Téma: Űrizék, Csillagbigyók |
|
|
|
|
|
hulot |
|
Hogyan is lehet ide képet betenni? (Van néhány kitűnő űrfotóm.)
|
|
|
|
hulot |
|
Miért nem szivattyúzzák ki az üregeiből azt a levegőt, és nincs több elsüllyedt hajó, lezuhant repülő, szerelembe zuhanó szív.
|
|
panda |
|
Hatalmas árat fizettek a világ legkönnyebb anyagáért 2014. július 2., szerda 10:37 , forrás: MTI http://mno.hu/szinesvilag/hatalmas-arat-fizettek-a-vilag-legkonnyebb-anyagaer ...
Tízmillió jüant, vagyis 367 millió forintot adott egy licitáló a világ legkönnyebb anyagának egy darabjáért egy keddi kínai aukción – közölte a Baidu keresőoldal hírportálja.
Az árverésen a beszámoló szerint hatalmas érdeklődés mutatkozott a világ legkönnyebb szilárd állapotú anyagának számító grafén aerogél iránt, amelyet 2012-ben fejlesztettek ki és tavaly mutattak be a kelet-kínai Csöcsiang Egyetem kutatói.
A fekete színű, külsejében grafitra hasonlító anyag hétszer könnyebb a levegőnél, egyetlen köbcentiméternyi kocka belőle mindössze 0,16 milligramm tömegű, és csak az üregeit kitöltő levegő miatt nem emelkedik a magasba. A grafén aerogél súlyát jól szemlélteti, hogy azt könnyedén megtartja akár egyetlen fű- vagy gabonaszál, egy aprócska virág is. Amilyen könnyű azonban, olyan nagy teherbírású is: egygrammos darabkája egy két és fél kilós tégla megtartására is képes.
|
|
panda |
|
na, erről most lemaradtam .. :-D |
|
|
panda |
|
Valami vizes bigyója nem tökéletes, a'szem. |
|
|
panda |
|
elhalasztották 24 órával a kilövést, ha jól értettem ..
|
|
|
panda |
|
... on February 24, 2009. Before spacecraft separation, a launch vehicle anomaly occurred that prevented the OCO spacecraft from reaching injection orbit. The spacecraft was destroyed during re-entry. |
|
Rendes Kis |
|
Lehet, mégsem állok be űrhajó-röppentőnek ... |
|
panda |
|
Az előző 'leesett', gondolom, most rendesen izgulhatnak... |
|
panda |
|
de lehet, hogy ez a 4 perces játék nem az is amire én gondolok... |
|
Rendes Kis |
|
Baromi fárasztó lehet ott lenni, ugrásra készen ... |
|
panda |
|
Ja, gondolom, elég bonyolult lehet az egész, és pl. az is hogy indíthatnak-e, és mikor, egy-egy újabb négyperces kilövési ciklust. |
|
Rendes Kis |
|
De kell lennie a háttérben 1 "igazi" órának is, ami azt nézi, hogy nem futnak-e ki az indítási időablakból ... |
|
panda |
|
Vagy nem szeretik ha medvék téblábolnak a kilövőállomás körül ...
|
|
panda |
|
Aha, ha jól értem arról van szó, hogy négy perces egy ilyen indítási folyamat, és ha valahol megszakad valami miatt, akkor mindig elölről kell kezdeniük ...
|
|
mackó |
|
Ezek biztos pénzt kapnak a klikkelésért. |
|