Téma: Szintetikus kaja |
|
gajo |
|
Megbomlott Kend? Még hogy szintetikus....? |
|
R.András |
|
Elhatároztam: "vesegán" leszek. Aki növényt sem eszik ! Hanem csak szintetikus kaját !
|
|
pandala |
|
Nagymamáknak, nyugdíjasoknak tök jó! Ha megéheznek, akkor csak kötnek maguknak egy kis husikát! ..
|
|
|
pandala |
|
kérek egy felest, és 10 deka port ....
|
|
pandala |
|
https://24.hu/tudomany/2017/08/02/megujulo-energiaforrassal-eloallitott-por-l ...
" Megújuló energiaforrással előállított por lehet a jövő tápláléka 24.hu 2017. 08. 02. 13:54 Finn kutatók egy megújuló energiaforrással működtetett rendszer segítségével igen tápláló anyagot hoztak létre. A por előállításához csupán elektromosságra, vízre, szén-dioxidra és mikrobákra volt szükségük.
A szintetikus táplálékot a Lappeenrantai Műszaki Egyetem (LUT) és a VTT Finn Műszaki Kutatóközpont közös projektjének munkatársai alkották meg. Miután a szakértők a nyersanyagot egy bioreaktorban elektrolízisnek tették ki, olyan por született, amely 50 százalékban fehérjékből és 25 százalékban szénhidrátokból állt. A kutatók szerint a termék textúrája módosítható a folyamatban használt mikroorganizmusok kicserélésével.
Juha-Pekka Pitkänen, a VTT szakértője szerint a következő lépés a rendszer optimalizálása lesz. Jelenleg a kávéscsésze nagyságú bioreaktor 1 grammnyi port 2 hét alatt állít elő.
A kutató úgy véli, hogy nagyjából egy évtizedre lesz szükség, mire széles körben is elérhetővé válik a technológia hatékony változata." ....
|
|
rafiki |
|
Csipog az illúzió kedvéért. (-:: |
|
mpd |
|
Na most akkor megkérdezem: a ketrecben nevelt csirke ugyan miben különbözik a lombikban tenyésztett hústól? Gondolom, csak abban, hogy tápízűbb. |
|
mpd |
|
Azt tudjátok, mit eszik a vegetáriánus kannibál? |
|
rafiki |
|
A műhúsban adalékanyagon kívül más nincs. Ez a lényege. |
|
rafiki |
|
És a szintézis mely komponensei biztosítják az 1000virágú rét ízvilágát? Az állat húsán (tején pláne) nemcsak az évszakváltozást érezni, hanem sokszor azt is tudhatja az ember, hogy melyik domboldalt legelte az áldozat. |
|
Békáscity |
|
és hol van a Holo-fedélzet ? követelem !!! |
|
gajo |
|
Jó étvágyat hozzá! Én maradok a parasztias terméseknél.
|
|
|
orosz_hussalata |
|
Ez az én szememben közel sem annyira ellenszenves, mint a rengeteg adalékanyag. Az sem mellékes, hogy egyetlen életet sem kell kioltani. |
|
Rendes Kis |
|
Az első, laboratóriumban tenyészetett hússal töltött hamburgert a héten kóstolják meg
Az első, laboratóriumban, őssejtből tenyésztett hússal töltött zsemlét a héten szolgálják fel Londonban. Előállítása mintegy 250 ezer font, azaz több mint 86 millió forint lesz.
A lombikban tenyésztett hús fejlesztői azt remélik, találmányuk megmutatja, hogyan lehet kielégíteni a globális fehérjeigényt hatalmas csordák legeltetése és levágása nélkül.
... http://erdely.ma/tudtech.php?id=146330&cim=az_elso_laboratoriumban_tenyeszete ... |
|
lámpás |
|
Amiről szó van, darált löncshús, Menza márkanévvel. Mi régen ettünk hasonlót, fasírtot készítettünk belőle, kedvesen becézgettük, - már nem is tudom, hogy kínai vagy szovjet határőrnek. Ez a konzerv véletlenül akadt a kezembe, és megrökönyödve olvastam, hogy mit is tartalmaz a 380 grammnyi eledelnek csúfolt löncs. Ideírom: Összetevők: ivóvíz, csontokról mechanikusan lefejtett baromfihús, sertésbőr, baromfibőr, adalékanyag-keverék(kukoricakeményítő, stabilizátorok(difoszfátok, taramagliszt, xantángumi), emulgáló szerek (trifoszfátok)dextróz, antioxidáns, (nátrium eritroaszkorbát), fűszerkivonatok, aromák, sertéshús 2 %, pácsó keverék, (étkezési só, tartósítószer (nátrium nitrit) ), étkezési só. Minőségét megőrzi: 2017. 02.06. Mondjuk, ezen nem csodálkoztam. És ráírja a gyártó még azt is, csupa nagybetűvel, hogy: Kóstolja meg többi termékünket is! Lehetne még folytatni a kritikát, de tudom, hogy az olvasónak felesleges, épeszű ember ilyet tán még a kutyájának sem ad. Mindenesetre, aki tudja, hogy mi az a taramagliszt,és a xantángumi, írja meg nekem legyen szíves! De kapásból ám, nem ér a netet böngészni.
|
|
keresztkem |
|
P.s.: Ja, és volt még egy esetem. 4.) Hogyasszongya :"tudja uram--mondta nekem egyszer egy rostock-i olajoshal palackozó üzemben dolgozó északnémet nő--HA ÖN EGYSZER JÁRT VOLNA HALKONZERV PALACKOZÓ ÜZEMBEN, SOHA NEM ENNE SEM OLAJOSHALAT SEM SZARDINIÁT!" Igaz, ami igaz: tényleg 'jó intenzív "halszag" volt ottan--ami azt illeti. keresztkem |
|
keresztkem |
|
" 1.) Tudja barátom--mondta nekem egy tejkombinátban dolgozó férfiú--HA ÖN EGYSZER JÁRT VOLNA TEJKOMBINÁTBAN, SOHA NEM INNA TEJET ÉS NEM ENNE SAJTOT! 2.) Tudja barátom--mondta nekem anno egy HÚSFEELDOLGOZÓÜZEMBEN dolgozó atyámfia--HA ÖN EGYSZER JÁRT VOLNA EGY HÚSÜZEMBEN, SOHA NEM ENNE VIRSLIT ÉS NEM ENNE PÁRIZSIT! 3.) Tudja barátom--mondta nekem egyszer egy thüringiai SÖRGYÁRBAN (BIERBRAUEREI) dolgozó "szakember"--HA ÖN EGYSZER JÁRT VOLNA SÖRGYÁRBAN, SOHA NEM INNA SÖRT A BÜDŐS ÉLETBE'!" És jó nagyot húzott a habos-pincehideg, sajátgyártmányú "természetbéli juttatásként" nekik járó italból. keresztkem |
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Ön enne-e mesterséges, laboratóriumban előállított húst? utajovobe.eu 2050-re, állítják ökológusok, a világon a már ma is több millióra becsült (négylábú) háziállatok tenyésztése környezetvédelmi szempontból megoldhatatlan feladat lesz, akkora ökolábnyommal rendelkeznek. 2050-re ugyanis, vélik a szakemberek, a világ húsfogyasztása megkétszereződik, ez pedig olyan mérv... ... www.facebook.com/termelotol |
|
|