma: Sport (2) |
|
Felkesz Deneverr |
|
há', czikkezni kell meg czakkozni... de hajrááá!!! Éljen a maori - magor baráccság!!
|
|
|
Rendes Kis |
|
Már látják a partot/látszanak a partról |
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
A hétfői befutó célvonala a híres barcelonai W Hotel előtti vízfelületen feszül, ahol motorcsónakokkal várják Fa Nándorékat a célbírók, rendezők, a szkipperek családtagjai és segítői és a fehervar.hu tudósítója Gáspár Péter is. A céltól a kikötőig nagyjából egy óra alatt ér el a hajó saját motorjával, az utolsó pár száz méteren már újra csak a két szkipper látszik a hajón, akik a hagyományok szerint várhatóan vészjelző fáklyákkal ünnepelve érik el a pontont. A gratuláló koszorúkat már a hajóról lelépve a nyakukba akasztják, és megkapják a glóbuszt szimbolizáló gömböket. Ezt követően a 110 napot vízen töltő Fa Nándorék szűkebb családi és baráti körben fogyasztják majd el azt az ételt, amit már előre megrendeltek; a rendezőség a város legjobb pizzáival várja a friss ízekre kiéhezett vitorlázókat. A kikötés után azonnal sajtótájékoztatót tartanak, amit élőben közvetít a verseny honlapja. (ennek nyelve angol, spanyol és magyar) ... www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_148864 |
|
|
|
|
mackó |
|
Ma utoljára mérek egyet:
8,5 csomós sebesség mellett az elméleti mért távolság a célig 55,5 mérföld. Ha nem jön közbe semmi, kora hajnalban horgony. |
|
mackó |
|
Tök jó, sajnos mérni nem lehet rajta, illetve nem frissül automatikusan. A repülők térképe olyan, azt hiányolom.
Közben 8,4 csomóval haladunk, 63,94 mérföld a célig. |
|
|
mackó |
|
No, kérem szépen jelenleg 7,2 csomó sebességgel haladunk, az általam mért távolság a célig 66,39 mérföld. |
|
mackó |
|
Most 3 csomóval araszolunk, s a mérőszalag 81,11 mérföldet mutat. Majd délután ránézek, van-e érdemi változás ... |
|
mackó |
|
Most nekem is nőtt az előző távolságméréshez képest! Ezek szórakoznak velünk ... |
|
Rendes Kis |
|
Ügyetlen vagyok, mert nekem 82,85-öt jelez ! |
|
|
mackó |
|
A mérőszalag 82.65 mérföldet jelez, azaz "látszik" a haladás! |
|
mackó |
|
Tedd az egered a hajóra, s ott 10 percenkén módosul a szélesség-hosszúság adatsor. Ha ügyes vagy, tudsz távolságot számítani a célig! |
|
mackó |
|
Jogos. Ettől függetlenül már nincs sok hátra. |
|
Rendes Kis |
|
Mibe kerülne nekik a táblázatot is frissíteni ?? |
|
mackó |
|
Az oldaltérkép nem frissül, csak a radarkép! De mozgasd a mutatónyiladat lassan a piros területen belül, s kiírja, hogy a jelzett területet minden 10. percben frissíti ... |
|
Rendes Kis |
|
Nekem még mindig 88,8 mérföldet mutat ... ? |
|
mackó |
|
Most mérve 83 mérföld! Persze hosszabb lesz az, szélcsendben tekergetni kell az irányon is ... |
|