13:39:17
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Egészségügy
Téma: Fűben-fában orvosság
... Elejére 1. lap 
békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. január 30. 09:33 | Sorszám: 6
Büdöske (bársonyvirág). Megvédi a zöldségágyásokat, még a málnát és az epret is a kártevő férgektől. Ha helyenként egy-egy szál büdöskét ültetsz az ágyások közé és a végükbe, a veteményesed védve lesz.
(Tudom biztosan. Megmondtam a nagyszüleimnek is, akik az elején nem hittek nekem, de utána bebizonyosodott, hogy igazam van. Nem volt több problémájuk sem az eperrel, sem a zöldségekkel. - ismerősöm ajánlása)
békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. január 29. 14:10 | Sorszám: 5
Ah! és az opiummal mi van ? (mert nem szeretem a mákot sem és a mézet sem)
katáng
Olvasta: 1 | Válasz | 2010. január 28. 20:06 | Sorszám: 4
Szlovákiában több évvel ezelőtt egy egész temetőnyi sírt kellett exhumálni, mert áthelyezték azt a falu túlsó oldalára. Mindenki legnagyobb meglepetésére a csontok teljesen ép állapotban voltak, olyannyira, hogy tudományos vizsgálatot indítottak az okok felderítésére. Az eredmény egyszerre volt banális és megdöbbentő. Kiderült, hogy a
helyi lakosság rendszeresen, heti 3-5 alkalommal fogyasztott étkezési mákot különböző ételek formájában, mivel épp a máktermesztés volt a falu egyik fő bevételi forrása. A további tudományos kutatások kiderítették, hogy a mák olajának rendkívül magas foszfor tartalma volt a "felelős" a kalcium hatékony felszívódásáért, és a csontokba beépüléséért. A kutatások során létrehoztak két, egyenként 20-20 fős csoportot, melynek tagjai előrehaladott csontritkulásban szenvedő nők voltak. Az egyik csoport hagyományos kezelést apott, míg a másik napi 1-1 = mokkáskanálnyi mákolajat szedett. Az eredmény mindenkit meggyőzött! A mákolajjal "kezelt" csoport valamennyi tagjának csontozata normális értéket mutatott már 12-16 hónapos kezelést követően.
És egy másik ugyanerről a témáról: Schirilla Györgyöt és Oláh Andort hosszú évekkel ezelőtt egy régész ismerősük elhívta egy XIX. század eleji csallóközi temető feltárására, mivel a kétszáz éves csontvázak egyike sem volt csontritkulásos (nem voltak meggörbült hátú anyókák stb.). A két természetgyógyászra várt a feladat, hogy kiderítsék, mi lehetett az oka. Ők a választ az akkori emberek életmódjában találták meg. Nem édesítettek semmit cukorral, csak mézzel, nem ettek annyi vöröshúst mit mi, mangalicát tartottak, ami jóval egészségesebb. És, ez volt a legfőbb: rengeteg mákot ettek.

Schirilla György természetgyógyászként egy maga által kreált mákreceptet ajánlott csontritkulásra, ami egyszerűen elkészíthető, és még finom is:
25 dkg mákot le kell darálni, kevés vizet kell hozzáadni, és annyi mézzel édesíteni, amennyitől kellemesen édes lesz. Ezt össze kell forralni, de éppen csak az első "puttyanásig", mert különben a mák megkeseredik. Az elkészített mákot, ami tulajdonképpen olyan, mint a bejgli töltelék, be kell tenni egy befőttesüvegbe, és hűtőben tartani.
Lényeg, hogy minden nap kell belőle enni legalább egy evőkanállal. Legjobb reggelire enni. Többet lehet, kevesebbet nem. Ha elfogyott, akkor újat készítünk. Az epebetegek keverhetnek hozzá reszelt almát, a cukorbetegek pedig használhatnak cukorpótlót és kicsit több vizet. Fontos, hogy ne cukorral édesítsék, mert a cukor kivonja a csontból a kalciumot. Jót tesz, ha utána például iszunk hozzá egy kis citromos vizet, mert a C-vitamin megkönnyíti a mákban levő anyagok felszívódását, beépülését. Mivel ez nem gyógyszer, csak egészséges táplálék, a hatását nem máról holnapra, hanem hosszabb távon fejti ki.
Egyébként is arra is oda kell figyelni, hogy a mindennapi táplálkozásában cukor helyett mézet használjunk, húsból is kevesebbet, és akkor is inkább baromfit vagy mangalicát együnk. Nem tesznek jót a szénsavas üdítőitalok sem, mert a bennük levő foszforsav kivonja a csontból a kalciumot.


onodij
Olvasta: 1 | Válasz | 2008. március 01. 22:29 | Sorszám: 3
Hm. Meg fogok dögleni...
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2008. február 29. 12:07 | Sorszám: 2
Idézet:
KERÜLD:
A zsíros húsokat általában.
Pl. marha-sertés-liba-kacsa-sonka-szalonna-bacon-oldalas-tepertő
Belsőségek: máj-sziv-tüdő-zuza-szalámi-hurka-kolbász-felvágottak


Na ez nekem már rég rossz, ilyesmin élek. Na meg a lapgazda helyesírása is botrányos
onodij
Olvasta: 1 | Válasz | 2008. február 29. 10:42 | Sorszám: 1
...és a jobb kezünkkel megfogjuk ezt a nemesiszapot és a bal válunkra kenjük ... majd a bal kezünkkel megfogjuk ezt a nemesiszapot...
Na ez honnan van?
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2008. február 27. 12:24 | Sorszám: 0

... http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=Pakolaszda&id=1177892341
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...