Téma: Foci |
|
mpd |
|
Valami szakember megmondhatná: a tolódás rendben volt-e? |
|
mpd |
|
Meccs előtt és a meccs közben is számtalanszor elhangzott az a régen nem érvényes közhely, hogy az északírek, mint általában a brit csapatok, előreívelgetik a labdát. Erreföl mit látok? A mieink csinálják ezt, nem ám az északírek. Csak a mieienk még fejelni se tudnak, úgyhogy duplán értelmetlen az egész. Mondja a riporter az elején valamikor, egy hosszúra sikeredett Tőzsér-passzt követően: ilyen hosszú indításokkal érdemes próbálkozni. Csak nézek: egy tömören védekező csapat ellen?? noooormális?? |
|
mpd |
|
Az egész egy kolosszális szemétség volt az írek részéről. Pintér Művek végig úgy készült, hogy öt védővel játszanak majd az írék, erreföl fölállnak NÉGY védővel!!! iszonyatos sportszerűtlenség, panaszt kell tenni az UEFÁnál. Hát így nem lehet játszani...... Megvoltak a helyzeteink (mondja Pintér, bár én egyetlenegy helyzetet, de még épkézláb támadást se láttam), le kell vonni a tanulságokat. Hát ebben utóbbiban igaza van. Nade. Soha többé nem nézek közvetítést a Gruppama stadionból. Mintha egy bolhacirkuszt néztem volna több kilométerről. Vagy ez a rendező hülyesége lenne? Összességében: örülök az eredménynek, így nem kell idegeskednünk a továbbiakban. |
|
rintintin |
|
Mindenesetre álmosnak, unottnak és fáradtnak tűnt. Jómagam nem vagyok oly' nagy szakértő a "csuma részegség" fölismerésében, hogy megerősítsem észrevételét.Mindenesetre nem volt "fitt" ez biztos. |
|
mpd |
|
Csak én vettem észre, hogy Thomas Doll csuma részegen ült a Fradi kispadján tegnap? |
|
rintintin |
|
"..Ha nem vette volna észre Isti bátyám, a futball -nem az, ami Magyarhonban dívik, ..." Természetesen "észrevettem". De egy dolog az, hogy a MAGYAR FUTBALL mi KELLENE(!) HOGY LEGYEN és sajnos egy másik dolog az, hogy MI A VALÓSÁGBAN. Amit leirtam az nem is arról szólt, hogy mi is a magyar futball(vagy mi kéne legyen): "az az, ami"--természetesen.Amit leirtam az azt akarta prezentálni, hogy mivé degradálódik a "lelkesedés"--ha netán van is--ami ész nélküli.Hogy a lelkes játék az nem annyi, hogy rohangászunk össznyevissznya oszt' majleszvalami.
|
|
mpd |
|
Ha nem vette volna észre Isti bátyám, a futball -nem az, ami Magyarhonban dívik, hanem az igazi - az csapatjáték. Ahol nem egy embernek kell futni, hanem tíznek. Lehetőleg összehangoltan. |
|
rintintin |
|
Azért az nem igaz, hogy a "lelkes játék" mindössze annyi lenne csak, hogy "futni köll", oszt' kész.Márcsak lélektanilag sincs így.Tessék megfigyelni! Beáll frissen egy cserejátékos, mondjuk Seydi.Jó erőben van, friss.Meg akarja szerezni a "golyót" már az ellenfél térfelén.Odarohan szuperfrissen az egyik ellenfél-védőhöz és megpróbálná elvenni tőle, szóval próbál amolyan jégkorongos for checking módra szerelni, de nem megy a dolog, mer elrúgju mellette az ellenfél egy védőtársnak.Akkor rohan ahhoz, még oda is ér.Az is elrúgja előle de már egy középpályásuknak, s már a Loki térfelére.Még oda is visszarohan, azt is próbálja szerelni de nem sikerál az sem!Mert az meg kiteszi szélre egy előrerohanó szélsőhátvédjüknek.Még azután is utánarohan Seydi--"lelkesen".--de attól se tudja elvenni.'Ezekután már leáll, felhagy a lelkes--s középre megy téblábolni, hátha odagyün valami-- ámde a végképp sikertelen szerelési kisérletsorozat után leáll, mondván: "innentől a dolog már a védők ügye" és kész.Futott eleget oszt' mégse ment véle semmire....FUTOTT. |
|
|
orosz_hussalata |
|
Én nem láttam a meccset, de ez mókás: "Megvoltak a lehetőségek, volt kapufánk is, büntetőgyanús szituáció is akadt. A gól hiányzott."
Hát b+ a focit gólra játsszák. |
|
mpd |
|
Futni, rakkolni, hajtani - ahhoz nem kell semmiféle komoly szakmai előmenetel, maximum a színlátás javallott, hogy tudjuk, mellik az ellenfél és mellikek a mieink. Biztos vett részt maga is fiatal korában (Hitvalló Edvárd idején) részegek-józanok meccsen. Na a részegek tíz percig mennek mint a mérgezett egér, mindenütt ott vannak, hajtanak mint állat - aztán kipukkadnak oszt kész. Ez a bizonyos hajtás, amit hiányolok. Futni tudnak? azt mindenki tud. Akkor miért nem csinálják? |
|
rintintin |
|
Nem AZÉRT "óvatoskodnak", mert óvatoskodni akarnak.S nem azért nem tűnnek--úgymond--"lelkesnek", mert ne akarnának lelkesedni.HANEM AZÉRT, MER NEM TUDNAK MÁST TENNI, MINT AMIT TESZNEK ÉS NEM TUDJÁK(!) MÁSKÉPP TENNI, "AZT" AMIT TESZNEK MINT 'AHOGY!Valószínűleg akarnák, de nem megy..... Nem hagyja üket az ellenfél...a macskarúgjameg,mer' "ő" máncsak ilyen.Ezért, pont ezért van az, hogy a magyar csapatok--Fradi, Győr--szarrá verik a ...hóttgyenge ellenfelet...idehaza.De pont akkor, csodák csodája pont akkor nem tudnak gólt rúgni, amikor a legjobban kéne....Ez igy van nálunk, és nemcsak futballban: kézilabdában, kosárlabdában sőt vizilabdában is! Magyar férfi és női csapatoknál egyaránt.Lélektani gyökerei vannak mindennek....MAGYAR SPORTBETEGSÉG! |
|
mpd |
|
Isti bátyám, maga felfedezett-e lelkesedésre, hajtásra utaló jeleket a Loki tegnapi játékában? Talán Sidibe játéka emlékeztetett arra, amit "hajtsunk gyerekek!!" szemléletnek lehet nevezni. Ha jobb is az ellenfél, lelkesedéssel, odaadással lehet egy határig ellensúlyozni. Óvatoskodással nem. |
|
rintintin |
|
Ön valamit fogyelmen kívül hagy T.Uram! Azt tudniillik, hogy a futballban lezajló történések SEM(!) VERBÁLIS ELHATÁROZOSOKTÓL FÜGGENEK! Ami hic et nunc kb. annyit jelent, hogy Kondás Elemér vagy bárki--nála "pengésebb" nyilatkozó szakember mondhat előzetesen, vagy akár félideji szünetben is BÁRMIT(!)a LÉNYEG akkor sem, ez.Hanem az, hogy mit tud MEG-CSI-NÁL-NI-REALIZÁLNI abból amit mond vagy eltervez A CSAPAT--vagy korábban elmondott az edző! Ezért RÖHÖGÖK JÓT azon, amikor a TV riporterek ilyen hülye óhéber szövegekkel gyünnek, hogyasszongya: "ugyan mit MONDHATOTT az öltözőben X.Y. edző?" Besz...ás!Mer' tökmindegy mit mond! Az a lényeg úgyis MÁS:nevezetesen aaz, hogy a játékosok a pályán MIT CSINÁLNAK...s "akkor már"--1:3-as előzményeknél-- majdnem független attól mit is MOND az edző.Mert mit lehet MONDAN? GÓLT KÖLL(LENE) RÚGNI!KÉSZ!MEG TUDJÁK-É "AZT" CSINÁLNI--1 csatárral vagy 5-el, hogy GÓLT RÚGNAK? IGEN? vagy NEM? A többi?...Locsogás! |
|
mpd |
|
Dehát olvassátok a nyilatkozatát. EGY helyzetre, EGY kapufára, EGY fejesre hivatkozik. Két meccs alatt ennyire tellett. Egy gólt rúgtunk, azt is úgy hogy egy védő adott elronthatatlan gólpasszt a csatárunknak. De nem is kell kommentálni, ebben minden benne van: a játékosok azt játszották amit megbeszéltünk. Teszem hozzá: EZ VOLT A BAJ.
Kondás Elemér így értékelt az MTVA kamerái előtt.
– Nem mondanám, hogy reggelig sem rúgtunk volna gólt. Megvoltak a lehetőségek, volt kapufánk is, büntetőgyanús szituáció is akadt. A gól hiányzott. Ott voltunk a kapu előtt, 5 méterről fejeltünk a kapus kezébe. Amikor pedig ő is verve volt, a kapufa segített. Jó iramú, nagyon jó meccset játszottunk, amelyen sajnos nem tudtunk betalálni. A kinti mérkőzés döntött a továbbjutásról. Ott 1-1-nél nekünk volt helyzetünk, azt ki kellett volna használni, de ha maradt volna az 1-1, ezzel a 0-0-val akkor is mi lettünk volna a jobbak. Sajnos kaptunk két gólt szögletből. Ma veszélyesen játszottunk, de sajnos nem tudtunk betalálni. A csapat azt hozta, azt nyújtotta, amit megbeszéltünk, tényleg csak a gól hiányzott. A bíró nekünk szórta a sárgákat, az ellenfél 35-ös számú játékosa viszont semmit nem kapott annak ellenére, hogy folyamatosan felborogatott mindenkit. Nem értettem Seydi piros lapját sem, volt még ilyen szabálytalanság a mérkőzésen. Nem sok kellett volna, apróságokon múlt a csoportkör. Idegenben, a BATE ellen sokáig jól álltunk, és a Young Boys otthonában is működött, amit elterveztünk. Azért a két szögletért nagy kár, pláne, hogy az egyik legkisebb ember fejelt kint gólt. |
|
mpd |
|
Tegnap félresöpörtem minden csalódást, na mondom, a Loki jól meghajtja ezeket a lámer svájciakat és akár tovább is juthat. Minden meg lesz bocsátva. Erreföl.... a pofámba vágják, mit mondott Kondás: óvatosnak kell lenni, nem szabad fejetlenül nekikrontani! Gondoltam, rosszul hallok. Aztán megint ezt mondja valami szakkommentátor, a riporter meg egyetért vele. Gondoltam, ez csak duma, de azért csakcsak beszorítjuk őket, hisz minél előbb gólt kéne rúgni, dehát tudja ezt Kondi, meg tudják a játékosok is. Elkezdődik a meccs és......és a svájciak tartják a labdát, unalmukban támadgatnak is, de nagyon tesséklássék. A mieink unottan és enerváltan ténferegnek, valami hat-hét védővel játszunk, előrevagdaljuk céltalanul a labdákat. Két támadónk van, meg Bódi szerencsétlenkedik még afféle kvázitámadóként. Védőink képtelenek emberhez passzzolni, középpályásaink (tulképpen azok is védők: Vadnai, Zsidai és Varga) szintúgy. Ekkor már kezdtem berzenkedni: nem kéne támadnunk? itthon, két gólos hátrányban? De: első az óvatosság, ne kapjunk gólt, mert akkor reménytelen helyzetbe kerülünk! - ezt már szünetben mondja nagy egyetértésben a műsorvezető és a szakkommentátor. Itt már eldőlt bennem a bornyú: ENNÉL reménytelenebb helyzetbe??!! mégis hogyan? Kimennek a fiúk a második félidőre, na majd most!! huszáros támadások, meg elsöprő rohamok! ....helyett: ugyanaz a nudli játék, szinte nincs is nálunk a labda! A svájciakat megöli az unalom, ilyen marhasággal elcseszni egy egész estét, legalább ellenfél lenne..!! Kondi cserél, behoz egy harmadik csatárt, gondoltam. Behozta...... Kulcsár helyett. És itt elmentem aludni.
A többszörös magyar bajnok edző ha ekkora ökör, akkor tulajdonképpen nincs min csodálkozni. És ne legyenek várakozásaink. Ami nagy baj, hogy ezek a tökéletesen képzetlen, unintelligens, pszichológiailag felkészületlen edzők elrontják a játékosokat is. Mentálisan gyengék, taktikailag nullák. Még szabálytalankodni se tudnak!! Látványosan odarúgnak, automatikusan jön a sárga, az ellenfélnek meg meg se kottyan. Sárga lapért szabálytalankodni úgy kell, hogy legalább ottmaradjaon a stopplim nyoma az ellenfélen, azaz legyen nevelő-elrettentő hatása. Ezek, továbbá, nem ismerik azt, hogy "hajtás". Hogy nem hagyjuk nyugodtan passzolgatni az ellenfelet, a nyakába lihegünk, beszorítjuk a kapuja elé és lövünk mint a bolond tüzér, minden helyzetből, mert lövés nélkül nem lesz gól. Dehát ezt még az edző se látja be.... kétgólos hátrányban, hazai pályán beállunk védekezni. És nincs egy klubvezető, aki képébe vágná: elmész a picsába Elemér, micsoda hülyeség ez?! Hajtsátok meg őket, még mindig jobb 10-9-re kikapni, mint ez a szánalmas, lehangoló, kilátástalan null-null, helyzetek, lövések, támadások nélkül.... Két csatárral meg egy támadó középpályással felállni egy ilyen meccsre!!!!!! Szánalmas lúzerség.
|
|
mpd |
|
Tegnap véletlenül belenéztem az RTL híradóba, hát pont a Puskás Akadémiáról beszéltek. Éves támogatása valami kétmilliárd, a TAo-ból jön még valami öt-hat....... és most a kormánytól kaptak még csak úgy félmilliárdot. Na meg a stadion. Extra-luxus körülmények, gyorsan építettek a kölyköknek oda egy saját középiskolát is, ne kelljen már ingázniuk. Azonta OV, élő egyenesben, hogy a világ legelitebb akadémiáját akarják és fogják megcsinálni! Kibocsátás meg semmi, az akadémia csapata már a fél NB-I-et összevásárolta, de így is a tökutolsók közt van ebben a hihetetlenül szar bajnokságban. Ez valami zseniális projekt, vagy a kútba öntjük a pénzt számolatlanul? |
|
mpd |
|
Tegnap a Debreszen az egyetlen lehetséges taktikát választotta: óvatosan kivárásra játszani. Dícséret illeti Kondit, hogy nem borult el az agya: "hazai pályán nekirontunk a belorusszoknak, többgólos előnyt kell szerezni!!". Így, ha odakint is 100% fegyelmezettséggel játszanak, és a védőink a mostaninál is jobban figyelnek a helyezkedésre, akár kétesélyessé tehetik a továbbjutást. Nagy dolog lenne, mert az a Bate sokkal jobb csapat. Kiemelném Korhut játékát, már hetek óta egészen jó teljesítményt mutat, magyar szinthez képest főleg igennagyon. |
|
|
orosz_hussalata |
|
nso címlap "FTC: Nem rohanunk ész nélkül a Rijeka ellen - Kukuruzovic" óóóó medveanyám
"U19_es ifjú reménységeink rendesen égnek. " Ahogy a kommancs nevettető mondta: "A jövő záloga ..... Dögöljek meg ha kiváltom" |
|
mackó |
|
Na! Legalább már úgy néz ki, továbbjut a Loki. Neten nézem, egy kissé macerás... |
|
mackó |
|
A Loki legalább helyzetekig eljut, a Fradi még csak kapura se lőtt... Ellenberger U19_es ifjú reménységeink rendesen égnek. Nincs foci. A baj csak az, hogy még mindig szeretem. Ezt is...
|
|
orosz_hussalata |
|
"Harcol" a Debrecen. Ilyen stadiont ezeknek? Szerintem egy ilyen stadionba "ezek" még fűnyírónak is alulképzettek. |
|
keresztkem |
|
Grosicsot a válogatottban--amelyik sajnos akkor már nem az aranycsapat volt, mert hiszen Kocsis, Puskás, Czibor nem "jöttek haza" a disszidálásból--1 ízben láttam a Népstadionban a világbajnos NSZK ellen játszani 1957 novemberében--lényegében a berni 2:3 visszavágó meccsén. Az összeállitásokra is még úgy nagyjából emlékszem. Magyarország: Grosics--Kárpáti, Mátrai, Sárosi--Bundzsák, Kotász--Sándor, Göröcs, Albert, Tichy, Szimcsák I. Szövetségi kapitány: Baróti Lajos NSZK. Tilkowski--Erhard,Liebrich,Juskowiak--Eckel, May--Rahn,Morlock,F.Walter,Schafer,Brüll. Szövetségi kapitány: Sepp Herberger 11 éves voltam, nagy meccs, nagy élmény volt.Drága édesapám vitt el a stadionba.A magyar válogatott már 4:1-re vezetett az akkor 18 éves Albert Flórián 2 góljával, melyből a 2. egészen emlékezetesen nagy cselsorozat után született: a német védők jobbra balra dőltek. Grosics nagyon jól védett, bár olyan túl sok nagy védenivalója nem volt.4:1 után a németek feljöttek 4:3-ra, emlékszem,a 3.góljukat a balszélső Brüll rugta a meccs 89. percében.A meccs után azt nyilatkozta Herberger: "ha 5 percet játszunk még, kiegyenlitünk", s ez valószínűsíthető is volt. k.k. |
|
|
|