Téma: Pedagógia |
|
R.András |
|
Az iskola: janicsárképző. Ahol az állam, ez a terrorszervezet elvadítja a szüleiktől a gyerekeiket. És a templom is. És a cserkészet is. |
|
R.András |
|
Egy szóban meg tudtam fogalmazni, hogy mi a baja az oktatásügyünknek: proletárdiktatúra. |
|
|
R.András |
|
The aim of education should be to train happy individuals who will make up a peaceful society. It requires warm-heartedness and taking a broad-minded, holistic and far-sighted approach that enables people to cope, whatever happens. This entails focussing not only on self-satisfaction, but on the good of the community. Wise self-interest takes the needs of others into account. ... www.facebook.com/DalaiLama/posts/10157778314937616 |
|
|
R.András |
|
Élményekkel nevel a bakonyi erdőrengeteg Napjainkban a természetközeli életre nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Erdei Iskolánkba óvodás csoportok is érkeznek, ezek a gyermekek játékos formában ismerkednek meg munkánkkal. Az általános iskolai csoportok életkoruknak megfelelően erdőpedagógiai foglalkozás keretében kapnak ismereteket az általunk végzett erdő-, és vadgazdálkodásról. ... https://gondola.hu/cikkek/113173-Elmenyekkel_nevel_a_bakonyi_erdorengeteg.html |
|
R.András |
|
We need to improve the current education system by introducing instructions on ways to cultivate positive emotions like warm-heartedness. Relying on religious tradition won’t appeal to everyone. We need a more universal approach based on common experience, common sense and scientific findings. ... www.facebook.com/DalaiLama/posts/10155099418837616 |
|
R.András |
|
Today we tend to think of education as if its only purpose was to make us more inventive and resourceful. Sometimes it even seems that those who are less educated are more honest and straightforward. Even though our society doesn’t emphasize it, the most crucial use of knowledge and education is to understand the importance of more wholesome action and disciplining the mind—essentially the development of a good heart. ... www.facebook.com/DalaiLama/posts/10155081308952616 |
|
|
R.András |
|
A gtk kiválása mindkét intézményt mélyen érintené
A Budapesti Műszaki Egyetem (BME) gazdaság- és társadalomtudományi karának kiválása és beolvadása az Eötvös Lóránd Tudományegyetembe (ELTE) mindkét intézményt mélyen érintené - mondta Mezey Barna, az ELTE rektora szerdán reggel az M1 aktuális csatornán.A rektor szerint a diákok ebből nem sokat érzékelnének, mert arra törekednek, hogy a képzés helyileg ugyanott maradjon, csak a diplomán szerepelne egy másik intézmény, mint most.
"Én azt gondolom, hogy ha mind a két oldalon felkészülünk és következetes a fenntartó álláspontja ebben a kérdésben, akkor meg lehet úgy oldani a kérdést és le lehet úgy vezetni a tárgyalásokat, hogy a legkisebb fájdalommal és a legnagyobb nyereséggel záruljon" - mondta a rektor a kar kiválásáról. ... http://gondola.hu/hirek/198124-A_gtk_kivalasa_mindket_intezmenyt_melyen_erint ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Hogyan növeljük a gyerek tudásszomját? És azt hogyan érhetjük el, hogy kitartó és hatékony legyen? Milyen készségek segítik gyerekeinket, hogy jól teljesítsenek? A Child Trends kutatása erre a kérdésre kereste a választ. A képességek közül ezúttal a kitartással, a tudásszomjjal és a hatékonysággal foglalkozunk. ... http://kepmas.hu/hogyan-noveljuk-a-gyerek-tudasszomjat.html |
|
Late Devonian |
|
tárgyat tanítani kell, alanyt meg oktatni, szvsz de, tulajdonképpen nem teljesen van ez kőbe vésve ..
".. Én egész népemet fogom nem középiskolás fokon taní- tani!
1937. április 11."
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Ez most jutott eszembe: "Nem tárgyat kell oktatni, hanem alanyt".
Mi a véleményetek ? |
|
Rendes Kis |
|
"Dédatyámnak köszönhetem, hogy nem kellett nyilvános iskolákba járnom, hanem otthon élvezhettem kitűnő mesterek tanítását; és hogy megtanultam: ilyen dolgokban nem szabad garasoskodni." (Marcus Aurelius) ... www.facebook.com/tony.takacs?fref=nf |
|
|