Téma: A legjobbak |
|
Cirus |
|
Nem leszel kiütéses, ennek egyéb kellemetlen következményei vannak |
|
Cirus |
|
Namár ez nem igaz ilyen formában. A laktózérzékenységnek is vannak fokozatai (magam is ide tartozom, tehát tudok róla mesélni..). Én nem vagyok teljesen érzékeny, de a joghurt, kefír, vagy tejszín szóba sem jöhet. Nekem már a kávéba tett fél deci tej is árt (0,5%!!), kénytelen voltam áttérni a rizstejre, meg a mandulatejre. Kemény sajtot ehetek, de a lágy sajtból nem sokat.
Régebben valóban ment a minimális tej, tejszín, tejföl, nemrégiben meg egy tejszínes hagymalevessel két napra kiütöttem magam. |
|
onogur |
|
Szerintem a laktóz intoleráncs nem lesz kiütéses. Az a tejfehérjére algériásokra jellemző. |
|
|
panda |
|
"Nem látom a fortepiánót...." |
|
mpd |
|
No akkor mongol semmiképp se vagyok. Teát tejjel....brrrr. Amúgy az a baj, hogy a probléma kumulálódik, és eccercsak tele vagy kiütésekkel. Pedig csak egy pohár kakaót iszol reggelente... |
|
|
onogur |
|
Senki se mondta, hogy nem fogyasztanak tejterméket. A sajtban nincs vagy nagyon kevés a laktóz. Joghurtot, kefirt is lehet enni. Még tejet is szabad inni, 1/4 liter szinte senkinél nem okoz tüneteket. A mongolok mindig forralják a tejet és teával "hígítva" isszák melegen, így semmi bajuk tőle. |
|
mpd |
|
Pásztornép, amék nem iszik tejet? na ezt se hiszem.... |
|
onogur |
|
Közép-Ázsia az igazi pásztorvilág, ott van értelme a nomád pásztorkodásnak. A Kárpát-medencétől nyugatra már nem működik a dolog. A mongoloknál pásztorabb nép nem kell, náluk az arány 87,9%. Kazahok: 76,4%. |
|
mpd |
|
(Mongyuk, a lovakat ki nem állom, bármennyire is meg fogtok érte vetni.....) |
|
mpd |
|
Okéoké, de olyan közép-és keletázsiaiakról lehet szó, akik nem pásztornépek. A sutyerák európaiak mind tehénpásztorok!!!! Semmi közöm hozzájok! Ezek szerint japcsi lehetek? |
|
onogur |
|
A laktózintolerancia pont bizonyíték. Az európai népességnél előfordulási aránya a felnőtt népességnél 5-15%, a magyaroknál 37%, a közép-ázsiaiaknál 55%, a kelet-ázsiaiaknál 90%. Igyál kumiszt! |
|
mpd |
|
Értettem! kérek engedélyt pofát befogni! |
|
mpd |
|
Vagy a manysik vidéke....?? |
|
|
|
|
keresztkem |
|
ÖN BESZÉL ZSŐCCSÉGEKET KISPÖCÖRŐ, ÉS NEM ÉN. keresztkem |
|
mpd |
|
Ne beszéjjen zőccségeket Tata!! |
|
mpd |
|
Á nem, inkább a felfogás, amiben játszanak, az idegen a mai fülnek. Megpróbálom előkeresni a lemezt. |
|
mpd |
|
Azt jó lenne tudni. Mivel apai ágon a felmenőim laktóz-intoleránsak voltak, nem származhatok állattartó vagy pásztorkodó népből. Méretes tériszonyom meg kizárja, hogy hegylakók utódja lennék. Mindemellett a vízhez sincs nagy szerelmem, azaz tengerész őseim se nincsenek szerintem. |
|
Rendes Kis |
|
Nyilván a technikai hibák zavarják a lényeg átjövését. De pl. nekem megvan Dohnányi Ernő utolsó lemezfölvétele. A 80 évet már akkor elhaladta a jó öreg. Érződik, hogy a kézizmok és -idegek már nem acélosak, hibáznak. Mégis, átjön a zenei lényeg ... |
|
|
|