Téma: Itt kérdezz! Majd valaki válaszol! II. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Szerintem, a "van"-nak nincs értelme tárgya nélkül. Tulajdonképpen még akkor sincs, hogyha a "létezik" értelmében használod a szót ....
|
|
menta |
|
amikor megérzi az ember intuitív állapotban az egészet, amint van... pont akkor meg nem lehet kimondani. Erről az idő-feletti pillanatról ír József Attila
"Tizenöt éve írok költeményt és most, amikor költő lennék végre, csak állok itt a vasgyár szegletén s nincsen szavam a holdvilágos égre."
Persze József Attilának sikerül "kimondani" utána, mert nagyon nagy költő Nem így van? |
|
menta |
|
az: Van. Nem? Mivel én is benne vagyok a világban - a "van" részeként - nem tudom kimondani, vagyis tárgyként az alanytól eltávolítani: én mondom van világ.. esetleg csak úgy: vagyok. Vagyok, tehát az egész világ van? Így? De hogy miért van, az végképp titok. |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
"Mi a kimondhatatlan titka a világnak?"
Pszt, Chuck Norris is magyar!!
|
|
Felkesz Deneverr |
|
MINDEN kérdés megválaszolható! Kérdezz csak meg egy balsit! Bármiről...
|
|
menta |
|
Mi a megválaszolhatatlan kérdése a világnak? Mi a kimondhatatlan titka a világnak? |
|
|
|
|
|
|
|
|
menta |
|
ez egy jó megoldás, 5* : ) |
|
|
menta |
|
Melyik a kakukktojás?
|
|
|
gajo |
|
Finoman fogalmazol! Inkább elengedett a fórum! |
|
|
|
|
|
Late Devonian |
|
Kis kiváncsiak... Mondjuk, azért alapvetően nincs ezzel nagy bajom, mer' ugye csak úgy lehet megtudakolni a "nép" véleményét, hogyha kérdezünk tőle ezt azt... Úgy tanul a gyerek is, hogy kérdez! :-D
|
|
gajo |
|
Egy kattintással kegyesen elbocsájtottam őket. Jobb félni... |
|