Téma: Mi lett velük? |
|
|
pandala |
|
hoppá.... cic, cic!! ... )))
"Újra felbukkant a fekete párduc, ezúttal Törtelen látták Kuli Orsolya 2022.07.20. 13:25 Csaknem fél évvel a legutóbbi megjelenése után most újra feltűnt a Magyarországon bóklászó fekete párduc. Először Kiskunhalason, majd Szolnokon, Kecskeméten, Kerecsenden és Tiszatenyőn látták az állatot, most Törtelen bukkant fel. ...." https://index.hu/belfold/2022/07/20/fekete-parduc-vadallat-macska-tortel-cegled/
|
|
|
|
|
|
pandala |
|
Létezik. Csak épp' egy macsek. Fajtája: Cica conspirator black |
|
gajo |
|
Talán nem is létezik. Ennyi idő alatt, a vadászoknak már találniuk kellett volna szétmarcangolt, megevett tetemeket, viszont ha rágcsálókat eszik, azokat mindenestől feltudja falni, nyom nélkül. |
|
|
|
|
pandala |
|
ahh, sz'al, az Index.hu-n 'kussol' .... helyes ..
|
|
|
pandala |
|
Mi lett Vona Gáborkával? Mintha elcsendesedett vona .... Vagy, csak én nem vagyok képbe'? |
|
pandala |
|
höhö, tényleg turista vót
"Csak egy macska volt a Heves megyében látni vélt párduc 2022.01.17. 20:16
Csak egy fekete macska volt az a „párduc”, amelyet Heves megyében, Kerecsend közelében láttak a hétvégén – mondta a város polgármestere.
Az először a Kiskunságban felbukkant, de azóta országos körútra indult, sokak által látni vélt párducról már hetek óta érkeznek az újabb és újabb videók, de ezek többségénél bebizonyosodik, hogy nem az egzotikus állat látható a felvételeken. ...." https://index.hu/belfold/2022/01/17/heves-megye-parduc-kerecsend-polgarmester/
|
|
pandala |
|
Na most megnéztem full screenben .... Hát, lehet hogy turista, de az biztos h ez nem egy fekete párduc!! |
|
pandala |
|
Biztos Egerbe tart. Meg akarja nézni a várat .... Turista. |
|
|
|
|
|
gajo |
|
Megnéztem. Ami fekete az nem puma |
|
gajo |
|
A jaguár hasonlít a leopárdra, de az első az amerikai kontinens déli és középső részén él, a második Afrikában és Ázsiában. A jaguár nagyon robosztus, talán legerősebb a harapása a macskafélék között. Mindkettőnek van fekete változata is /a leopárdé feketébb/. A párduc kifejezést szerintem inkább a a leopárdra és rokonaira használják /ködfoltos párduc, hópárduc.../.
Fekete pumáról még nem olvastam, persze azért előfordulhat. Soha nem olvastam hogy a pumát párducnak említették volna./Persze manapság már minden előfordulhat!/
|
|
|
pandala |
|
úgy tudom, hogy a "párduc", az valójában csak egy "gyűjtőnév" .... lehet jaguár, puma, leopárd.. |
|