Téma: .... aranyat lel. |
|
|
|
|
mpd |
|
Nem minden arany, ami viszket! |
|
Rendes Kis |
|
Torjay Valter: A hajnal és a magányos utcai lámpa |
|
|
|
|
|
rafiki |
|
A börtön ablakába, soha nem süt Bea nap. |
|
|
|
gajo |
|
Jó neked, én naponta kénytelen vagyok azt nézni, ahonnan 25 évig néztem Budapest csodálatos panorámáját. |
|
|
gajo |
|
Ezt láttad ahogy kinéztél az ablakon? |
|
|
rafiki |
|
Amikor a jogászfórumon azt mondtam, hogy a devizahitel valójában egy olyan aszimmetrikus piaci információra felépített forintshort, amelyben a kliens esélye a zéróhoz közelit, megmosolyogtak és azt mondták: nagyon látszik, hogy milyen tudatlan vagyok. Azt is hozzátettem, hogy az 1 % körül beszerzett CHF-ot 7.5 %-ért ajánlja ki a bank, akkor, ez minimum jóerkölcsbe ütközik az 500%-os haszonkulcs miatt. Ezen is mosolyogtak. |
|
mamácska |
|
Magyar ügy boríthatja a régiós hiteldominót, az eljárás végén ugyanis kiderülhet, hogy az Európai Unió szabályai szerint minek is számít a devizahitel-szerződés – írja pénteki számában a Magyar Idők.
A lap arról a perről ad hírt, amelyet még tavaly kezdeményezett az ügyben a Ráckevei Járásbíróság. A luxembourgi bírósági eljárás – amelyet élénk külföldi figyelem kísér – egy kölcsönügylet miatt indult.
A kérdés az, minek számít a devizahitel-szerződés: a konstrukció hitelnyújtást takar vagy egyfajta tőkebefektetésről, tőkepiaci műveletről van szó. Az uniós bírák olyan következtetésre is juthatnak, amelyből levezethető a devizahitel-szerződések semmissége. Így a magyar ügy feldöntheti a kelet-közép-európai hiteldominót.
Az uniós procedúra csütörtökön ugyanakkor új fordulatot vett, nyilvánosságra hozta ugyanis szakértői véleményét az Európai Bíróság finn főtanácsnoka. Niilo Jääkinen szerint a luxembourgi testületnek el kell utasítania a magyar kérdéseket, és nem szabad iránymutatást adnia, mert a Ráckevei Járásbíróság előterjesztése nem tartalmazza az ügy eldöntéséhez szükséges valamennyi tény leírását és a jogi háttér ismertetését. A lap szerint viszont a bírák csak nagyon ritkán utasítanak el ügyeket, általában tehát döntés születik. |
|
mpd |
|
1800 forint plusz húsz liter benya. Egy tízesből még a szünetbeli kávé is kijön, amire meghívsz majd. Ennyit lehet a kultúrára áldozni talán... Ha ugyanezt Pesten nézed meg, csak a jegyár lesz ennyi. |
|
Rendes Kis |
|
Igen, ez már összesen 2 Nem smucig vagyok, hanem csóró ! |
|
mpd |
|
(Kodályközpont....jut eszembe, megtudtam, ki lesz a szólista: Váradi László nevű fiatal, zseninek kikiáltott zongorista. Talán jobb is, nem alakítja a darabot annyira a saját elképzeléséhez, mint egy rutinos öreg róka tenné. 1800 forint a jegy, smucigkám, még nem késő....) |
|
|
|
mpd |
|
Egyébként, a mai reggel az nagyjából az, amit én ideálisnak tartok. Enyhén hűvös, gyenge Zephyr lengedez, de szépen süt a Napocska. Ritka az ilyen, jegyezzük fel, hogy azon ritka esetek egyikével állunk szemközt, amikor elégedett vagyok az időjárással. |
|
mpd |
|
Hát eztet. Vagy nem Te nyittad? Akkor annál rosszabb!! Örülhetsz, hogy a topicgazda nem töröl. |
|