Téma: Mi lett velük? |
|
pandala |
|
Biztos Egerbe tart. Meg akarja nézni a várat .... Turista. |
|
|
|
|
|
gajo |
|
Megnéztem. Ami fekete az nem puma |
|
gajo |
|
A jaguár hasonlít a leopárdra, de az első az amerikai kontinens déli és középső részén él, a második Afrikában és Ázsiában. A jaguár nagyon robosztus, talán legerősebb a harapása a macskafélék között. Mindkettőnek van fekete változata is /a leopárdé feketébb/. A párduc kifejezést szerintem inkább a a leopárdra és rokonaira használják /ködfoltos párduc, hópárduc.../.
Fekete pumáról még nem olvastam, persze azért előfordulhat. Soha nem olvastam hogy a pumát párducnak említették volna./Persze manapság már minden előfordulhat!/
|
|
|
pandala |
|
úgy tudom, hogy a "párduc", az valójában csak egy "gyűjtőnév" .... lehet jaguár, puma, leopárd.. |
|
gajo |
|
Nem is értem.... Eleinte pumával kürtölték tele a világot. Az az első felvételen tisztán látszik, hogy vagy fekete párduc, vagy fekete jaguár. |
|
|
pandala |
|
" Beszéltek a szemtanúval, megvizsgálták a fotókat is, ez alapján nem tartják valószínűnek, hogy a Kiskunhalason látott párducot jutott el Kecskemétig, de ezt nem is zárhatják ki teljes bizonyossággal. Azt is elmondták, hogy egy nagy testű kutya lábnyomait találták meg a helyszínen. „Továbbra is készenlétben állunk, ha riasztás van, a rendőrséggel együttműködve ellenőrizzük a jelzést” – nyilatkozta a lapnak Tokovics Tamás. " |
|
|
|
pandala |
|
de megtalálták .... rettenetesen veszélyes volt az elfogása!! ..
|
|
|
|
tiszavirág |
|
Vajon mi lett a fekete párduccal, amelyik Kiskunhalas határában kóborolt?
|
|
gajo |
|
Csak egyetlenegyszer mondaná el egy ilyen cég a környezetszennyezés valódi okát! |
|
pandala |
|
Idézet: A BMW is a felfigyelt a magyar startupra .... ... Ebben most kitűnő partnerre találtak – több másik startuppal együtt – a BMW Foundation Herbert Quandt akcelerátorprogramjában. A BMW akcelerátorprogramjában azt vállalja, hogy támogatja a jövő azon vezető szakembereit, akik valós tettekkel szolgálják például a környezetvédelem vagy az egyenjogúság ügyét, amely célkitűzés megegyezik az ENSZ erre vonatkozó céljaival. ....
https://www.msn.com/hu-hu/hirek/other/a-bmw-is-a-felfigyelt-a-magyar-startupr ... |
|
gajo |
|
Valahogy idegenkedem az ilyen lebontott "szervesanyagtól". Nem kell műanyagot előállítani, csak a feltétlenül szükséges mennyiségben. Tudom, most jön: mennyi az a feltétlenül szükséges? Nem tudom. |
|
pandala |
|
Nem egyszerű.... Sajna, sokan vannak, lehetnek, akik csak az "állam" megcsapolásából akarnak megélni... és, nem feltétlenüól szimpla rosszindulatból, hanem csak a nem túl nagy hozzáértés miatt... A kapitalizmusnak mindenképpen van egy nagy előnye: nincs suskus, hogyha valami mégiscsak xar, de nem kap "korlátlan" innovácós pénzeteket.. ;-)) |
|
pandala |
|
Mondjuk, én egy "izé" miatt aggódom azé' ... Ha, tényleg olyan nagy dobás (annak látszik), akkor nagy a veszélye, hogy egyszer csak egy kolosszális nagy multi (pl. Dupont) olyan ajánlatot tesz a cég felvásárálására, aminek a harmincas éveikhez közeli fiatalok nem képesek ellenállni..., esetleg még akkor sem, ha "kiszámolják", hogy hosszabb távon jobban járnának a cégépítéssel!! ... |
|
tiszavirág |
|
Minden rendben, azután egyszer csak valahogy mégis cvikli jön az ászra.
Ha ez valóban egy komoly dolog, én Áder helyében keményen beleszálltam volna, ha már annyira környezetvédő lett a fiú. |
|
|