Téma: Világkép |
|
tótumfaktum |
|
Nem tetszik, nem szeretem az "útján" szavatot. Kádár apánknak volt kedves szava; különösen ejtve, mint ahogy gyúrva voltak az elvtársai is |
|
Rendes Kis |
|
Talán némi ügyességgel és csúcstechnológiával eljutunk oda, hogy az Univerzumot a fény helyett a gravitáció útján szemléljük. |
|
tótumfaktum |
|
"Maybe, with some cleverness and awesome technology, we could gaze at the Universe with gravity rather than light."
(Goggle fordítóval: Talán némi ügyesség és félelmetes technológia, tudtuk nézte az Univerzum gravitációs, mint a világosságot. ) |
|
tótumfaktum |
|
Ja, igen, a ződek(azúrok) azok a feltételezett gravitációs hullámok... |
|
tótumfaktum |
|
Hát, ott az a két "pötty" is, nem? (A keringési pályájuk nincs berajzolva.) |
|
Rendes Kis |
|
Ezek csak nem a gravitációs hullámok ?? |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
2006-ban megerősítették, hogy az Alfa Centauri C a másik két kísérő körül kering, keringési ideje kb. félmillió év. Jelenleg a pályájának hozzánk közelebb eső szakaszán található. |
|
Felkesz Deneverr |
|
http://hu.wikipedia.org/wiki/Alfa_Centauri
A B komponens látszólagos fényessége 1,2 magnitúdó, színképtípusa K1V, luminozitása 0,4-szerese a Napénak. Az A-tól mért távolsága 23 csillagászati egység, szögtávolsága 19 szögmásodperc, biztos vizuális szeparációjukhoz legalább 20 szoros nagyítású távcsőre van szükség. A két csillag egymás körüli keringési ideje 79,9 év. |
|
|
|
menta |
|
A #6-os tótumfaktum szemléltető ábra jó. Ha úgy nézem/nézed/nézi (mindenki válassza ki, a megfelelő alakot), hogy csak az egyik bolygót nézi végig a pályán, láthatom/od/ja, hogy mindig a másik bolygó körül mozog. |
|
|
tótumfaktum |
|
"az eredeti szöveg: "egymás körüli" keringést mond,"
Persze, hiszen az a tény. Mint pl. az ábrán is... A csillagászok már csak ilyenek, nem hazudnak. Még a te kedvedért sem! |
|
Rendes Kis |
|
Schlempe urat az téveszti meg, hogy a keringési pályájuk egymásét átmetszi, emiatt nem mindig vannak a körön (ellipszisen) belül. |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Nem csinálsz azt amit akarsz! Még a kis beszűkült világodban sem... |
|
Felkesz Deneverr |
|
A binary black hole is a system consisting of two black holes in close orbit around each other. Subtypes include stellar binary black holes, which are remnants of high-mass binary star systems, and binary supermassive black holes, which are believed to be the result of galactic mergers. |
|
Rendes Kis |
|
Ezt a jelenséget teljes joggal lehet egymás körül keringésnek hívni. Ha az egyik égitest jóval nagyobb a másiknál, akkor egyértelműen a kisebbik kering a nagyobb körül. De ha közel egyforma nagyok, akkor éppúgy mondhatjuk, hogy az egyik kering a másik körül, mint hogy a másik kering az egyik körül. Még akkor is, ha a keringési pályájuk egymásét átmetszi és csak a keringési időnek csak egy részét töltik egymás keringési pályáján belül. A kettejüket összekötő vonal 360°-os szöget jár be. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Nagy marha vagy te Kedves schlempe, maga nyilván viccel - a csillagászok és fizikusok (is) tévednek!!
Legyen szíves legalább ezt a topikot ne tegye tönkre!!
(jav.: a szerk.) |
|
schlempe |
|
És tisztelettel kérem: NE TESSÉK TEGEZNI! |
|
|
schlempe |
|
Biztosan így van és "az" van "+"-al megjelölve. De ez is engem igazol--NEM BESENYŐ Pista bácsi effektus alampján mondom ezt, mert mint már írtam, hogy azt sem tudom ki az az ürge--hiszen az eredeti szöveg: "egymás körüli" keringést mond, márpedig "azt" mond. És akkor a "tömegközpont" a kozmikus térben meg mindkettőjükön kívül van. |
|
Rendes Kis |
|
(A bolygók is a Nappal közös tömegközéppont körül keringenek, de ez a pont a nagy tömegkülönbség miatt a Nap belsejében van). |
|