Téma: .... aranyat lel. |
|
|
|
Békáscity |
|
ma nem mentem el a pediküröshöz - megmaradt a csengő aranyam (fele sem,mert a gyógyszertárba viszont el kellett mennem) |
|
mpd |
|
Még azt nem tudom, ki lesz a szólista. |
|
Rendes Kis |
|
Ha nagyon a fogamhoz verem a garast, tán az a Liszt & Wágner is összejön ... |
|
mpd |
|
Erre van píz mi?! Kodályközpontra meg nincs!!! Október 23: Liszt és Wágner! |
|
Rendes Kis |
|
Szombatra telefonon lefoglaltam 1 kiel-boatot a Béke csónakházból, hogy a keresztfiammal evezzünk 1-et. Megyünk, mondjuk mi vagyunk mi, erre kihoznak nekünk: egy műremeket ! Gyönyörű, faragott kormányosüléssel, kiváló műszaki állapotban, mondták is hogy vigyázzunk rá, muzeális darab ! Föleveztünk vele Szentendrére ! Nem volt neve ! - A "Vizi d'Or" nevet adtuk neki !
|
|
katáng |
|
Én leltem... Korán kelésem (?) hozadéka, elkészült a zakuszkám Erdélyből hozott recept alapján. |
|
mackó |
|
Ha már kincs, egy kis sztori: A pincében tároltam egy antik Singer varrógépet, tökéletes állapotban van, óramű pontossággal működik is. Az idő vasfoga látszott rajta, gondoltam kicsinosítom. Darabjaira szedtem minden részét, öntöttvas lábszerkezet, fa tárolószerkezet kis fiókokkal, s maga a varrógép is szétszerelésre került. A lábszerkezetet drótkeféztem, majd matt fekete festékkel lefestettem. A faszerkezeteket lecsiszoltam, vastaglazúrral leápoltam. Magát a varrógépet megtisztogattam, beolajoztam. Kétnapi száradás után összeszereltem, majd a csavarozás és szerelés nyomait utánfestéssel eltüntettem. Egy sikeres próbavarrást azért csináltam, hogy a lelkiismeretem megnyugodjék, mert igazából nem akarom használni. Szépen becsuktam nyughelyére a szerkezetet, s ráhelyeztem egy régről maradt siklósi zöld márványlapot (85 kg), amit felpolíroztam. Ezt a kompozíciót beraktam a műhelyből átalakított buliszobába, s azóta naponta benyitok gyönyörködni benne. Igazi kincs. |
|
menta |
|
hát ilyen gazdag vagy! erre rájönni, valóban nagy kincslelés! (szoktam néha 1-1 darabot elrejteni, majd váratlanul előkeríteni - "ez új?"- kérdezi meglepődve a férjecském, "á, nem, már régi"- és akkor a "mennyibe kerül" téma máris egyáltalán nem aktuális : )) |
|
rafiki |
|
Például velem ma ez esett meg:
A feleségem felvett egy olyan ruhát, aminek még a létezéséről sem tudtam. Na, amilyen volt benne, az a mai kincs. Teljesen megirigyeltem magamat. |
|
rafiki |
|
A kincs bármikor jól jön. Tényleg, lehetne ide írni, hogy ki milyen kincset talált aznap, bármikor is ébredve! |
|
|
rafiki |
|
Nagyon friss vagy mostanában! |
|
|
rafiki |
|
Terem bizony. Csak le kell hajolni érte. |
|
|
|
Zsíros B. Ödön |
|
és lehet, hogy én meg nem feküdtem le?
(a kutyák felugattak, azt hittem, az enyéim, de nem. Nem szöktek el. Egy szűk órát velük töltöttem kinn Gárdonyi Zsolt énekét dúdolva -Hatalmas Isten, népek közé...) |
|
rafiki |
|
Na, ma tényleg korán keltem... |
|
|
|
rafiki |
|
Langyos, langyos ... (-:: |
|
|