Téma: Anagramma |
|
negyven rabló |
|
Ááá! Épp most akartam egy ilyen verset írni vacsora után, de most nem jött össze! |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Lassan, tünődve
Az ember végül homokos, szomorú, vizes síkra ér, szétnéz merengve és okos fejével biccent, nem remél.
Én is így próbálok csalás nélkül szétnézni könnyedén. Ezüstös fejszesuhanás játszik a nyárfa levelén.
A semmi ágán ül szivem, kis teste hangtalan vacog, köréje gyűlnek szeliden s nézik, nézik a csillagok.
Vas-színű égboltban...
Vas-színű égboltban forog a lakkos, hűvös dinamó. Óh, zajtalan csillagzatok! Szikrát vet fogam közt a szó - -
Bennem a mult hull, mint a kő az űrön által hangtalan. Elleng a néma, kék idő. Kard éle csillan: a hajam - -
Bajszom mint telt hernyó terül elillant ízű számra szét. Fáj a szívem, a szó kihül. Dehát kinek is szólanék - -
|
|
|
menta |
|
SZJA felitató ? vagy szabadagazda |
|
|
|
negyven rabló |
|
Na jó, ez nem anagramma volt. Szeretem a rímhányó Romhányit. |
|
negyven rabló |
|
Mama! Vetne-e rám békés béka tekintetet, mely engem szúnyogdús helyzetbe helyezne? |
|
|
|
|
|
|
Lajos bácsi |
|
Tompa Mihály.
A keleméri paplakról:
Nincs itt annál szebb: mintha szél fúj, S történik sok csudás dolog: Nemcsak, hogy táncol asztal és szék, De a vén kályha is forog.
Mégis talán legszebb az ablak, Midőn a lúd azon benéz; |
|
|
|
|
keresztkem |
|
RÉM ELEK. ( magyar lelkész-költő gömöri lakhelye)
keresztkem |
|
|
|
katáng |
|
Ezt a gyorsaságot! Nyereményként megnézhetitek a pilisi Holdvilág-ároknál az emlékművét.
|
|
|
panda |
|
tied a piros pont, de nem ér, mert biztos valami időbeli szoftver kunszt van beépítve a nickedhez |
|
panda |
|
KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR
|
|