Téma: Nyugodjék békében! |
|
|
|
|
|
|
rafiki |
|
Babos Gyula. 68 évet élt. |
|
|
|
|
|
Walaki |
|
Idézet: 76 éves korában életét vesztette Stephen Hawking, a tudományos világ egyik legismertebb alakja, közölte a családja.
|
|
Felkesz Deneverr |
|
RIPIdézet: Meghalt az iráni matematikazseni 15/07/2017 Elhunyt a matematikai Nobel-díjnak nevezett elismerés első női és első iráni kitüntetettje.
Maryam Mirzakhani 40 évesen halt meg az Egyesült Államokban, miután mellrákja elérte a csontjait is. A nemzetközi matematika-olimpián kétszer lett aranyérmes még tizenévesen. Később, már a Stanford Egyetem professzoraként 2014-ben kapta meg a matematikai Nobelként is ismert Fields-érmet a komplex geometria területén kifejtett tevékenységéért.
|
|
mamácska |
|
Életének 101. évében, vasárnap este elhunyt Olofsson Placid atya – közölte a Facebookon a pannonhalmi perjel, Hortobágyi Cirill. „Most kaptuk a hírt Budapestről, hogy Placid atyánk életének 101. évében vasárnap este 21.20-kor fájdalom nélkül csendesen elszenderült az Úrban. Kívánsága szerint Pannonhalmán temetjük! Az Úr adjon hűséges szolgájának örök nyugodalmat!” – adta tudtul Hortobágyi Cirill a bencés oblátusközösség csoportban.
Kerestük a gyászhír kapcsán Hortobágyit és a pannonhalmi főapátságot is, egyelőre nem sikerült elérnünk őket. Olofsson Placid távozásáról viszont vasárnap este beszámolt a 777 keresztény portál is. A gyászhírt közzétette a budai ciszterci Szent Imre-templom Facebook-oldala is. |
|
|
|
|
mpd |
|
Én meg elolvastam - sőt megvettem - a krimijeit. Vannak olyan színvonalúak, mint egy Agáta. |
|
|
mackó |
|
Idézet: Kristóf Attilát vasárnap este hosszan tartó, súlyos betegség után 77 évesen érte a halál. Temetéséről később intézkednek. Kristóf Attila 1938. április 22-én született Csikvándon. 1956-1960 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar-újságírás szakán tanult. 1960-tól a Magyar Nemzet munkatársa, 1983-tól főmunkatársa, 1991-1992 között főszerkesztő-helyettese volt, majd 1996-2000 között a szerkesztőbizottság tagja. 1997-2000 között a Magyar Nemzet elnökeként dolgozott. Évtizedeken keresztül írta Én nem tudom... címmel publicisztikai sorozatát. A Rózsa Ferenc- és Petőfi Sándor Sajtószabadság-díjas újságíró riportjai mellett számos bűnügyi és dokumentumregény szerzője volt.
|
|
|
|
|
mandala |
|
Elhunyt Lou Reed thy rolling stone 2013. október 27., 20:15
71 éves korában elhunyt Lou Reed, a Velvet Underground alapítója, zenész és szövegíró, nemzedéki ikon.
A hírt a Rolling Stone magazin közölte a honlapján. Lou Reed, az amerikai rockzene utóbbi ötven évének egyik legmeghatározóbb dalszerzője és szövegírója volt. A halál oka egyelőre nem került nyilvánosságra, ugyanakkor ismert, hogy a zenész májusban májátültetésen esett át. : http://mno.hu/grund/elhunyt-lou-reed-1192310 |
|
keresztkem |
|
Köszönöm."Igy" rendben van a dolog. keresztkem |
|