Téma: Űrizék, Csillagbigyók |
|
R.András |
|
Az a zűr zavar, ami a fejedben van, de már megszoktam. |
|
|
pandala |
|
Még csak arról sem volt szó! Semmiféle "titokról".... pláne nem "örökről" .. Ha ennyire értetlen vagy, mint szoktál, akkor inkább töröld ki a hozzászólásomat, nem zavar, betudnám egy űrbigyónak .. )) |
|
R.András |
|
Aki már meghalt, az biztosan nem tudta az örök fiatalság titkát ! |
|
|
pandala |
|
Csakhogy, nem erről volt szó, hanem a "fiatalságról". Te meg belekötöttél abba, hogy az idézetet egy MOST már halott ember mondta. Amikor még élt. |
|
R.András |
|
Korrekt ! Azon kell igyekeznünk, hogy ne kerüljünk át a másik táborba ! |
|
dejszen |
|
Mi nem! "Az élőknek nincs dolguk a halállal mert élnek! A halottaknak meg azért nincs mert már meghaltak!" |
|
R.András |
|
Mindenki meghal egyszer. Közkeletű tévhit. Abból ered, hogy az emberek zöme nem olvasta, vagy ha olvasta, nem értette meg a Lehninger-könyvet. Az entrópia nevű jelenség valóban erodál minket, föl akarja oldani a testünket, mint kékítőt az ég vizében. Az entrópia - ez már nem jut el az emberekig - egy energiafajta. Ezt más energiafajtákkal tartósan ellensúlyozhatja az ember. Tehát ezen a bolygón vígan élhetünk, amíg ki nem hűl a Nap. Azután sem kell meghalnunk, csak más csillag közelébe költöznünk. |
|
pandala |
|
Mindenki meghal egyszer. Valamint, amikor mondta, akkor még élt. |
|
R.András |
|
Olyan ember, aki meghalt, ne szóljon egy szót se ! Csak olyan embertől fogadok el tanácsot, aki nálam idősebb és még él ! |
|
pandala |
|
Ezen én is elgondolkodtam, de a helyzet sokkal bonyolultabb .... Próbáltam megérteni a cikkben belinkelt hivatkozást is.. Amúgy, az átlag sebessége sokkal kisebb, cca 26 km/s. De "megy" 315 km/s-al is amikor a Napunk mellett halad el!! ...
Valami olyasmiről van szó, ha jól értem, hogy ha 6 év múlva el tudnák indítani a NASA SLS rakétájával, akkor a szonda el tudna jutni 2050-re egy olyan pontra, ahol akkor az 'Omumama' éppen tartozkodni fog! ... /Mer'hogy kering az istenadta, mint bármely üstökös./ Ha jól emkéxem, összességében 64 km/s-re kellene felgyorsítani a szondát a találkozás eléréséhez! .... |
|
|
dejszen |
|
87,4km/s sebességgel "távolodik". Erről már lemaradtak! |
|
R.András |
|
28 év múlva már hatni fog ránk a szer, fiatalabbak leszünk mint most ! |
|
pandala |
|
Még cca 24 óra, és ha minden jól megy, elkezdheti az L2 pont körüli keringését! ... Hajrá, James!! |
|
pandala |
|
jó lenne megérni még az esetleges megközelítést .... bár, ha az legkorábban 28 év múlva lehetséges, hát!? .. |
|
R.András |
|
Szondával vennék üldözőbe a Naprendszeren kívülről érkezett, rejtélyes égitestet Az 'Oumuamua 2017-ben szelte át a Naprendszert, de a rejtélyes objektum azóta sem hagyja nyugodni a kutatókat. Egyesek szerint még nem késő a nyomába eredni, hogy közelebbről is megvizsgáljuk. ... https://raketa.hu/szondaval-vennek-uldozobe-az-oumuamuat |
|
pandala |
|
Galilei csak ámulna és bámulna, ha ezt láthatná! ... |
|
pandala |
|
Monnyuk, már alig "vánszorog csak ..." 0.2119 km/s ..... Mint egy csiga |
|
pandala |
|
Már csak 39750 km van az L2 pontig!! Ripsz-ropsz ott lesz!! |
|
|
|
|
pandala |
|
" On Thursday, January 13 at 10:25 a.m. EST, Falcon 9 launched Transporter-3, SpaceX’s third dedicated SmallSat Rideshare Program mission, from Space Launch Complex 40 at Cape Canaveral Space Force Station in Florida. This was the tenth launch and landing of this Falcon 9 stage booster, which previously supported launch of Crew Demo-2, ANASIS-II, CRS-21, Transporter-1, and five Starlink missions. Following stage separation, SpaceX landed Falcon 9’s first stage on Landing Zone 1 (LZ-1) at Cape Canaveral Space Force Station.
On board this launch were 105 commercial and government spacecraft (including CubeSats, microsats, PocketQubes, and orbital transfer vehicles). ...."
https://www.spacex.com/launches/
|
|