Téma: A nagy ... |
|
Walaki |
|
hmm, eddig még sosem volt ezzel az oldallal semmi bajom se... Aszem, nem áprilisi tréfa most sem .. :-( " www.csillagaszat.hu uses an invalid security certificate. The certificate expired on Sunday, April 1, 2018, 12:02 PM. The current time is Sunday, April 1, 2018, 7:05 PM. Error code: SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE "
Valszeg megjavul majd, ha beállítják a lejárt certificate-et ....
|
|
gajo |
|
"A kapcsolat nem biztonságos" |
|
|
|
Omniscient |
|
https://www.csillagaszat.hu/hirek/felfedeztek-a-legtavolabbi-szupernagy-tomeg ...
Egy nemzetközi csillagász kutatócsoport felfedezte az eddigi legtávolabbi és legidősebb szupernagy tömegű fekete lyukat. Ez a fekete lyuk egy kvazár energiaforrása, ami a most megfigyelt fényt 690 millió évvel az ősrobbanás után bocsátotta ki. A kvazár fénye ezután 13 milliárd évig utazott, míg hozzánk elért. A fekete lyuk tömege hatalmas, 800 milliószorosa a Napénak. „Ez az egyetlen égitest, amit abból a korszakból megfigyeltünk. Rendkívül nagy a tömege, tulajdonképpen a nagyon korai világegyetemben nem kéne ilyennek léteznie. Egyszerűen nem volt még elég idős a világegyetem ennek a létrejöttéhez. Zavarbaejtő.” – magyarázza Robert Simcoe, az MIT Kavli intézetének Francis L. Friedman Professzora. – „Ha egy nagy tömegű csillagból, mint magból kiindulva kiszámítjuk, mekkorára hízhat egy égitest a lehető leggyorsabb növekedést feltételezve, akkor sem kaphatunk 800 millió naptömeget ilyen rövid idő alatt. Ez irreális. Kell legyen tehát valamilyen más módja is a szupernagy tömegű fekete lyukak keletkezésének. Ám hogy pontosan mi lehet az, azt ma még senki sem tudja.” |
|
Felkesz Deneverr |
|
Idézet: Merjünk nagyok lenni! 2017. október 31. 11:36
Nemeskürty István Napi Maxima
Ne tűrjük, hogy tovább csonkítsanak. Merjünk nagyon lenni!
Napi Maxima – Szalai Zoltán rovata
„Higgyünk a csodában is. Történt már velünk csoda viharos történelmünkben.
Egy 1990 után szociáldemokratává dicsőült főelvtárs mondotta nemrégiben: tanuljunk meg kicsinynek lenni.
Csakhogy mi nem kicsinyek vagyunk. Hanem csonkák!
Ne tűrjük, hogy tovább csonkítsanak. Merjünk nagyon lenni!”
Nemeskürty István: Mi történt velünk? Budapest: Szabad Tér, 2002, p. 282.
|
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Idézet: Elkészült a világ leghosszabb tenger felett átívelő hídja MTI2017.07.07. 16:29
Elkészült a világ leghosszabb tenger feletti hídja, ami Kína, déli Kuangtung tartományát köti össze Hongkonggal és Makaóval.
A híd egészen Kína déli Kuangtun tartománytól vezet át Hongkongig és Makaóig, 55 kilométer hosszú, és két éve kezdték el építeni.
Használni majd csak év végétől lehet - közölte a Zsu Jong-ling, a hidat működtető iroda igazgatója.
A híd fő szerkezete mindössze 29, 6 kilométer hosszú és ennek egy része, 6,7 kilométer hosszan egy föld alatti alagútban fut végig. Egyébként Y alakú, így a mérnököknek kiváltképp kihívást jelentett a megtervezése és kivitelezése.
A híd kiállta az összes mérnöki próbát és most előkészítjük arra, hogy a közlekedők birtokukba vegyék néhány hónap múlva - mondta az igazgató.
A híd használatával három óra helyett összesen 30 perc alatt ellehet majd jutni Hongkongba.
|
|
|
gajo |
|
Micsoda dévaj csaj! RK beválogat! |
|
negyven rabló |
|
Végignéztem, hallgattam. Ölég sokkoló. Mindenesetre tartom, hogy: De gustibus non est disputandum.
Fitymálódunk, fitymálódunk közösen, azonos úton járunk vaze! |
|
Felkesz Deneverr |
|
hehe, szerintem, inkább hallgasd meg! Te jöttél ide fitymálódni, nem én!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|