Téma: Sport (2) |
|
mackó |
|
Én is pont azt néztem, hogy elég takarosan belehúztak. Viszont épp ezen a szakaszon hasítottak a többiek is, így rájuk fér a jó széljárás. Jelenleg mégis gyorsabban halad az összes ellenfelük... |
|
panda |
|
Nah, faragtak mára azért már egy százast a hátrányból .. Hajrá, hajrá, hajrá! |
|
panda |
|
Nyaralnak egy kicsit Varadero-ban... Állítólag jó hely (külföldieknek...) |
|
mackó |
|
Csudákat, előbb megnézik a Disznó-öblöt... |
|
panda |
|
Hmm, a hetedik helyen állók meg, úgy tűnik, inkább megkerülik a Kanári szigeteket a nyílt vizek felől ... |
|
panda |
|
( Egyszer pl. visszahajózott (kormány nélkül!) 2000 mérföldet Fokvárosba, merthogy eltörött a kormánya! És ott megjavíttatta, majd folytatta az utat ... ) |
|
panda |
|
Szerintem, hallgasd meg mégegyszer Nándit... Vagy, nézd meg, hogy hogyan zajlott le néhány versenye. |
|
mackó |
|
Sajnos közel 700 mérföld a hátrány. Az előttük lévővel szemben is rohamosan növekedik a különbség. A lényeg, hogy teljesítsék az egész távot, s ne érje őket baleset... |
|
panda |
|
Mondjuk, a többiek is téptek ezerrel, sajnos .. Érdekes, hogy a vezető hajó, 'lement' egészen partközelbe ...
|
|
|
|
panda |
|
Ja, de nem ilyen egyszerű, sajnos... mert ügye, ez valami olyasmi, mint a mondás: Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni! :-D |
|
|
mackó |
|
Nándi optimista. Szerencsére nem én vagyok a társa... |
|
mackó |
|
Jelenleg 1 csomó a sebességük. Úszva is menne... |
|
mackó |
|
Pedig "csak" Alex Thomsont kellene figyelniük. Látni a nyomvonalukon, hogy ők hajtottak ki legmesszebbre a partoktól, meg is lett a gyümölcse. Nándiék meg abban bíznak, hogy a beachen valamelyik gályahúzó brigád segít a haladásban. A parthoz legközelebbi nyomvonal az övék. Na, holnap ránézek, remélem erőre kapnak. |
|
|
panda |
|
Viszont, most megint meglehetősen szélcsendes vidékre értek... Úgy látszik, nem lehet megúszni, hogy előbb valahogy minél távolabbra kell evickélni a partoktól, és csak aztán "lefele" ......
|
|
|
mackó |
|
Köszi, ezt nem is láttam még... |
|
|
panda |
|
Volt már olyan, hogy a többiek haladtak lassabban, 1-2 csomóval, de úgy látszik most hajnalban ők az óceán azon részén voltak ahol volt már szél rendesen .. Mondjuk, úgy látom, összeszedtek még egy plusz 100 mérföldes lemaradást :-( Meglátjuk. Most már kiérnek a nyílt vizekre, talán több szerencséjük lesz... Amúgy, viszont, még majdnem a teljes "kör" hátra van .. /Majd a Jóreménység vagy a Horn foknál jól belehúznak!... / |
|
mackó |
|
Nándiék 8 km/h (4,4 csomó)sebességgel haladnak éppen. Az előttük haladók közül a leglassabb hajó 20 km/h, míg a leggyorsabb 27 km/h sebességgel hasít. Így nehéz lesz... |
|
mackó |
|
Nándinak most már ki kell engednie a kéziféket. Ekkora előny épp elég... |
|
panda |
|
a zélenderi társa igazán fújhatná egy kicsit jobban azt a vitorlát!! Hisz', ő csak fele annyi idős mint Nándi .. :-)
|
|