Téma: Űrizék, Csillagbigyók |
|
panda |
|
Egysíkúak a csillagok és korongjaik Szerző: Molnár László | 2013. november 22., péntek A Herschel-űrtávcső mérései alapján a fiatal csillagok körül porkorongok nem billennek ki: a bolygórendszerek valószínűleg laposan keletkeznek, és csak utána ferdül el egyes bolygók keringési síkja. http://www.csillagaszat.hu/exobolygok/20131122-csillag-korong.html |
|
panda |
|
Miért nem tűnik el a Nagy Vörös Folt a Jupiteren? Szerző: Kovács József | 2013. november 20., szerda A Naprendszer egyik nagy rejtélye, hogy a Jupiter légkörében miként maradhatott fenn hosszú évszázadokon át az ún. Nagy Vörös Folt, holott az elméletek szerint legfeljebb néhány évtized alatt el kellett volna tűnnie. http://www.csillagaszat.hu/jupiter_egyeb/20131120-jupiter-nagy-voros-folt.html
A Földnél 2-3-szor nagyobb Nagy Vörös Folt a Jupiter légkörének hosszú évszázadok óta megmagyarázhatatlanul stabil képződménye. Egy új modell eredményeként azonban egy lépéssel közelebb kerülhetünk ennek a rejtélynek a megoldásához is. [Michael Carroll] |
|
|
|
panda |
|
Veled azonos senki.
|
|
Rendes Kis |
|
Hol van Glens ? Az ő szuper távcsövével meg kéne vizslatni ezt az üstököst ! |
|
|
|
alma |
|
Ha nem ember akkor mi? Navigátor? |
|
panda |
|
Ez a mocsadék nem nyugszik. Nem ember az ilyen. |
|
hulot |
|
Én azt tettem. Megadtam a legközelebbi értelmes civilizáció bolygójának nevét (Máté) és a helyét (26,52 - csillagkvadráns.)
|
|
Rendes Kis |
|
Ezúton kérném a T. olvtársakat, hogy a témához szóljanak hozzá. A témától eltérő hozzászólásokat megfelelő helyükre fogom átmozgatni. Előre is köszönöm. |
|
|
|
keresztkem |
|
'Millen idők? Óh 'millen idők? Ó tempora!? keresztkem |
|
panda |
|
Mivé lett ez a sokáig még "szűz" topik (is) ... |
|
keresztkem |
|
Az "áldás" meg a "békesség"--nálam-- főleg akkó' van meg, ha téged kupánváglak.Spirituáissan persznye... keresztkem |
|
|
alma |
|
( Pandának ajánlva. ) |
|
hulot |
|
Áldás, békesség néked, ó mézszavú keresztényem!
|
|
|
keresztkem |
|
Neked NINCS(!)--nem lehet-- BEIRÁSOD, MERT TE NULLA VAGY!(amit te idecsinálsz az semmi!) Pfúj.Ráadásul bűzlesz is mint a kloáka. keresztkem |
|
hulot |
|
Mondod te...
Jóccakát!
|
|
|
hulot |
|
Én a saját beírásomra mondtam.
|