Téma: Antikvárium |
|
|
negyven rabló |
|
Mos' mé' vagytok ilyen genyák? Még 1970 körül is majdnem így néztünk ki basszus! Kurblis korcsolyám volt, mai értelemben vett dzsekik nem léteztek! Nem részletezném, hogy milyen módszerekkel próbáltunk úgy kinézni mint az akkori amcsi filmek szereplői! |
|
gajo |
|
Akkor még a NÉP uralkodott! |
|
gajo |
|
Jó szemed van, én észre sem vettem. Ajjaj, jönnek állatálvédők azonnal... |
|
|
|
|
menta |
|
a nő vállán egy róka gebeszkedik |
|
|
menta |
|
nem, de ahogy elnézem, nem korcsolyáznak veszettül gyorsan, akkor inkább fáznak |
|
Felkesz Deneverr |
|
Jaja, és akkoriban még nem is izzadtak a zemberek! Be szép kor is vót az! .. |
|
gajo |
|
...ez akkor volt, amikor még mindennek megadták a módját.
|
|
|
|
|
|
tótumfaktum |
|
Hetven éve autózunk a jobboldalon A jobboldali közlekedés 70 éves Magyarországon Szerző: Vezess.hu levél küldés Dátum: 2011.07.04. 02.07
Hetven éve, 1941. július 6-án új közlekedési rend lépett életbe Magyarországon: bevezették a jobboldali közlekedést
A baloldali közlekedés eredetéhez számtalan, nem bizonyítható legenda kapcsolódik. Akad olyan vélemény, amely szerint már a régi rómaiak is az út bal oldalán közlekedtek, hogy – lévén az emberek többsége jobbkezes – veszély esetén gyorsan elő tudják rántani fegyverüket. Hasonló megfontolásból a középkori szekerek és a hintók is a bal oldalon közlekedtek, hogy a vezetők ostort tartó keze szabadabb legyen. Az erre vonatkozó első írásos anyag az 1300-as évek elejére datálódik, VIII. Bonifác pápa bullája azt tanácsolta a Rómába tartó zarándokoknak: jobb kézbe fogott karddal utazzanak, mert így jobban tudják magukat védeni.
Azaz, mosmá' 75 ...
|
|
R.András |
|
Egy szigetországi brit ember (név szerint Simon Connock) egy szárazföldinek (nekem): Idézet: "You drive on the right side, we drive on the correct side !"
|
|
|
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Mennyi idős is vagy? Ha több mint gondolom, akkor nem vagy demens egy kicsit? Nem tudod, hogy akkoriban gyakorlatilag sehol, semmilyen beosztást nem lehetett elérni párttagság nélkül? |
|
|