Téma: Budapest (csak erős idegzetűeknek !) |
|
|
|
|
tiszavirág |
|
Ronda, de nem annyira ronda, mint az a két üvegiszonyat, ráadásul azok a Nemzeti Múzeumot takarják. Le velük! |
|
tiszavirág |
|
Így nézett ki a Városligetben a Regnum Marianum templom , amelyet Rákosi felrobbantott:
|
|
Cirus |
|
De akkor a szemben levő Koronát is, az is elég randa. |
|
|
tiszavirág |
|
"Nem szívesen kötözködöm, de mégis megkérdem, hogy mégis mik lennének azok a reliefek, amiket föl kéne még tenni a Nemzeti Múzeum "falmélyedéseibe"?"
Mit tudom én mik lennének. Nem vagyok én művész. Egy biztos, az oszlopok mögötti hatalmas falmélyedésekből nagyon hiányoznak valamik. Ha jól látom, van ott 2 x 3 hosszúkás, és fönt 4 széles falmélyedés. Azt kellene megszépíteni. A timpanon az rendben van, onnan nem hiányzik semmi. |
|
Békáscity |
|
Én meg javasolnám hogy a Kálvin téri "üvegpalotát" -ami élhetetlen bár, de emberek senyvednek benne - bontsák el, agyonnyomja az egész tér szép, 200 éves hangulatát ! (Hollandiában a hollandusok jól seggberúgták a tervezőt - ezért jött hozzánk... thx Demszky "úr") |
|
negyven rabló |
|
Nem szívesen kötözködöm, de mégis megkérdem, hogy mégis mik lennének azok a reliefek, amiket föl kéne még tenni a Nemzeti Múzeum "falmélyedéseibe"? A timpanon alakjai ma az eredetiben pompáznak. Kérdezz csak meg egy építészt, hogy a timpanon csúcsára tervezett dísz hiányzik-e onnan?!(Az egyébként nem relief lenne.)
A Gellért fürdője talán világszinten is a csúcson jár!
A Nyugati pu. homlokzatának látványa (nem Eiffel, hanem a munkatársai terve) sajnos elvész a Nagykörút beépítettsége miatt. Ennél még az is jobb volt a (látványt tekintve), amikor a Skála, vagy mi helyén troliállomás volt és a mai Westend-től kicsit idébb állt az eredeti Westend épület, ami tulképp kupi volt a háború előtt. Boldogult úrfi koromban többször jártam abban az épületben hivatalos mivoltomban, amikor már lakások voltak ott és kupiról szó sem volt.
Na, így múlik a világ dicsősége!
|
|
|
tiszavirág |
|
Ahányszor csak elhajtok a Nagykörúton a Nyugati mellett, mindig megállapítom, hogy a tornyainak a kecsessége valami elképesztően gyönyörű.
|
|
tiszavirág |
|
Itt látszik, hogy oda jeleneteket, alakokat terveztek:
|
|
tiszavirág |
|
Javaslom a kormányzatnak, hogy a Nemzeti Múzeum homlokzatára írjanak ki pályázatot, és a legjobb reliefeket tegyék föl a falmélyedésekre, mert valamikor az volt a terv, hogy oda ilyen dolgok kerülnek. Így nagyon befejezetlennek látszik. Nagyon jól mutatna, ha az Orbán kormány föltenné ez i-re a pontot.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tiszavirág |
|
A bécsi Károly templom. A Vár kupolája valamikor nagyon hasonló volt, vagy talán ugyanilyen:
|
|
|
|