14:07:49
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Társalgó
Téma: Mit eszünk ma ?
... Elejére 1. lap 
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 20:57 | Sorszám: 1032
Nem "dunántuli" vagy ?
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 20:42 | Sorszám: 1031
Belátom én, hogy szegényes, egysíkú ismereteim vannak erről a kajáról, mindenesetre szeretem!
Lehet, hogy nem, mert akkor azt írta volna.
Azért a málnalekvár sztem stílusos hozzá, nem?
gajo
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 20:19 | Sorszám: 1030
"Tócsni
2007.08.29. 14:14 BeckZsu

Nem hiszem, hogy van még ilyen étel, ami ennyire elterjedt, és egyszerűségében ilyen változatos tud lenni. Hát még a nevei! Csak amiket én ismerek; tócsi, lepcsánka, lapcsánka, harula, cicege, hremzli, krumpliprósza, gánica, és ez még csak Magyarország különböző tájain. Oroszul dranyiki vagy kartofelnije olagyji.

Az alaprecept: 1 kg nyersen megreszelt krumplihoz két tojás, 2-3 evőkanál liszt, só.

Van olyan változat, hogy tojás helyett tejfölt tesznek bele.

Ízesíteni szokás fokhagymával, borssal, vöröshagymával, ritkábban mustárral.

Én fokhagymásan, kanállal olajba adagolva, kissé ellapítva sütöm, leggyakrabban tejföllel megkenve esszük.

Szokták kisebb vagy nagyobb palacsintasütőben vastagabb palacsinta módjára, de lehet tepsiben, sütőben is.

És a ráadás húskedvelőknek (mint én is), amikor szelet húst bundázunk bele a szokásos panír helyett, és úgy sütjük.

Szóval... egyszerű és nagyszerű"



A medvetalpat ő sem ismeri!
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:59 | Sorszám: 1029
Dehogy kellene! Ahány ház, annyi szokás.
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:54 | Sorszám: 1028
Püff neki!
Most hogy fogom tudni rávenni magam, hogy ezután ó-val mondjam?
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:43 | Sorszám: 1027
Ékezetesen.
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:41 | Sorszám: 1026
Az nem ilyen?

...és málnalekvárral kell enni!
gajo
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:24 | Sorszám: 1025
Én "medvetalp"-ként is ismerem. Kellemes, "könnyű" kaja!
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:24 | Sorszám: 1024
Na jó, ehet ő is egy kicsit!

Szóval, tócsni, vagy tocsni? Te hogy ismered?
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 19:04 | Sorszám: 1023
Javítani? Hagyunk neki is!
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 18:59 | Sorszám: 1022
Kitettél magadért, bőven elég lesz vacsorára. (Hozom a sajtot!)
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 18:59 | Sorszám: 1021
Hopp ezt elqrtam, nem kicsit, nagyon! Nem is akartam a képet betenni, csak a linket írtam be! Bocs!

Rendes Kis kartács tudna javítani esetleg?
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 18:57 | Sorszám: 1020
Az is lángos.
http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/2/7/_/127472_49342.jpg

Érdekes, hogy mackó kartács is tócsninak ismeri, meg a gúgliban is ó-val írják a 796 képtalálat legtöbbjében. Én gyerekkorom óta rövid o-val és savanyúsággal ismerem.
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 18:55 | Sorszám: 1019
Rokonok.
negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 18:51 | Sorszám: 1018
Az a lángos, nem?
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 18:28 | Sorszám: 1017
A sajt sem rontaná el.
missmarple
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 06. 17:40 | Sorszám: 1016
Fokhagymával és tejföllel.

negyven rabló
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 05. 19:47 | Sorszám: 1015
Én tocsninak ismerem. Reszelt krumpli (khm... burgonya ) olajban/zsírban sütve. A kolbász, kovászos uborka, esetleg cékla nélkülözhetetlen!
Nagyon bírom!
békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. február 04. 21:35 | Sorszám: 1014
Torkos csütörtök febr.18. - nem kéne valahol egy jót kajálni, találkozni ?
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. január 26. 14:31 | Sorszám: 1013
Tegnap vacsora: tócsni. Egész finom lett. Mondjuk egy kis békési kolbász is volt mellé...
békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. január 26. 12:57 | Sorszám: 1012
Mai ebéd: hurka-törtkrumpli + hideg meggyleves (azt hiszem végleg átköltözöm ide...)
békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. január 10. 23:36 | Sorszám: 1011
Ma töltött dagadót csináltam (semmi faxni csak egy kis kaliforniai piros paprika+zellerzöld+vöröshagyma a zsömlébe+tojás persze) nagyon finom lett és kisebb krumplikat hámoztam, egészben mellétetettem a tepsibe - nagyon nagyon jó lett !
békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. január 06. 11:18 | Sorszám: 1010
Pulykaszárny+zúza+szív+ zöldségekből mára finom leves, holnapra rizseshús és még marad leves ! Nagyon kiadós.
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2009. november 26. 20:54 | Sorszám: 1009
Az Egyesült Államok a világ harmadik legkövérebb országa


Az Egyesült Államok a világ harmadik legkövérebb országa, és az első tíz közé hízta magát Nagy-Britannia, Németország, Izrael és Horvátország is - olvasható a GlobalPost amerikai hírügynökség jelentésében. A szakemberek globális elhízási járványt emlegetnek, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a világon minden harmadik felnőtt túlsúlyos és minden tizedik kövér. A WHO előrejelzése szerint 2015-re az elhízott felnőtt népesség száma el fogja érni a 2,3 milliárdot, ez Kína, Európa és az Egyesült Államok együttes lakosságának felel meg. A WHO az úgynevezett testtömegindex (BMI) alapján sorolta be az országokat. A kilogrammban kifejezett testtömeg és a méterben mért testmagasság négyzetének hányadosaként számított 25-29-es BMI-értékű ember túlsúlyos, a 30-as vagy nagyobb mutató már elhízottságot jelent. Egy 165 centiméter magas személy például 68 kilogramm felett már túlsúlyos, 82 kilogramm felett pedig elhízott.

A világ két legkövérebb állama a Csendes-óceán szigetvilágában fekszik. Az Egyesült Államok úgynevezett önkormányzat nélküli területének számító Amerikai Szamoa lakosságának 93,5 százaléka túlsúlyos, a Kiribati Köztársaságban ez a mutató 81,5 százalék.

A 300 milliós Egyesült Államokban 66,7 százalék a túlsúlyos népesség aránya. Az 1960-as évek elején ez az érték még csak 24 százalék volt. Az amerikaiak azóta egyre híznak, és a folyamat folytatódik. Egészségügyi szakértők egyebek mellett az étolaj, a zsiradék és cukor túltermelésében látják a fő okot, amelyet az tett lehetővé, hogy a kormányzat az 1970-es évektől hatalmas mértékben kezdte támogatni a farmokat. Olcsóvá vált olyan termékek előállítása, mint a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, amely a feldolgozott élelmiszerek egyik leggyakoribb összetevője.

A kövérségi rangsorban a negyedik Németország 66,5 százalékos mutatóval, Európában a németek a legkövérebbek. Szakértők a sörfogyasztást, a zsíros ételeket, az ülő életmódot és nem utolsósorban a gyorsételek térnyerését okolják a jelenségért. Az ötödik Egyiptom (66 százalék), amelyet Bosznia-Hercegovina (62,9 százalék), Új-Zéland (62,7 százalék), majd Izrael (61,9 százalék), Horvátország (61,4 százalék) és Nagy-Britannia (61 százalék) követ. A világ legkövérebb embere, egy 444,5 kilós 48 éves férfi az angliai Ipswichben él ... http://gondola.hu/hirek/117769
békáscity
Olvasta: 3 | Válasz | 2009. november 10. 14:19 | Sorszám: 346
A kontyalávaló édes és félédes nőknek való borokat is jelent. Egyébként van itthon: Boszorkányvér (vörös bor), Farkasvér (fehér bor, whykikrém-likőr és tojás-likőr (Salys), Curacao (rum), Limonchello (citromlikőr) - egyik sincs felbontva, mert ökör iszik magában
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...