Téma: Dr. Rácz György Magánegyetem |
|
|
R.András |
|
Dr. Rácz György Magánegyetem rektori konferencia, 2024-03-02
1. A mi Apukánk korszakos zseni volt. 1 igen 1 tartózkodás 2. A mi családunknak küldetése van ? 2.1 Az Apukánk látó ember volt. Jobban látta, hogy az embereknek mit kellene tenni/nem tenni/mondani, mint bárki más. Amikor (a múlt évezred utolsó évtizedében) mondtam neki, hogy "Apuka, ha ezt mi jobban tudjuk, akkor tanítsuk meg az embereknek", leintett, hogy ne tegyük, ezt a tudást tartsuk meg magunknak. 2.2 Én is látó ember vagyok. Nyitott szemmel járok a világban, látom az idők jeleit. 2.2.1 Az ökológiai katasztrófa Báldi András 2022-ben tartott előadásából tudtam meg ezt a drámai számpárt: Ha a Földünkön élő összes gerinces állat élőtömegét összeadjuk, annak 99 %-a az ember és háziállatai* és csak 1 % a "természetes" természet. *) 8 milliárd ember, 1 milliárd szarvasmarha, 13 milliárd csirke. 2.2.2 A gazdasági világválság A globális finánctőkés oligarchia bankszámláinak hízlalása a világ fő mozgatórugója. Ezért a célért semmi sem drága. Háborúk, világjárványok, stb. mind ezt a célt szolgálják. 2.2.3 A teendőnk: mentsük meg a Bolygót 2.2.3.1 Mért pont mi ? Mert nincs más. Az emberek nem látják az idők jeleit, pillanatnyi (vélt) érdekeik nyomában szaladgálnak, mint pók a falon. A kevesek, akik látnak, atomizálódottak, tehetetlennek érzik magukat. 2.2.3.2 Hogyan ? A megoldás _nem_ egy "magányos hős" (Frodó) akciója lesz. Az ellenség _nem_ olyan, mint Mordor birodalma, amelyet egy jólirányzott gyűrű- hagyítással romba lehet dönteni. Az ellenség a befektetési alapok diffúz konglomerátuma, nincs közepe, amely sebezhető pont volna. Ezt az ellenséget egy "kollektív hős" fogja legyőzni: egy szelíd, Gandhi-féle passzív ellenállási mozgalom, akik fogyasztási sztrájkkal palacsintává aszaljuk a befektetési alapokat. |
|
|
R.András |
|
A "ráczság"-nak egészen jó megfogalmazása: Theodore Roosevelt tollából. Magyarul: Nem a lehetőségeinket alakítjuk az igényeinkhez, hanem az igényeinket alakítjuk a lehetőségeinkhez !
|
|
R.András |
|
Ma kezdődik az élet. Ami eddig volt, az tetszhalott állapot volt. Ma kezdődik az élet !
|
|
R.András |
|
A 2023/24. tanévre, nappali tagozatra 0 fő jelentkezett. Ezért javasolom, hogy ebben a tanévben a "vasárnapi iskola" mintájára működjünk. (Emlékezetem szerint a XIX. sz.-ban, Tom Sawyer és Huckleberry Finn hazájában a szegény- sorsú gyerekek tanulhattak "vasárnapi iskolák"-ban. Az én unokáim is szegénysorsúak, mert hét közben az értéktelenségi törvény hatálya alatt álló rémállam börtön-szerű tanintézményeiben kell senyvedniük). Nekem már minden nap vasárnap, ezért mind a 4 óvodásra tudok 1-1 egész napot szánni: csütörtök - Regő, péntek - Kende, szombat - Boti, vasárnap - Gyurika. Martinra már mint tanársegédre számítok ! |
|
R.András |
|
Alakuló tanszéki értekezlet, 2023. aug. 20.
1. kérdés: Ki volt Sztójay Döme ? 1. válasz: Kit érdekel ? ... (Néhányaknak földereng: Horthy-korszak, Sztójay-kormány). 1. konklúzió: Az értéktelenségi törvény hatálya alatt álló rémállam iskolarendszere értéktelen és érdektelen információkkal tömi az ifjoncok fejét, amiket azok, jó esetben, a vizsga után rögvest elfelejtenek, rosszabb esetben hosszú távon valami dereng.
2. kérdés: Tanácsos-e a bronz tetőfedő lemezeket a deszka aljzathoz vasszögekkel rögzíteni ? 2. válasz: Aww, ha így kérdezed, akkor biztos nem, de hogy miért ... ? 2. konklúzió: Az értéktelenségi törvény hatálya alatt álló rémállam iskolarendszerében az érték- telen és érdektelen információdömping mihamarabbi elfelejtésére trenírozott ifjoncok az értékes tudást is: egyik fülükön be, a másikon ki.
3. (föl nem tett) kérdés: Ki volt Dr. Rácz György ? 3. (ki nem mondott) válasz: Ezt az értéktelenségi törvény hatálya alatt álló rémállam iskoláiból, templomaiból és médiájából nem lehet megtudni. 3. konklúzió: Ezért kell ezt a Magánegyetemet megalapítanunk. |
|
|