13:34:53
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Közélet ... 2006-
Téma: Végnapok
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2024. március 25. 18:37 | Sorszám: 80
Így néz majd ki a Föld, ha eltűnik az emberiség: ijesztő jóslatot közölt az ausztrál tudós
Egy ausztrál tudós döbbenetes jóslata nem ad már sok időt az emberiségnek. Meglepő viszont, hogy mi az, ami még évmilliók múlva is itt marad utánunk.
... https://divany.hu/vilagom/ember-eltunik/
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2024. február 29. 18:37 | Sorszám: 79
Sírjunk! Két ingyenélő senki!
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2024. február 27. 14:46 | Sorszám: 78
Bezár a magyarországi Észt Intézet
Február végén befejezi tevékenységét Magyarországon az Észt Kulturális Intézet, bezárásáról strukturális változások miatt az intézet tallinni anyaintézménye döntött - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.
... https://gondola.hu/hirek/307622-Bezar_a_magyarorszagi_Eszt_Intezet.html
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. október 23. 09:07 | Sorszám: 77
... A beépített alkatrészek nagyon jelentős hányada is Kínában készül, Iránban elsősorban csak összerakják ezeket. (Tom Cooper szerint ez annyira igaz, hogy még a „Készült az Iráni Iszlám Köztársaságban” feliratú táblácskákat is Kínában gyártják le, majd szállítják Iránba.)

A Biblia utolsó része, a Jelenések könyve Armageddont egy nagy csata helyszíneként említi meg, ahol az Antikrisztus egész földről összegyűjtött hadserege összecsap az égből a földre leszálló Krisztus természetfölötti seregével. A jelenlegi eszkalációs folyamatnak nemcsak egy nukleáris katasztrófa lehet a vége.

Ukrajna egyre inkább a „nemzetközi brigádok” harcának színterévé válik, és egy sajátos „Armageddonná” válhat.

Az ukránok mellett nyugati zsoldosok, dzsihadisták, fehér fajvédők harcolnak, míg az irániak és a szíriaiak az oroszokat segítik.

A hadszíntéren a legutóbbi összesítések szerint legalább negyven nemzet fiai harcolnak egymás ellen. Lassan a világ minden keserve összegyűlik keleti szomszédunk búzamezőin.

Egyes népcsoportok (pl. a kaukázusiak) törzsi leszámolásaik színterévé teszik Ukrajnát. Mindez csak tovább fogja növelni a helyiek szenvedéseit. Kína rejtett támogatása azt jelenti majd, hogy tibetiek, ujgurok és tajvaniak szintén itt akarnak majd bosszút állni a sérelmeiken.

Az őket használó „cinikus nyugati politikát” egy percig sem érdekli Ukrajna, vagy más népek sorsa: csak Oroszország és Kína meggyengítése a fontos a számukra.

Henry Kissinger amerikai külügyminiszter alatt, a hetvenes években, az amerikai külpolitikai stratégia esszenciája az a diplomáciai háromszögelés volt, melynek a főszabálya szerint Kína és a Szovjetunió egymásra találását kell megakadályozni. Ez a szempont jelenleg nem érvényesül: az „autokrata rezsimek” ellen Washingtonban kezdeményezett nemzetközi együttműködés közelebb tolta egymáshoz Moszkvát és Pekinget. Ezen Ukrajna orosz megtámadása sem sokat változtatott.

Kína valószínűleg nem is nyerhetett volna túl sokat azzal, ha alkalmazkodik a Nyugat Putyin-ellenes koalíciójához, míg a mostani helyzettel sok mindent kapott: olcsóbb olajat, a csendes-óceáni térség helyett részben máshová fókuszáló Washingtont, és fontos tapasztalatokat, amiket egyszer akár Tajvan ellen is felhasználhat.

Kína, mint rendesen, most is hosszabb távon gondolkodik.

Amikor pedig a Nyugat vagy az oroszok irracionális cselekedetein bosszankodunk, ne felejtsük el a kínai mondás üzenetét, miszerint „amikor egy birodalom tönkremegy, először mindig a bölcsek vándorolnak el belőle”.
... www.szilajcsiko.hu/single-post/az-amerikai-haditengereszet-szerint-kina-meg-i ...
gajo
Olvasta: 7 | Válasz | 2022. június 07. 19:15 | Sorszám: 76
Azért az örömködésnek is van határa...


Idézet:
Olyan lépésre készül az unió, amelyet Orbán Viktor nem tud megvétózni


Idézet:
Az Európai Bizottság azt fontolgatja, hogy importvámot vezet be az oroszoktól érkező olajra.


Idézet:
Ehhez a külkereskedelmi politikát érintő döntéshez ugyanis nem lenne szükség az összes tagállam támogatására, az Európai Tanács egyszerű többséggel is dönthetne a kérdésben.

https://index.hu/gazdasag/2022/06/07/europai-unio-olajembargo-importvam-europ ...
R.András
Olvasta: 7 | Válasz | 2022. június 07. 11:54 | Sorszám: 75
A 6. szankciós csomag Orbán Viktor és a magyarok sikere - és egyúttal az EU valamint az EU- államok csődje és bukásuk előkészítése, mert az olaj és utána a gáz ellátás embergója olyan áremelkedés és infláció, hiány gazdálkodás az energia iparban, de az élelmiszereknél is, előidézői, melyek tűntetésekhez, sztrájkokhoz, végül kormányválságokhoz vezetnek és a szoc-lib uralom bukását eredményezik. A tehetségtelen, alkalmatlan, négy nyelven hazuduzó, hernyó Leyer ezt most még győzelemként aposztrofálja és csodálkozni fog, mikor a JÓLÉTI TÁRSADALMAK (nem a keleteurópaiak) fellázadnak és elsöprik ezt a LIBERÁL-FASISZTA emberiség alját - mielótt mindenkit börtönbe zárnak, aki nem 1. és 2, szülőt mond! ...aztán újra jöhetünk mi.,Konzervatívok
... www.facebook.com/laszlo.szegner.7/posts/5341745635875887
gajo
Olvasta: 7 | Válasz | 2022. április 27. 22:24 | Sorszám: 74
A végnapok /számunkra/ akkor jönnek el, ha majd az ukránok lezúdulnak a katonailag védhetetlen Alföldre!
Nem véletlen, hogy a NATO csak a Dunáig van jelen Magyarországon!
gajo
Olvasta: 7 | Válasz | 2022. április 27. 20:58 | Sorszám: 73
Idézet:
Végnapok


Nem lesz VH!
R.András
Olvasta: 7 | Válasz | 2022. április 26. 23:58 | Sorszám: 72
Súlyos ukrán emberveszteségekről számolt be az orosz katonai szóvivő
Súlyos ukrán emberveszteségek okozásáról számolt be keddi hadijelentéseiben Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A tábornok még kedd reggel azt mondta, hogy az orosz légierő az éjszaka folyamán 87 ukrán katonai objektumra mért csapást és mintegy 500 "nacionalistát" semmisített meg, köztük a Donbasz alakulat 60 tagját. Este arról számolt be, hogy a légierő 33 célpontot és mintegy 200 "nacionalistát" pusztított el.

Konasenkov összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 141 repülőgépet, 110 helikoptert, 589 drónt, 272 légvédelmi rakétarendszert, 2588 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 292 rakéta-sorozatvetőt, 1124 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 2403 különleges katonai járművet veszítettek.

Mihail Mizincev vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős orosz tárcaközi koordinációs parancsnokság és a Nemzeti Védelmi Irányító Központ vezetője kedden arra figyelmeztetett, hogy ukrán "nacionalisták" újabb, számos áldozattal járó "provokációt" készítettek elő Mikolajiv városban. A tábornok szerint a Znamenszka utcai repülőgép-javító üzem közelében rádióvezérlésű, roncsoló elemekkel megtöltött robbanószerkezeteket helyeztek el, amelyet egy tömeggyűlés mellett szándékoznak felrobbantani, az orosz katonákra terelve a gyanút.

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára a Rosszijszkaja Gazeta kormánylapban megjelent keddi interjújában azt hangoztatta, hogy a Nyugat és az általa irányított "kijevi rezsim" politikájának végeredménye csakis Ukrajna több államra való szétszakadása lehet.

A tisztségviselő megfogalmazása szerint "az Oroszország elfojtására irányuló kísérletük során az amerikaiak kijevi védenceiket felhasználva úgy döntöttek, hogy megteremtik országunk antipódusát, cinikus módon Ukrajnát választva ki ehhez, és megpróbálva megosztani azt, ami lényegében egy egységes nemzet".

"Miután nem talált pozitív alapot arra, hogy az ukránokat maga mellé állítsa, Washington már jóval a 2014-es államcsíny előtt a nemzetük kizárólagosságát és a minden orosz iránti gyűlölet sugalmazta számukra" - mondta Patrusev.

Az orosz biztonsági tanács titkára a történelmi tapasztaltra hivatkozva úgy vélekedett, hogy "a gyűlölet soha nem lehet a nép egységének megbízható tényezője". Mint mondta, "ha ma valami összeköti az Ukrajnában élő embereket, az a nacionalista zászlóaljak atrocitásaitól való félelem".

"Ezért a Nyugat és az általa irányított kijevi rezsim politikájának eredménye csak Ukrajna több államra való szétesése lehet" - nyilatkozott.
Hozzátette, hogy szerinte az Amerika-központú világ összeomlása valósággá vált, amellyel együtt kell élni és ki kell dolgozni ebben a helyzetben az optimális magatartást.

Az orosz védelmi tárca arányos megtorló válaszlépéseket helyezett kilátásba arra az esetre, ha London "kiprovokálja" a kijevi "rezsimből", hogy Oroszországban vessen be nyugati fegyvereket. A tárca ezzel James Heappey brit védelmi miniszterhelyettes a BBC-nek tett arra a kijelentésére reagált, amely szerint a brit kormány elfogadhatónak tartja, hogy Ukrajna csapásokat mérjen "legitim katonai célpontok" ellen orosz területen.

"Az orosz fegyveres erők folyamatos készenlétben állnak arra, hogy nagyhatótávolságú precíziós fegyverekkel válaszcsapásokat mérjenek a kijevi döntéshozó központokra" - hangzott a moszkvai katonai minisztérium közleménye, amely szerint az erre vonatkozó döntés meghozásakor "nem feltétlenül jelent majd problémát", ha az ezekben dolgozó tanácsadók valamelyik nyugati ország állampolgárai.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az Oroszország Hőse címet adományozta Adam Gyelimhanovnak, az orosz szövetségi parlament alsóháza kormánypárti képviselőjének, a méltatás szerint a donyecki és a luhanszki "népköztársaság" területén zajló "különleges hadművelet" során tanúsított bátorságáért és hősiességéért.

Az 52 éves Gyelimhanov, Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezető tanácsadója az orosz televíziós híradások szerint kulcsszerepet játszott a mariupoli Azovsztal acélmű bekerítésében.
... https://gondola.hu/hirek/286276-Sulyos_ukran_embervesztesegekrol_szamolt_be_a ...
negyven rabló
Olvasta: 7 | Válasz | 2019. november 07. 21:18 | Sorszám: 71
Nem ezt tapasztaltam!
negyven rabló
Olvasta: 7 | Válasz | 2019. november 07. 21:10 | Sorszám: 70
Csak idézem magamat korábbról:
"Érdekes ember ez a Schiffer...

Idézet:
Nem buta, nem nagyon demagóg. Talán megcsömörlött a politikától, talán nem jött elég pénz és jobb ügyvédnek lenni, talán rájött, hogy értelmetlen volt amit csinált?
R.András
Olvasta: 11 | Válasz | 2018. március 28. 07:34 | Sorszám: 69
A dokik hajlamosak rá, hogy félvállról vegyenek minket, de ez nem ok arra, hogy mi
lemondjunk magunkról !
mackó
Olvasta: 11 | Válasz | 2018. március 28. 07:17 | Sorszám: 68
Azért jobb az óvatosság, mégiscsak ez a szakmájuk ...
gajo
Olvasta: 11 | Válasz | 2018. március 27. 23:01 | Sorszám: 67
Megnézték, végül kierőszakoltak valamit, de szerintem nem az, ez van.
mackó
Olvasta: 11 | Válasz | 2018. március 27. 07:31 | Sorszám: 66
Csak óvatosan, és RK jól mondja, ne vedd félvállról ...
R.András
Olvasta: 11 | Válasz | 2018. március 27. 07:06 | Sorszám: 65
Nézesd meg !
gajo
Olvasta: 11 | Válasz | 2018. március 26. 23:02 | Sorszám: 64
ma volt egy ...farktus gyanús 5 percem, ez van
gajo
Olvasta: 11 | Válasz | 2018. március 26. 23:01 | Sorszám: 63
Pá-pá...
Walaki
Olvasta: 11 | Válasz | 2018. március 26. 22:59 | Sorszám: 62
pá! ....
gajo
Olvasta: 11 | Válasz | 2018. március 26. 22:55 | Sorszám: 61

Nagyon igyekszel, feleslegesen dolgozik R.K.

https://www.youtube.com/watch?v=ShfgEqRUA40
Walaki
Olvasta: 11 | Válasz | 2018. március 26. 22:34 | Sorszám: 60
mikor beírtam az alábbi hsz.-t, akkor azt hittem, hogy sikerül a Quietus
nem sikerült, na de talán most ....
legyetek boldogok a rettentően értelmes kérész olvtárssal ...
Walaki
Olvasta: 12 | Válasz | 2018. március 19. 12:51 | Sorszám: 59
https://www.youtube.com/watch?v=2N3i2DggsIg
gajo
Olvasta: 13 | Válasz | 2018. március 02. 20:15 | Sorszám: 58
Idézet:
az Oroszországból érkező gázszállítmányok leállása miatt Ukrajnában gázhiány lépett fel, ami miatt március 6-ig korlátozni kell a fogyasztást.


https://www.portfolio.hu/gazdasag/kegyetlen-buntetest-talaltak-ki-az-oroszok- ...
mackó
Olvasta: 14 | Válasz | 2017. november 06. 09:16 | Sorszám: 57
És ez a szám csak becslés ...
Felkesz Deneverr
Olvasta: 14 | Válasz | 2017. november 04. 14:15 | Sorszám: 56

Németországban több százezer migráns „merülhetett alá”
Lovas István2017. november 4. 11:51 Terrorszemle

DIE WELT

A Welt arról készített jelentést, hogy több szakember becslése szerint a Németországban „alámerült” azon migránsok száma, akik az elmúlt években nem vettek fel semmilyen kapcsolatot a hatóságokkal, 520 000 lehet.

226 000 külföldi tartozik a „kiutazásra kötelezettek” kategóriájába.


Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...