Téma: Neuroscience |
|
mackó |
|
Érdekelne Iszalag véleménye ... |
|
|
|
Ida |
|
Hajrá! Sok sikert! |
|
rafiki |
|
Ezzel a hibás adatkiszűréssel kapcsolatban nagyon érdekes visszajelzést kaptam. Egy adatellenőrzési folyamat során a z_kristályok (szűrő paraméterektől függően) 1-6 adatot kidobtak az adatbázisból. Rákérdeztem a mérési munkát vezénylőnél, hogy nem lehet-e mérési hiba ezeknél az adatoknál. Szól egy óra múlva: a jelzett adatok tervezett és realizált technológiai paraméterei JELENTŐSEN eltérnek.
A z_kristály szempontjából a következő történt: megpróbált a kapott adatokból egy ellentmondásmentes rendszert felépíteni, de úgy találta, néhány adat ebből a rendszerből kilóg, nem oda való.
Egyébként nagyon szépen működik a dolog, nagyon jó adatokat kapok. Nagyon kiváncsi lennék, egy matematikus véleményére.
Üdv: raf.
|
|
|
rafiki |
|
Mostanában kicsit többet foglalkozok a ZM_kristályokkal. Nagyon érdekes dolgok vannak. Ha lesz rendezett anyagom megmutatom itt is. Elsősorban a mesterséges neuronhálokkal való összehasonlítást vizsgálom.
Kivonatoltam az eddigieket. A nyers adatok kb 24 oldalt tesznek ki. Egyszer ha lesz kedvem majd szerkesztek belőle valami egységes és olvasmányos valamit.
Mindenkit szeretettel üdvözlök.
Ja! megtaláltam a meghökkenés mechanizmusát! |
|
iszalag |
|
Csodás a google tudományoscikk keresője! Jobb, mint a Medline! Véletlenül jöttem rá, eddig nem használtam erre a célra! |
|
|
|
iszalag |
|
Idézet: miért kell anticipálni az eseményeket
Tulajdonképp minden tudomány ezt szeretné |
|
rafiki |
|
Hehe, rájöttem miért kell anticipálni az eseményeket még akkor is, ha azonnal megkapjuk az ellenőrző adatot! Ahhoz kell ez a mechanizmus, hogy a mérési hibákat parkolópályára tegyük, többé a kalkulációnkba ne szóljon bele!
Hihetetlenül fontos momentum, el sem képzelitek mennyire! Ez lesz a legnagyobb különbség az én rendszerem és minden más eddigi rendszer között. (persze ezt csak gondolom, mert nem tudom a minden eddigiek hogyan működnek.) |
|
rafiki |
|
Az effektív mozgás kisebb, mint a jelszélesség 2 %-a )-::, sajnos. Azon vagyok, hogy ez a 2 % lemenjen 1 % alá és akkor már lehet valami kapirgálni.
|
|
rafiki |
|
Biztos, hogy nem. Nálam a default állapot az, hogy nem tudom, nem ismerem, stb )-:: |
|
|
Bátky János |
|
Megnéztem, de inkább nem írok hülyeséget...
A wikipedia-n elég részletesen magyarázzák a fermionokat és a bozonokat is. Minden elemi részecske fermion vagy bozon. A fermionok az anyagi részecskék, a bozonok közvetítő részecskék. Fermionból termikus egyensúly esetén egy energiaállapotban egy részecske tartózkodhat, bozonból az összes egyetlen állapotban van. |
|
|
Bátky János |
|
Ejha! Akkor Te minden itt töltött percedben milliókat veszítesz! |
|
Bátky János |
|
kutyanév!
Holnapra megpróbálok utánanézni, de nem ígérem, hogy értelmesen le tudom írni... A bozon mindenesetre az Einstein-Bose statisztikát követő részecskék gyűjtőneve, Bose indiai fizikus neve után.
|
|
rafiki |
|
Ja még annyit, hogy 6 éves tőzsdei adatok alapján, 20 bemenő paraméter alapján átlagosan 2 % pontosan tudok jósolni BUX indexet egy p!csányi (1024 cellás) kristállyal. 5%-nál pontatlanabb adat nincs. A neuron hálóktól ekkora pontosságot nem szoktunk elvárni, és másfél-két nagyságrenddel lassabbak. (Ez most egy másik vizsgálat, mint a korábbi táblázat.)
Na, mára ennyit a tudományok és éredekességek világából. Köszönöm a beszélgetést (-:: |
|
rafiki |
|
Ne fáradj, úgysem értenék belőle egy szót sem. ellenben, ha TE érted miről van szó benne, jó lenne, ha két mondatban, közérthetően elmagyaráznád. (-::
Ez a Bozon olyan mint egy kutyanév. |
|
Bátky János |
|
Ha gondolod, megpróbálom előásni... valami olyasmit írtak, tetszőleges számú sejt létezhet azonos állapotban. Ez az össz, ami rémlik... |
|
rafiki |
|
Eddig ez a bozon_gáz a legjobb... (-:: |
|
Bátky János |
|
Nem tudom, ebben absz. inkompetens vagyok. Egy előadáson hallottam-láttam egyszer, hogyan próbálják az idegsejtek működését szimulálni. A kiindulópont egy bálna vagy tintahal(?) idegsejtjének a vizsgálata volt és erre írtak fel matematikai összefüggést, majd ezt valahogyan módosították és extrapolálták egyéb fajta vagy azokból nagyobb számú idegsejt kollektív működésének leírására. Minthogy a természetleírás nagyon sok esetében függvényeket keresünk megoldásként és ezek a függvények változásaikra vonatkozó összefüggésekkel -differenciálegyenletekkel- vannak megadva, ezért gondoltam, itt is arról lehet szó...
Az is igaz, hogy sokszor az ilyen egyenletek jobb oldalának vizsgálatával is eredményekre lehet jutni... nem tudom.
Valahol olvastam egy cikket, abban az emberi agyat részben a változók elképesztően nagy száma miatt valamilyen statisztikus modellel próbálták leírni... ezt messze nem értettem, főleg, amikor arról volt szó, hogy az agy bozon-gázra hasonlít... |
|
rafiki |
|
Erre nem tudok válaszolni. El kéne képzelned, hogy miként működik egy ilyen kristály, és akkor, lehet, tudnád a választ.
Szóval vannak ezek a cellák és össze vannak rendezve egy mátrixba. A szomszédosok összeköttetésben állnak, illetve a kicsi_világ elveknek megfelelően egyiknek-másiknak van több-kevesebb véletlen összeköttetése.
A cellák a típusuknak megfelelő matematikai műveletet elvégzik az inputokkal és továbbítják az output_cellák irányába. Talán ez eddig is világos volt.
Van néhány egyszerű adattovábbítási szabály, ezek a matematikai megközelítés szempontjából szerintem nem fontosak. Szóval, ha egy ilyen rendszerbe belrakod a pillanatfelvételt, akkor lesz egy - szerintem ezek után nyugodtan mondhatjuk - kaotikus, de determinisztikus végeredmény. Ha nem lenne kaotikus, akkor nem lenne sokféle válasz, ha nem lenne determinisztikus, akkor nem lehetne vele jósolni.
Őszintén szólva nem tudom mi tévő legyek ezzel az egésszel, azonkívül, hogy jó játék. Azt sem tudom, van-e olyan elem, ami eddig nem volt. |
|