Téma: Fűben-fában orvosság |
|
|
alexander |
|
Ezt a fekete magot, hol lehet beszerezni? Gratulálok a téma indításához... |
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Érszűkülrtre, -meszesedésre igyunk naponta egy kupicányi kivonatot ebből a likőrből:
Idézet:
Hozzávalók: • 30 gerezd fokhagyma, • 5 db citrom (lehetőleg természetes körülmények között termesztett, nem permetezett gyümölcsöt használjunk), • 1 l víz.
Elkészítése A fokhagymáról leszedjük a héját és felaprítjuk (lehet robotgéppel vagy turmixszal is). A citromot alaposan megmossuk, héjával együtt aprítjuk és robotgéppel vagy mixer segítségével elegyítjük a fokhagymával. Egy liter vízzel buggyanásig melegítjük, lefedve kihűlésig állni hagyjuk, majd leszűrjük, palackba töltjük, és hűtőszekrényben tároljuk.
Adagolása Naponta egy kupicányi mennyiséget ajánlatos fogyasztani reggel, étkezés előtt. Egy kúra három hétig tart, amely 8 nap szünet után még egyszer megismételhető. Általában ezt követően áll be egy tartósabb eredmény. Szükség esetén harmadszor is megismételhető Félévente, vagy évente ajánlatos megismételni ezt az olcsó és ártalommentes, háromhetes kúrát.
Negyven év felett akkor is tanácsos végigcsinálni, ha egyébként nincs semmi baj, betegség.
A módszer kipróbálói állítják, hogy már háromheti alkalmazás után érezhető az egész test fiatalos regenerálódása.
Sokan állítják, hogy a kúra eredményeképpen javult a látásuk, hallásuk, fog- és ínyproblémáik, a vérnyomásuk értékei, energikusabbak, teherbíróbbak lettek, nyugodtabbá, pihentetőbbé, vált az éjszakai alvásuk.
... www.facebook.com/pages/Pi%C3%B3cater%C3%A1pia-Magyarorsz%C3%A1g/2411144626750 ... ... www.facebook.com/judit.szomolai |
|
|
Rendes Kis |
|
A kökény magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, s jótékony hatással bír többek között a szív- és érrendszerre. A terméséből készült lekvár nemcsak nagyon finom, de emésztési zavarokra is alkalmas. A virágjából teát készíthetünk, mely remekül funkcionál vízhajtóként, hashajtóként egyaránt. A leveleiből néhányat fél liter vízben forralva, majd a forrázatot megszűrve olyan szájvizet főzhetünk, amely enyhíti a torokfájást és gyógyítja a megduzzadt mandulákat is. A kérgéből készült főzetnek pedig nyugtató hatása ismert. A csonthéjas gyümölcs emelett olyan flavonoidokban bővelkedik, melyek csökkenthetik a rákos megbetegedések kockázatát.
... http://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/1933-elfeledett-gyogynoveny-kokeny |
|
Rendes Kis |
|
"Szabó Gyuri bácsi a bükki füvesember azt is elmondta, hogy rákban nem lehet meghalni. Mert a szervezet öngyógyító, ilyenkor az immunrendszert kell erősíteni és az adott rákra való növényeket használni. Testünkben mindig vannak rákos sejtek és ezeket a szervezet normális esetben kordában tartja. Ha gyengül az immunrendszer, akkor képesek csak az elburjánzásra. Nagyon fontos, hogy higgyük, sőt, tudjuk, hogy a rák nem halálos ítélet. Abszolút gyógyítható.
Elmondta, hogy a székelyek mit használnak rákgyógyszerként, teljes hatékonysággal. És ezt tudóscsoportok nemrégiben be is vizsgálták, igazolva a gyógymód hatékonyságát. Tehát Erdélyben egy nagyon egyszerű orvosságot használnak a rák gyógyítására. Szilvalekvárt. Igen, szilvalekvárt. A szilva gyógyító erejű, kimagaslóan magas az antioxidáns tartalma. Frissen is érdemes szezonban sokat fogyasztani belőle, de aszalt szilvaként is hatásos, valamint lekvárként is. Nos, nem csak hungarikum a kiváló házi szilvalekvár, de csodálatos erejű rákgyógyszer is. Bőrrákra közönséges galaj, diólevél és fagyöngy keverékének tinktúráját használjuk. Szájüregrákra: körömvirág - idényében minden nap 3 virág nyersen elrágcsálva, amíg elmúlik a betegség. Nyelvrákra: 1-1 kiskanálnyi galaj kipréselt leve beletéve 1-1 csésze diófalevél teába, az egyik csészével gargalizálni kell egész napra elosztva, a másikat meg kell inni. Mellrákra: fagyöngytea. Leukémiára: somlekvár."
... www.facebook.com/czettner.katalin |
|
|
onodij |
|
Aha ! ezért szeretik a juhok ! - legeltessünk és csipegessünk ! |
|
|
gajo |
|
A fülbemászó imádja a büdöskét. |
|
katáng |
|
Valóban, vetekszik az enyémmel. |
|
katáng |
|
A legfontosabbat, a fél l vizet kifelejtettem. |
|
glens |
|
Egy deci száraz olaszrizling + 2 dl szódavíz se rossz. Csak jól be kell hűteni. |
|
katáng |
|
Egy citrom kifacsart leve + 2 db frissen szakított menta + némi cukor = finom, egészséges, frissítő nedű ebben a melegben |
|
|
Rendes Kis |
|
Otthoni gyógyító csodák
Az alábbi teakeverék enyhíti a melléküreg-gyulladás kellemetlen tüneteit és a kísérő panaszokat, például a köhögést és a lázat. Készítsünk azonos arányú keveréket a következő növényekből: édesgyökér, gyömbér, fűzfakéreg, hársfa, pemetefű, borsmenta és ökörfarkkóró.
Hirdetés
A következő keverék nyákoldó, köhögéscsillapító és immunerősítő: orvosi ziliz, lándzsás útifű, kankalin, martilapu, bíbor kasvirág. Az egyik vagy másik keverékből 2 evőkanálnyit forrázzunk le egy liter vízzel, majd 10 perc után szűrjük le, l evőkanál mézzel ízesítsük. Tartsuk termoszban melegen, és a nap folyamán apránként kortyolgassuk el, közben lélegezzük be jó mélyen a tea gőzét.
A lenmagpakolás különösen hatásos lehet a melléküreg-gyulladások kezelésében. 300 g frissen őrölt lenmagot főzzünk péppé 0,5 liter vízzel. A pépet tekerjük bele több zsebkendőbe, és tartsuk melegen sütőben a kis tasakokat. Tegyük a melléküregekre, majd miután az egyik kiürült, cseréljük ki egy másikra a sütőből.
Lenmagpép helyett héjában főtt burgonyát is használhatunk. Ügyeljünk rá, hogy a pakolás ne legyen túl forró! A nedves meleg segít feloldani a nyákot, és megkönnyíti annak kiürülését. Magas lázzal járó, heveny gyulladásoknál nem, viszont krónikus gyulladások esetén feltétlen érdemes kipróbálni.
Reszeljünk meg 1–2 darab tormát, és készítsünk belőle kis tasakokat, amelyeket pakolásként tegyünk a melléküregekre. Fokozza a véráramlást, és gyorsítja a gyógyulást. Hasonlóan jól hat a mustár is. Vigyázzunk, nehogy nagyon felmarják a bőrt, inkább kenjük be előtte körömvirág-krémmel.
Székely Hírmondó ... http://erdely.ma/eletmod.php?id=120090&cim=otthoni_gyogyito_csodak |
|
katáng |
|
Az éretlen mák nedvére, a mákonyra gondolsz? Tessen pozitívan tekinteni eme apróka természeti adományra! |
|
negyven rabló |
|
A Tenkes kapitánya! (Kissé megkésett válasz, de a jó munkához idő kell! ) |
|
békáscity |
|
Büdöske (bársonyvirág). Megvédi a zöldségágyásokat, még a málnát és az epret is a kártevő férgektől. Ha helyenként egy-egy szál büdöskét ültetsz az ágyások közé és a végükbe, a veteményesed védve lesz. (Tudom biztosan. Megmondtam a nagyszüleimnek is, akik az elején nem hittek nekem, de utána bebizonyosodott, hogy igazam van. Nem volt több problémájuk sem az eperrel, sem a zöldségekkel. - ismerősöm ajánlása) |
|
békáscity |
|
Ah! és az opiummal mi van ? (mert nem szeretem a mákot sem és a mézet sem) |
|
katáng |
|
Szlovákiában több évvel ezelőtt egy egész temetőnyi sírt kellett exhumálni, mert áthelyezték azt a falu túlsó oldalára. Mindenki legnagyobb meglepetésére a csontok teljesen ép állapotban voltak, olyannyira, hogy tudományos vizsgálatot indítottak az okok felderítésére. Az eredmény egyszerre volt banális és megdöbbentő. Kiderült, hogy a helyi lakosság rendszeresen, heti 3-5 alkalommal fogyasztott étkezési mákot különböző ételek formájában, mivel épp a máktermesztés volt a falu egyik fő bevételi forrása. A további tudományos kutatások kiderítették, hogy a mák olajának rendkívül magas foszfor tartalma volt a "felelős" a kalcium hatékony felszívódásáért, és a csontokba beépüléséért. A kutatások során létrehoztak két, egyenként 20-20 fős csoportot, melynek tagjai előrehaladott csontritkulásban szenvedő nők voltak. Az egyik csoport hagyományos kezelést apott, míg a másik napi 1-1 = mokkáskanálnyi mákolajat szedett. Az eredmény mindenkit meggyőzött! A mákolajjal "kezelt" csoport valamennyi tagjának csontozata normális értéket mutatott már 12-16 hónapos kezelést követően. És egy másik ugyanerről a témáról: Schirilla Györgyöt és Oláh Andort hosszú évekkel ezelőtt egy régész ismerősük elhívta egy XIX. század eleji csallóközi temető feltárására, mivel a kétszáz éves csontvázak egyike sem volt csontritkulásos (nem voltak meggörbült hátú anyókák stb.). A két természetgyógyászra várt a feladat, hogy kiderítsék, mi lehetett az oka. Ők a választ az akkori emberek életmódjában találták meg. Nem édesítettek semmit cukorral, csak mézzel, nem ettek annyi vöröshúst mit mi, mangalicát tartottak, ami jóval egészségesebb. És, ez volt a legfőbb: rengeteg mákot ettek. Schirilla György természetgyógyászként egy maga által kreált mákreceptet ajánlott csontritkulásra, ami egyszerűen elkészíthető, és még finom is: 25 dkg mákot le kell darálni, kevés vizet kell hozzáadni, és annyi mézzel édesíteni, amennyitől kellemesen édes lesz. Ezt össze kell forralni, de éppen csak az első "puttyanásig", mert különben a mák megkeseredik. Az elkészített mákot, ami tulajdonképpen olyan, mint a bejgli töltelék, be kell tenni egy befőttesüvegbe, és hűtőben tartani. Lényeg, hogy minden nap kell belőle enni legalább egy evőkanállal. Legjobb reggelire enni. Többet lehet, kevesebbet nem. Ha elfogyott, akkor újat készítünk. Az epebetegek keverhetnek hozzá reszelt almát, a cukorbetegek pedig használhatnak cukorpótlót és kicsit több vizet. Fontos, hogy ne cukorral édesítsék, mert a cukor kivonja a csontból a kalciumot. Jót tesz, ha utána például iszunk hozzá egy kis citromos vizet, mert a C-vitamin megkönnyíti a mákban levő anyagok felszívódását, beépülését. Mivel ez nem gyógyszer, csak egészséges táplálék, a hatását nem máról holnapra, hanem hosszabb távon fejti ki. Egyébként is arra is oda kell figyelni, hogy a mindennapi táplálkozásában cukor helyett mézet használjunk, húsból is kevesebbet, és akkor is inkább baromfit vagy mangalicát együnk. Nem tesznek jót a szénsavas üdítőitalok sem, mert a bennük levő foszforsav kivonja a csontból a kalciumot.
|
|
|