22:47:50
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » méhes Fórum+  » Közélet (játék felnőtteknek)
Téma: Jogállamiság
gajo
Olvasta: 2 | Válasz | 2024. február 22. 16:30 | Sorszám: 123

gajo
Olvasta: 2 | Válasz | 2024. február 22. 16:24 | Sorszám: 122
Na! Itt az új "hóvirág"

sulyok tamás
Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek
2024. február 22. 13:44

"A kormánypártok elfogadták az alapszabály szerint a Fidesz elnöke által tett javaslatot, és Dr. Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét javasoljuk köztársasági elnöknek. Azt gondoljuk, hogy az Alkotmánybíróság elnöke a legmegfelelőbb jelölt erre a tisztségre, és ezért belé vetettük a bizalmunkat" - mondta Kocsis Máté.
címkék:
belföldsulyok tamás
A gondola.hu archívumának helyreállításán dolgozunk. Az esetlegesen hiányzó tartalmak eléréséhez türelmét kérjük.

13:46
Elfoglalta Pobjedát az orosz hadsereg

A kéken már takarítanak!
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2024. február 17. 16:19 | Sorszám: 121
A lemondás helyes volt, és megerősít bennünket
Orbán Viktor álláspontja szerint a kegyelmi döntés miatti felháborodást az növelte dühhé a jobboldalon, hogy nem egy bonyolult helyzetben hozott döntésről van szó, hanem egy "ki nem kényszerített hibáról". "A jobboldal számára ez olyan egyszerű, mint a faék: pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem!" - jelentette ki.
A gyermekek bántalmazása esetén kegyelemnek helye nincs, ezért a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.
"A gyermek sérthetetlen, bántalmazása a legsúlyosabb büntetést vonja maga után. Kegyelemnek ilyenkor helye nincs. Ezért a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket." - mondta a kormányfő Novák Katalin volt államfő és Varga Judit, egykori igazságügyi miniszter lemondásával kapcsolatban.
Hozzátette: a kormányra vár a feladat, hogy a "kizökkent időt helyretolja", az erkölcsi rendet helyreállítsa, és a kialakult helyzetet jogilag is orvosolja.
Orbán Viktor ugyanakkor megjegyezte: a politikai hiba persze akkor is bosszantó, ha van rá magyarázat, "hát még ha nincs".
Álláspontja szerint a kegyelmi döntés miatti felháborodást az növelte dühhé a jobboldalon, hogy nem egy bonyolult helyzetben hozott döntésről van szó, hanem egy "ki nem kényszerített hibáról". "A jobboldal számára ez olyan egyszerű, mint a faék: pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem!" - jelentette ki.
De ami felkorbácsolta a jobboldal dühét, az mérsékelje az indulatainkat is - folytatta -, a lemondás ugyanis elégtétel és példa az ország számára, ami esélyt adott Magyarországnak, hogy a bajból megerősödve kerülhessünk ki. "És úgy is fogunk" - tette hozzá.
... https://gondola.hu/cikkek/152544-A_lemondas_helyes_volt__es_megerosit_bennunk ...
R.András
Olvasta: 2 | Válasz | 2024. február 13. 07:07 | Sorszám: 120
A következmények nélküli ország?

Szombat délután sokunknak keseredett meg a szájában a délutáni kávé. A polgári Magyarország éppen ott kapott sebet, ahol a legjobban fáj. És ezen az sem enyhít, hogy Novák Katalin elnök, majd őt követve Varga Judit egykori igazságügyi miniszter is levonta a következtetést, és lemondott tisztségéről. Ők, éppen ők kényszerültek erre, akikért, figyelemmel követve politikusi pályájukat, a tűzbe tettük volna a kezünket.
Nobel-díjasok díszvacsora, Novák Katalin (2023-10-17)
A keserűséget persze nem az váltja ki, amit a liberálbolsevik dollársimogató politikusok és sajtójuk fröcsög, hogy tudniillik Novák Katalin ejtett volna sebet a „nemzet lelkén”. Ilyen orbitális hazugságra csak ők képesek, akik szerint a polgári kormány, a kétharmados képviselet vagy éppen Orbán Viktor bűnös mindenért, ami rossz a Kárpát-medencében történik.

Érdekes módon szuperszonikus gyorsasággal lett pedofilellenes az a társaság, amely teljes erőbedobással ellenezte a gyermekvédelmi törvényt, és az egész világot igyekezett ellene hangolni. Most egyszeriben ők a legvehemensebb jogvédők.

A seb a jóérzésű, az igazságot tisztelő magyarok lelkén esett, mert aligha hihető, hogy ez a két hölgy olyan otrombaságra lett volna képes, amit ezek feltételeznek és sugalmaznak róluk. Politikai pályájuk igazolja őket, és azt hiszem, nem szorulnak védelemre vagy szerecsenmosdatásra. De van abban valami végtelenül perverz, undorító és elfogadhatatlan, hogy éppen azok az emberek kénytelenek viselni hibájuk következményeit, akik a legaljasabb, legsötétebb dolgok ellen harcoltak. Ők buknak bele abba, amit mások takargatnak, pátyolgatnak. Már ha egyáltalán használhatjuk a bukás szót, hiszen emelt fővel távoztak.

Ennek a mocskos ügynek a hátterét több szempontból is lehet nézni, miközben éppen arról esik a legkevesebb szó, ami a dolog lényege: a magyarországi igazságszolgáltatás állapotáról. Ami nem most kezdődött, csak úgy vonul végig a magyar állam rendszerváltás óta eltelt évtizedein, mint egy sötét gyújtózsinór. Ugye emlékszünk még a börtönbizniszre? Az oktatásügyi szegregációs ügyekre? Amelyekben „sztárügyvédek” és bírák, a jog bajnokai tömték a zsebüket, s nem mellékesen igyekeztek lejáratni az országot minden nemzetközi fórumon és a világsajtóban? Azok a sötét gazemberek, akik ezeket az „ügyeket” gyártották, méltán váltották ki a magyar társadalom felháborodását. Pontosabban azok a bírósági döntések, amelyek ezeket az orbitális svindliket helyénvalónak tartották.

Ugye emlékszünk még arra is, amikor az Orbán-kormány megpróbálta nyugdíjba küldeni a szétrohadt pártállamból megörökölt bírákat? Az ezt célzó törvényt – a magyar liberálbolsevik oldal hathatós szerepvállalásával – brüsszeli parancsra vissza kellett vonni. A megtisztulás akkor elmaradt, és most is törhetjük a fejünket, kinek, kiknek a műve, hol és kik találták ki ezt a tavalyi amnesztiaügyet, és tolták az elnök asztalára.

Hová futnak a szálak, amelyek mentén ki lehetne bogozni, kiknek állt érdekükben az elnök megbuktatása?

Bár ez a napnál is világosabb, mint az is, miért éppen most, egy évvel az amnesztia után, két választási kampány kezdetére lett időzítve a pedofiltakargatás ügyének felbukkanása és megszellőztetése. Csak úgy, egyszeriben, szinte véletlenszerűen.

Azzal mindenki tisztában van, hogy az elnök az asztalára tett kegyelmi javaslatok több ezer oldalas periratait nem fogja végigolvasni. Erre van az apparátus, amely a javaslatokat befogadja, értékeli, javaslatot tesz. Az elnök pedig jóhiszeműen aláírja, megbízva a csapatában, az előterjesztők becsületében és jó szándékában, nem sejtve, hogy a saját ítéletét írja alá. Azok a bizonyos szálak lehet, hogy egyszer kibogozódnak, de az is lehet, hogy soha nem tudjuk meg, kik gyújtották meg a gyújtózsinórt. A tanácsadók futva távoznak, nehogy szeplő essen az orcájukra, mindenki mossa kezeit, és a Pilátusok seregében ott marad az elnök bűnbaknak.

Egyelőre maradnak a puszta tények: Novák Katalin, aki a rendszerváltás óta Magyarország legmegbecsültebb és legkedveltebb elnöke volt, szombat óta nem elnök. Varga Judit nem országgyűlési képviselő, és nem listavezetője a Fidesz–KDNP-nek az EP-választásokon. Nem mellesleg ismét jöhet (és jön is) a külföldi sárdobálás és mocskolódás. A német Spiegel Orbán Viktor családjához és a katolikus egyházhoz kötötte a szálakat, az osztrák Standard felcsútozott egy egészségeset. Az angol BBC szinte ünnepelve írta: „Az ügy ritkán látott politikai botrányt indított el egy olyan országban, amit egy hosszú ideje hatalmon levő nacionalista kormány vezet”, míg az amerikai CNN kiemelte, Novák Katalin „a magyar keményvonalas nacionalista miniszterelnök, Orbán Viktor közeli szövetségese volt”.

Erről van szó. Sejtettük, tudtuk, hogy kemény év lesz az idei, hogy soha nem tapasztalt támadásokkal kell szembenézni. A balsejtelem beigazolódott.

A liberálbolsevik magyar ellenzék pedig elvonulva a Sándor-palota elől, törheti a fejét, milyen botrányokat tudna még kiagyalni, rálicitálni arra a fegyvertényre, hogy sikerült legyőznie egy csupaszív, bátor, becsületes asszonyt.
... https://ma7.sk/tollhegyen/a-kovetkezmenyek-nelkuli-orszag
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2024. február 11. 07:44 | Sorszám: 119
Világ bűnözői egyesül’etek! II. rész - Büntetőjogész
határon átnyúló bűnözés és bűnüldözés A határon átívelő (átnyúló, átérő, áthúzódó, átfutó) bűncselekményekelszaporodtak, miután az Európai Unió nagy részén belül a határok eltűntek, vagy
legalábbis megszűntek a régi értelemben határoknak lenni, és ma már gyorsabban át lehet jutni bizonyos határokon, mint ahogy az ember átjut egy forgalmas nagyváros kereszteződésén.
... https://buntetojogesz.hu/vilag-bunozoi-egyesuletek-ii-resz/
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2024. február 06. 14:45 | Sorszám: 118

... www.facebook.com/photo/?fbid=310048018738294&set=a.114447874964977
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2024. január 13. 08:52 | Sorszám: 117
Lengyelországban lábbal tiporják a jogállamiságot
A képviselőcsoport levelében hangsúlyozta, az Európai Bizottság, amely az elmúlt években "harciasan kérte számon" a jogállamiság és a sajtószabadság érvényesülését Magyarország esetében, most teljes hallgatásba burkolózik. Ez a hallgatás arra utal, hogy az Európai Bizottság kettős mércét alkalmaz a jogállamisági kérdésekben - jelentették ki.
... https://gondola.hu/cikkek/152342-Lengyelorszagban_labbal_tiporjak_a_jogallami ...
negyven rabló
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. december 29. 15:20 | Sorszám: 116
Nem biztos, hogy ellent akarok mondani.
negyven rabló
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. december 29. 15:18 | Sorszám: 115
Az Unió az én szememben egy "fogott" banda.
Ráadásul nem is csak anyagilag, hanem ideológiailag.Talán agyban, személyesen nem teljesen hülyék akik ott csinálják a politikát, hanem a valóságos anyagi támogatás következtében érdekeltté válnak a "nem létező háttérhatalom által diktált és anyagilag keményem támogatott ideológia követésében." (Ld: Bogár L. és Boros I.)
Régebben azt úgy mondták, hogy ócska, hitehagyott, anyagi érdekek által vezérelt törekvés.

Bizony baj van! A józan ész által a klasszikus liberalizmust támogató 1867-es kiegyezés egy pizsibuli volt ahhoz képest. amit most az Eu próbál érvényesíteni velünk szemben.
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. december 21. 12:26 | Sorszám: 114
Itt nem az Orbán Viktorról volt szó!
pandala
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. december 20. 23:46 | Sorszám: 113
Az "únió" nem tud. Ami nem lenne túl nagy baj, viszont nem is akar, sőt ellenkező előjelő szarokat csinál .... mert nem értenek szinte semmit sem. Rosszabb esetben pedig, csak a várható appanázs miatt cseleksznek "bárhogyan", ahogyan csak a megrendelő kéri! (USA) .... :-(
negyven rabló
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. december 20. 22:53 | Sorszám: 112
Ésazorbáncsináljaeztmerzsebredolgozik az unió pedig nem tud ellene tenni?
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. december 20. 17:07 | Sorszám: 111
RK-nak írtam. Csak hogy ne vádolj szűkszavúsággal:

"Idézet:
Az, hogy világunk egy soha nem látott, sőt eddig soha nem is értelmezhető káosz felé halad, ma már bágyadt közhely, de hogy ez miért van így, arra nem nagyon van válasz


Hogyne lenne! A profit és hatalom utáni/iránti éhség túl bonyolulttá tette a világot. Még az átlag feletti elmék sem képesek azt a sok baklövést korrigálni amit eddig elkövettek.
Futnak a "pénzük" után, de ez a hajó már elment.
Egy erkölcsileg és gazdaságilag tönkretett világban élünk.

Csak egy halvány példa: nem lehet egyszerre robotok millióit üzembe helyezni, és közben növelni az élő munkahelyek számát, ugyanakkor elvárnák, hogy az élők többet költsenek, mert kevés a profit.... kapkodnak össze meg vissza.
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. december 20. 17:04 | Sorszám: 110
negyven rabló
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. december 20. 17:02 | Sorszám: 109
Esetleg kicsit bővebben?
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. december 20. 16:34 | Sorszám: 108
Az ávéhát sem számolta fel a FIDESZ KOMMUNISTA PÁRT?
negyven rabló
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. december 20. 13:39 | Sorszám: 107
Konkrétan?
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. december 20. 13:14 | Sorszám: 106
Az elnökválasztás jelöltjét diszkvalifikálta a szélsőség
Ha valami hasonló történne egy patrióta kormány által vezetett közép-európai országban, hány perc kellene az Európai Parlamentben
a demokrácia halálának kikiáltásához – mutatott rá az abszurditásra Szijjártó Péter.
... https://gondola.hu/cikkek/152224-Az_elnokvalasztas_jeloltjet_diszkvalifikalta ...
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. december 15. 11:05 | Sorszám: 105
Fico: a különleges ügyészség megszüntetésének okairól

Didier Reynders igazságügyekért felelős uniós biztos, amikor az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén szerdán bírálta a szlovák különleges ügyészség megszüntetését, célzatosan nem beszélt annak okairól, és ez sajnálatos - jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő csütörtökön a biztos azon véleményére reagálva, miszerint aggodalomra adnak okot a jogállamiság tekintetében a közelmúltbeli szlovákiai fejlemények.

A szlovák miniszterelnök reakcióját a pozsonyi kormányhivatal az MTI pozsonyi irodájának is megküldött közleményben ismertette.

Didier Reynders szerdán Strasbourgban a téma kapcsán kijelentette: "Az Európai Bizottság nem fog bizonytalankodni, hogy megtegyen minden olyan intézkedést, amely az uniós jog tiszteletben tartásának biztosításához szükséges, beleértve az uniós költségvetés hatékony és eredményes felhasználását, valamint az unió pénzügyi érdekeinek védelmét".

Robert Fico az uniós biztos ez utóbbi kijelentése kapcsán azt mondta: Reynders általánosságban említette az uniós pénzek eszközével történő nyomásgyakorlás lehetőségét, mivel - húzta alá - a szlovák különleges ügyészség megszüntetésének nincs semmi köze az európai joghoz, sem a jogállam kérdéseihez.

"A kormány csak az emberi jogok megsértésének melegágyát kívánja megszüntetni a különleges ügyészség megszüntetésével" - írták a pozsonyi kormányhivatal közleményében, rámutatva, hogy az említett intézmény több döntésével kapcsolatban is az emberi jogok megsértését állapították meg nemzetközi bíróságok.

Robert Fico a csütörtöki közleményben élesen bírálta a pozsonyi parlament ellenzéki pártjainak EP-képviselőit is, akik a különleges ügyészség tervezett megszüntetése kapcsán uniós intézményekhez fordultak.


"Hihetetlen, hogy az ellenzéki pártok EP-képviselői azt kérik az EB-től, hogy az uniós alapok pénzeinek visszatartásával büntesse Szlovákiát" - mondta Robert Fico. Hozzátette: az ellenzék, "mivel nem tud versenyezni a jelenlegi kormánnyal", úgy döntött, hogy hazugságaival mindenáron kárt okoz az országnak.

A szlovák különleges ügyészség (ÚSP) egy, a szlovák legfőbb ügyészség részeként, de attól részben függetlenül működő szerv, amelyet csak néhány éve hoztak létre, és amelynek megszüntetésére most a büntető törvénykönyv tervezett módosítása részeként kerülhet sor. Az erről szóló törvénymódosítási javaslatot a múlt héten hagyta jóvá a pozsonyi kormány. Az ÚSP megszüntetésének javaslatát azzal indokolta az indítványt előterjesztő szaktárca, hogy el kell távolítani az ügyészségek hálózatában fennálló rendellenességeket, valamint ki kell vonni az ügyészséget a politikai befolyásolás lehetősége alól.
... https://gondola.hu/hirek/306292-Fico__a_kulonleges_ugyeszseg_megszuntetesenek ...
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. szeptember 09. 21:01 | Sorszám: 104
Miért? Nálunk nem?
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. szeptember 09. 05:29 | Sorszám: 103
Parttalanná vált a jogi terror Amerikában

... https://gondola.hu/hirek/304330-Parttalanna_valt_a_jogi_terror_Amerikaban.html
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2023. augusztus 30. 20:00 | Sorszám: 102
A brüsszeli „jogállamiságnak" nincs köze a joghoz

Brüsszelben az a törekvés - mondta Kovács István stratégiai igazgató -, hogy a jogállamiság "lejáratott" fogalmát felváltsák a demokrácia fogalmával, mégpedig azért, mert "amit Brüsszelben jogállamiságnak hívnak, annak nincs köze jogi fogalmakhoz, csak politikai preferenciák tagállamokra kényszerítését jelenti". A demokrácia azonban pusztán politikai fogalom, így már nem is kell adni a jogi látszatra.
... https://gondola.hu/cikkek/151464-A_brusszeli___8222%3Bjogallamisagnak__nincs_ ...
pandala
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. április 08. 07:22 | Sorszám: 101
vicces, hogy azok papolnak most róla, akik semmit sem tartottak be ebből, és még ma is a gyarmatbirodalmaik hasznából igyexenek jól élni!! ..
pandala
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. április 08. 07:18 | Sorszám: 100
na tessék, aszongya a wikipédia

" The rule of law is the political philosophy that all citizens and institutions within a country, state, or community are accountable to the same laws, including lawmakers and leaders. "

" A jogállamiság az a politikai filozófia, amely szerint egy országon, államon vagy közösségen belül minden polgár és intézmény ugyanazoknak a törvényeknek tartozik elszámolással, beleértve a törvényhozókat és a vezetőket is. "

https://en.wikipedia.org/wiki/Rule_of_law
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2023. március 11. 21:56 | Sorszám: 99
"Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, minthogy Magyarország 2030-ra Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni "
/2018. május, O.V./
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...