Téma: Evolúció |
|
mpd |
|
Hát, ha "menta", akkor inkább vitte. |
|
|
mpd |
|
Kezdem elveszíteni a fonalat, mint Ariadné. |
|
|
mpd |
|
2ségtelen! Menta malufloria |
|
|
mpd |
|
(A mentákkal amúgy is képtelenség öszekeverni, azoknak kis csöves virágocskái vannak) |
|
mpd |
|
Nézd csak meg az én képemen a bal alsó sarok felettit, az simán négyszirmúnak néz ki. A Bőregérnek is igaza van, az RK-félének a szirmai még nem váltak el rendesen. Alma az mind a kettő, hidd csak el. |
|
mpd |
|
Szinte ugyanaz, mi? |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
attól (is) függ hogy melyik fázisban fényképezed... a 265-beli is 5-ös, szerintem ( a dél-nyugati szirmok még nincsenek teljesen elválva, nekem úgy tűnik... )
|
|
|
|
mpd |
|
Ha nem mondod, azt hittem vón', hogy ez egy almafa-virág. |
|
|
|
|
mpd |
|
Menta, menta.... Menta piperita, vagy Menta hűtlen? |
|
menta |
|
a fény bejön, kimegy és közben rendet rak - ez a megfogalmazás nagyon tetszik.
"A dolgok valósága a fényük maga." Thomas Aquinas |
|
rafiki |
|
Vajon honnan származik a végtelen mennyiségű idő, amely a kis valószínűségű eseményekből struktúrákat hoz létre?
Szerintem ez úgy van, hogy bejön a kék fény (rövid hullámhossz, sok rezgés) és kimegy a vörös (hosszú hullámhossz, kevés rezgés). A Föld energetikailag nagyjából egyensúlyban van, kb annyi energiát sugárzunk vissza az űrbe, amennyi ide érkezik.
Ami itt marad az az idő. Az időt az események struktúrálják. (kék fény): Sok rezgés = sok esemény = sok idő. (vörös fény): Kevés rezgés = kevés esemény = kevés idő.
Vagyis a Föld csapdába ejti az időt. Más szavakkal a fény bejön, kimegy és közben rendet rak.
Ebből 2 dolog is következik: (1) A Földön addig lesz(lehet) élt(evolúció), amig az idődifferencia a Föld szempontjából pozitív (vö: hőhalál, vörös óriás) (2) Ott van értelme életet keresni az űrben, ahol a földihez hasonló időcsapdát valószínűsítünk. (Gondolom nem csak fénnyel működik ez, hanem bármilyen rezgéssel.)
Az evolóció ebből az aspektusból nem más, mint verseny az időért. Azaz: ki tud több eseményt becsatornázni saját struktúráinak felépítésére.
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Remélem, nemsokára a Jehova Tanúi eszes képviselői is megjelennek e topikban, "másról" "beszélgetni"... |
|
Rendes Kis |
|
Ezek megvalósult tervek: itt vannak a szemünk előtt. Még ennél sokkal többfajta terv is létezhet, amelyek "véletlenül" nem valósultak meg. |
|
mpd |
|
Nem baj az. gondolkodni nem tilos még!!! |
|
mpd |
|
És hol vannak ezek a tervek? mert én csak megvalósulva látom őket. És miért higgyem el, hogy van terv húszféle szemre? miért nem volt elég egy-kettő? |
|