Téma: Vectrix |
|
Rendes Kis |
|
Aszem őt (kettejük közül, amék lejjebb van) láttam ma Fóton ... Mintha úszott volna a levegőben ... Az embernek a szeme is könnybe lábadt, olyan gyönyörűen ...
|
|
PES |
|
Rendes Kis narancssárga hosszabbítójához csak annyit fűznék hozzá, hogy ha lehet egyáltalán ne használjatok ilyen eszközöket a motor töltésénél, mert a moci nagyon érzékeny a villamos hálózat hibáira (alacsony feszültségszint, nem megfelelő hálózati frekvencia, stb). A képen látható hosszabbítók olcsó minőségű kis keresztmetszetű vezetékből (kábelből) készülnek és borzasztóan hosszúak (25-30m). Ezért a moci egy 25 m hosszú vezeték végéről már csak esetenként 200-203 V-ot tudnak felvenni. Nem véletlenül ajánlja a gyártó a maximum 7-8 méteres hosszabbítót azt is csak megfelelő keresztmetszetű kábelből!!! Ja és még valami! Ha valakinek eszébe jutna aggregátorról tölteni akkor nagyon fontos hogy megnézze meg a teljesítményét az áramforrásnak, mert a moci képes 20A (!!!) töltőáramot is felvenni! Ez a töltőáram tönkreteheti az aggregátot is és a motor töltőjét is! Tehát nem mindegy, hogy hova dugjuk a mocit!!
|
|
|
Rendes Kis |
|
PES fórumtárs vadiúj lopakodófekete Vectrixe nyergében ... |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Megvan a hiányzó láncszem:
... "cargo bracket"-nek hívják ... |
|
|
|
mandala |
|
Hm, egy kissé nem ócsó........... 3.5 millió Ft alapár |
|
|
|
|
htsoft |
|
Így van, ez a helyes! (Ha jól tudom az ólmos akksik szeretik ha mindig töltve vannak, a NiMH esetében ez azért nem jó mert van nekik ez a "memory-effect"-jük. Emiatt kell a komplett ciklus. 2-3 ilyen teljes lemerítés után elképzelhetö, hogy te is érzel majd javulást a "lefáradt" akksik teljesítményében |
|
Rendes Kis |
|
Nem, a közelmúltig nem szoktam. Engem még tavaly úgy tanítottak, hogy "az akksi azt szereti, ha mindig csutkára föl van töltve", ezért én fél töltés alá a legritkább esetben merítettem. Csak nemrégiben olvastam egy idei moci felhasználói kézikönyve mellé adott függelékben, hogy az új ajánlás az, hogy "hetente 1x merítsd le annyira, hogy kigyulladjon a piros visszajelző lámpa, és havonta 1x annyira, hogy már ne tudjon 24 km/h-nál gyorsabban menni". |
|
htsoft |
|
Szoktál csinálni komplett "lemerítés-feltöltés"-t? A legtöbb km-t gurult Vectrixes ismerösöm asszem havonta (vagy kéthetente...?) egyszer megcsinálja és 13 ezer km után még olyanok az akksik mint újkorukban. |
|
Rendes Kis |
|
Úgy veszem észre, erősen csökkent a moci hatótávja ...
... De: ez nem mérvadó, mert eléggé szaxerűtlenül bántam vele* + rajta gyakoroltam a szervizkedést - szóval: ez tanulópénz ...
*) Pl.: most olvastam 1 dokumentációban, hogy nem szabadott volna hosszabbítózsinórról tölteni - émmeg világéletében úgy töltöttem ... |
|
mackó |
|
Az akksi tudja még az eredeti paramétereket? |
|
|
Rendes Kis |
|
Nem tudom ...
... Nem látok el ilyan magas körökig ... |
|
htsoft |
|
Hehe, ezt olvastam ezzel kapcsolatban az egyik fórumon:
Idézet: President Obama Announces $2.4 Billion in Grants to Accelerate the Manufacturing and Deployment of the Next Generation of U.S. Batteries and Electric Vehicles
Did Obama send a check already?
|
|
|
PES |
|
Sziasztok! Nagyjából végigolvastam a fórumot. Csak annyit javasolnék mindenkinek aki szkeptikus a VECTRIX-el kapcsolatban, hogy bátran keresse fel az Infoparkot és próbálja ki a mocit! Én kipróbáltam! Kétkedve ültem fel rá, de meggyőzött. Nagyjából két és fél óra motorozgatás után úgy kellet lerángatni a motorról! Szerintem nagyon jó! Ajánlom mindenki figyelmébe. |
|
|
|