Téma: Sport (2) |
|
mackó |
|
CP helyett RC a helyes az alábbi mondatban ... Viszont CP meglódult rendesen, ezzel a lendülettel célba is érnek. velük szemben nőtt a hátrányunk, viszont CP(zöldek) elég rendesen elkapták a gyenge szelet, mi meg még viharba is kerülhetünk. Csak ne legyen bajuk valamivel, akkor megint szépen közelíthetünk rájuk. |
|
mackó |
|
4 nap múlva nagyjából CP pozíciójában lesznek Nándiék, s ha az előrejelzés helyes értékeket mutat, szinte végig jó tempóban érhetünk oda. Ráadásul jobb kilátások vannak, mint ahogy jelenleg CP-egységnek kinéz a következő négy nap. Meglátjuk, sajnos minket is elérhet egy szélcsendes időszak, ami akár egy héttel is visszavethet minket, s akkor meglógnak zöldikék előlünk ... |
|
mackó |
|
Még jó, hogy nem űrhajóval kell a Marsot megkerülni ...
Lesz abból több is mint egy hét, nagyjából kettő-három is. |
|
Rendes Kis |
|
Fura verseny, hogy a versenyzők több nap (hét ?) eltéréssel érnek célba ... |
|
Rendes Kis |
|
Az Egyenlítőnél nehéz lesz majd átjutni. Arra alig jár szél ... |
|
mackó |
|
CP egysége már kellő sebességgel halad a győzelem felé. Viszont OPOO/P és WAW között "öldöklő" csata folyik, na a két egység harcát nevezhetjük jelen pillanatban sportértékűnek. A többiek meg teszik a dolgukat ... |
|
Rendes Kis |
|
Igen, a sárgáknak úgy látszik megkegyelmez a szél, vége a helybenjárásuknak. És igen, borzasztó nehéz előzni: az OPOO/P az Indiai-óceán óta üldözte a WAW-ot, hogy ledolgozza a 20 mérföldes hátrányát ... |
|
mackó |
|
Ahhoz már katasztrófának kell bekövetkeznie, hogy ne ők nyerjenek. De ahhoz is, hogy 1200 mérföldet hozzunk a Zöldéken. |
|
Rendes Kis |
|
Mégiscsak a nyíltvíz felé térnek ki. A zöldeken fogtunk 200 mérföldet.
Szegény sárgáknak még mindig a Gibraltár felől fú a szél. |
|
Rendes Kis |
|
A zöldek, úgy látom, igazi mocsárba érnek ... Foghatunk rajtuk párszáz mérföldet ! |
|
Rendes Kis |
|
Úgy látom, a "szélcsend szeme" tőlük jobbra van: lehet hogy a part felől kerülik ki ?? |
|
Rendes Kis |
|
Úgy látom az előrejelzésben, hogy kicsit lehagyták ugyan a szelet, de az kis késéssel azért jön utánuk ! |
|
mackó |
|
Most lehet nagyon sajnálni Nándiék kényszerpihenőjét, esély lehetett volna, hogy versenyben előzzenek egy hajót. Így viszont csak szépíteni lehet az eredményen. |
|
mackó |
|
Alapvetően nem lenne baj a szemből fújó szél, sokkal nagyobb probléma, hogy a szélcsendes terület kellős közepén találják mindjárt magukat. Szerintem a Sárgáék nyomvonalán kellett volna maradniuk, elkapta őket a viszonylag jó tempó mámora ... Érdekes lesz kievickélniük innen. |
|
Rendes Kis |
|
Szegény sárgák már vagy 1 hete küzdöttek a szembeszéllel, most már ráfordultak a Gibraltárra. |
|
Rendes Kis |
|
Fogy és szembefordul a szél: ki kell lesz térni ... |
|
Rendes Kis |
|
Igen, ahogy nézem, majd ugyanúgy ki kell térniük a szembeszelek elől. |
|
mackó |
|
Közben megint csökkent a hátrányunk mindenkivel szemben. Nagyjából azt lehet látni, hogy ugyanabba az óceánba sem lehet kétszer belelépni, de valahogy a Sárgáék nyomvonalát célozták meg Nándiék ... |
|
Rendes Kis |
|
Én is arra tippeltem, hogy jobbról kerülnek. De talán a hosszú távú előrejelzés a part mentén ígér jobb szelet ... |
|
mackó |
|
Közben ~ 4820 mérföld ...
Biztos jobban értenek hozzá, de a széljárást elnézve én a Falkland-szigeteket jobbról kerültem volna! |
|
mackó |
|
Továbbra is Nándiék a leggyorsabbak, mire a többiek beérnek, egészen jól megtanulják a hajó rejtelmeit. ~4850 mérföldre csökkent a hátrányuk, különösebb problémájuk nincs. Jó szelet nekik, hajrá Nándiék! |
|
|
mackó |
|
Most ugyan megtorpantak, de hihetetlen iramot produkáltak az elmúlt pár nap során! Bármi is lesz, hatalmas tisztelet Nekik! |
|
Rendes Kis |
|
A rettenetes, viharos Horn-fok szélcsenddel fogadja Nándorékat ?? |
|
|